Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Guacamole

Lekkere guacamole maken? Deze heerlijke romige Mexicaanse dip van avocado is lekker als dip bij nacho's of gebruik de guacamole als topping bij je tortilla wraps of taco's!

Ingrediënten
  • 2 avocado’s
  • 1 tomaat
  • snuf chili
  • Snuf zout
  • 2 eetlepels limoensap
  • ¼ rode ui
  • verse koriander (optioneel )

Bereiding
Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit en de schil. Prak het vruchtvlees fijn. Voeg het limoensap toe voor een frisse smaak en het verkleuren van de avocado. Snijd de rode ui in kleine stukjes en de tomaat ook. Verwijder het vocht en de pitjes van de tomaat en voeg de tomatenblokjes en ui toe aan de avocado. Breng de guacamole op smaak met een snuf zout en chili naar smaak en eventueel wat verse koriander. Bewaar de guacamole afgedekt in de koelkast max 2 dagen. Deze gezonde dip is ook lekker om met een tortilla chipje in te dippen of te serveren bij wraps.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×