Snelle plantaardige kip tandoori recept + kom gratis proeven!

Huh, kip tandoori zonder kip? Ja dat kan! En ik en Eric vinden het nog lekkerder! Hoe ik het recept voor deze plantaardige kip tandoori maak en waar ik binnenkort gratis broodjes plantaardige shoarma uitdeel lees je in deze blog!

Wie mij volgt heeft vast gelezen dat een van mijn doelen voor dit jaar is minder vlees eten. Ik was al niet een groot vleeseter maar ik vind dat je zo veel lekkere recepten kunt maken met groenten, peulvruchten en vleesvervangers dat het eten van geen of minder vlees echt lekker, verrassend en goed is.

Ik heb nu de ‘regel’ dat ik 1 x per week vlees eet. En dat bevalt prima. Daarnaast ben ik ook meer aan het experimenteren met vegan recepten, dus 100% plantaardig. Ik heb sinds kort daarom ook een rubriek met vegan recepten op mijn site. Ik denk niet dat ik zelf helemaal vegan word (ik vind kaas gewoon te lekker) maar ik vind het leuk en leerzaam om te kijken naar nieuwe mogelijkheden.

Voordelen

Minder of geen vlees eten is niet alleen lekker maar heeft ook nog vele andere voordelen. Zo help je mee met de uitstoot van CO2 te verminderen wat weer een positief effect heeft op ons klimaat. En daarnaast is het ook goed voor je gezondheid en natuurlijk het welzijn van de dieren. Om vlees te vervangen kun je kiezen voor een vegetarische of plantaardige vleesvervanger, die kun je vaak op dezelfde manier bereiden en komt qua smaak en structuur vaak in de buurt van echt vlees. Tegenwoordig zijn er gelukkig steeds meer vleesvervangers verkrijgbaar in de supermarkt en worden de vega(n) producten steeds beter van kwaliteit en smaak. Vaak nog lekkerder dan het echte vlees.

Zo koop ik regelmatig producten van Vivera. Zij hebben een uitgebreide keuze in vleesvervangers zoals bijvoorbeeld plantaardige nuggets, burgers, shoarma, gehakt, spekjes en zelfs steak. Vivera heeft als missie om iedereen in beweging te brengen om een verschil te maken, of het nu gaat om een dagje of weekje geen vlees of om helemaal plantaardig te eten. Alle beetjes helpen. En dat past perfect bij mijn eigen doelen en hoe leuk zou het zijn als ik jullie ook kan inspireren om vaker voor een vegetarisch of plantaardig recept te kiezen. Kijk ook op de site van Vivera voor meer info over hun producten en hun Goodness Revolutie.

Zelf maak ik meestal 1 à 2 x per week gebruik van een vleesvervanger, vaak vegetarisch gehakt of een vega burger. En falafelballetjes staan ook regelmatig op het menu, daar is Eric dol op. Deze vegan tandoori was ook een groot succes, Eric zei zelfs dat hij de Vivera plantaardige kipstukjes nog lekkerder vindt dan echt kip en ook malser. Bovendien staat het recept ook nog eens in een half uurtje op tafel. Dit ga ik dus zeker vaker maken!

Kom gratis proeven

Ben jij ook benieuwd naar plantaardige vleesvervangers? En zou je ze een keer vrijblijvend en gratis willen proeven? Kom dan naar Utrecht naar het Hoog Catharijne Plein bij de ingang van het station. Daar staat van 3 t/m 7 maart iedere dag tussen 12:00 – 20:00 uur een foodtruck van Vivera waar ze heerlijke plantaardige wraps shoarma uitdelen. En ik ben er 3 maart om te helpen en de hapjes te voorzien van mijn eigen gemaakte vegan knoflooksaus. Ik zou het leuk vinden om ook jou daar te zien! Ik ben namelijk heel benieuwd wat jullie ervan vinden.

Recept snelle plantaardige kip tandoori

HOOFDGERECHT – 30 MINUTEN - 2 PERSONEN

Ingredienten
175 gr Vivera Plant Stukjes als Kip
1 ui
1 teen knoflook
Stukje gember van 3 cm
150 gr gele rijst
1 paprika
2 tomaten
250 ml kokosmelk
2 eetlepels tomatenpuree
Handje cashewnoten
½ komkommer
2 eetlepels azijn
Pitabroodjes voor erbij

Kruidenmengsel:
1 eetlepel garam masala
1 snuf kaneel
1 theelepel kurkuma
1 theelepel paprikapoeder
Snuf peper en zout
1 eetlepel olie

Bereiding
Meng het kruidenmengsel door de plantaardige kipstukjes. Kook de rijst gaar.

Snipper de ui, knoflook en gember fijn. Fruit aan in een pan met een eetlepel olie. Voeg de kruidige Plant Stukjes als Kip toe en bak een minuutje mee. Voeg dan de paprika en tomaat in blokjes toe en bak 3 minuutjes mee.

Doe dan de tomatenpuree en kokosmelk erbij en roer goed door elkaar. Laat het mengsel 10 tot 15 minuutjes pruttelen en iets indikken. Wil je het sneller ingedikt hebben? Voeg dan een theelepel maïzena gemengd met 1 eetlepel water toe aan de plantaardige kip tandoori.

Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes of linten en meng met de azijn en een snufje peper en zout. Giet de rijst af. Voeg als laatste de cashewnoten toe aan de plantaardige kip tandoori.

Serveer de gele rijst met de plantaardige kip tandoori en de komkommer in een kom of op een bordje. Serveer er wat stukjes pitabrood bij.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Vivera.

Vind je dit leuk?
10 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

lijoni34 11 maart 2020 om 20:12

Erg lekker en pittig.

Francis van Gelder 1 maart 2020 om 22:36

Super