Ga naar de inhoud
Tex Mex: 3 x tortilla muffins

Tex Mex: 3 x tortilla muffins

Laatst deelde ik al een heerlijk receptje met jullie uit de Tex Mex keuken, namelijk een taco ovenschotel. In deze blog heb ik weer een lekker receptje voor jullie klaar staan uit deze populaire keuken, eigenlijk 3 zelfs!

17 mei 2018

Sandra

Ik maakte namelijk tortilla muffins. Dit zijn tortilla’s in een muffinvorm gevuld met verschillende ingrediënten. Het is weer eens iets anders dan een gewone gevulde wrap en ze zijn ook leuk om uit te delen op een feestje. Maar ik at ze zelf met een salade en wat rijst als avondmaal wat ook heerlijk was.

Als vulling heb ik gekozen voor een variant met kip, garnalen en vega. Zo is er voor ieder wat wils wat zeker op een feestje of borrel handig is. Andere ideeën zijn bijvoorbeeld: geruld gehakt, pulled pork, geroosterde zoete aardappel en/of quinoa. De vulling voor mijn tortilla hapjes heb ik op smaak gebracht met de kruidenmixen van Santa Maria. Deze bevatten o.a. kruiden zoals komijn, knoflook, chili en paprika en geven zo snel en makkelijk een echte Tex Mex smaak aan het gerecht. Naast deze kruiden en tortilla wraps hebben ze ook nog andere producten zoals Nacho chips, Salsa sauzen en dips. Alles voor een complete maaltijd of feestje in Tex Mex stijl.

Niet alleen met de vulling van de muffins kun je variëren maar ook met de topping. Zo maakte ik een romige Guacamole dip en een frisse American Ranch dip, ook met behulp van Santa Maria. Je kunt ook zelf guacamole maken? Deze toppings brengen het gerecht in balans door iets romigs en fris toe te voegen aan de kruidige smaak van de vulling. En de tortilla wordt krokant in de oven waardoor de hartige muffins een lekkere bite hebben. Kortom, een perfect hapje of maaltijd dat bij iedereen in de smaak zal vallen!

TIP: ook leuk om tijdens een feestje alle toppings apart te serveren en de gasten zelf de tortilla hapjes te laten garneren.

Recept tortilla muffins met kip
HAPJE – 15 MIN + 10 OVENTIJD– 12 STUKS
 
Ingrediënten
3 Santa Maria Soft Tortilla Original Medium
1 x Santa Maria Chicken Taco Seasoning Mix
500 gr kipfilet
Handje geraspte kaas
150 gr mais uit blik
Olie om in te vetten
 
Topping:
1 x Santa Maria American Ranch Dip Mix
125 ml zure room
Handje ijsbergsla
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Knip de tortilla’s in vieren. Vet de muffinvorm in met een beetje olie en druk hier de kwarten tortilla in. Snijd de kip in kleine blokjes. Bak deze aan in een pan met een beetje olie en voeg de Chicken Taco Seasoning Mix toe en de aangegeven hoeveelheid water. Laat de mais uitlekken en schep er doorheen. Vul de tortillabakjes met het mengsel en bestrooi met kaas. Bak ze ca. 10 minuten in de oven. Serveer ze met wat ijsbergsla on top en wat American Ranch dip.

Recept tortilla muffins met garnalen
HAPJE – 10 MIN + 10 OVENTIJD – 12 STUKS

Ingrediënten
3 Santa Maria Soft Tortilla Original Medium
1 x Santa Maria Fish Taco Seasoning Mix
1 mango
300 gr garnalen
1 paprika
Handje geraspte kaas
Olie om in te vetten

Topping
1 x Santa Maria Guacamole Dip Mix
2 avocado’s
Optioneel: Santa Maria Hot Pepper sauce

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Knip de tortilla’s in vieren. Vet de muffinvorm in met een beetje olie en druk hier de kwarten tortilla in. Meng de garnalen met de Fish Taco Seasoning Mix. Snijd de paprika en mango in kleine stukjes en roer er ook doorheen. Vul de tortillabakjes met het mengsel en bestrooi met kaas. Bak ze ca. 10 minuten in de oven. Serveer ze met de Guacamole dip en om het pittig te maken voeg je een beetje Hot Pepper sauce toe.

Recept tortilla muffins met bonen
HAPJE – 10 MIN + 10 OVENTIJD – 12 STUKS

Ingrediënten
3 Santa Maria Soft Tortilla Original Medium
2 bosuien
200 gr cherrytomaatjes
200 gr kidneybonen uit blik
1 rode ui
Handje geraspte kaas
Olie om in te vetten
1 potje Santa Maria Taco sauce mild of medium

Topping
1 x Santa Maria American Ranch Dip Mix
125 ml zure room
Koriander

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Knip de tortilla’s in vieren. Vet de muffinvorm in met een beetje olie en druk hier de kwarten tortilla in. Laat de bonen uitlekken. Hak de ui en bosui fijn en schep door de bonen. Halveer de tomaatjes en schep samen met de Taco Sauce er door heen. Vul de tortillabakjes met het mengsel en bestrooi met kaas. Bak ze ca. 10 minuten in de oven.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Santa Maria.