Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Guacamole

Een romige en gezonde groene dip gemaakt van avocado en tomaat

Ingrediënten
  • 2 avocado’s
  • 1 tomaat
  • Snuf chili
  • Snuf zout
  • 2 eetlepels limoensap
  • ¼ rode ui

Bereiding
Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit en de schil. Prak het vruchtvlees fijn. Voeg het limoensap toe voor een frisse smaak en het verkleuren van de avocado. Snijd de rode ui in kleine stukjes en de tomaat ook. Verwijder het vocht en de pitjes van de tomaat en voeg de tomatenblokjes en ui toe aan de avocado. Breng de guacamole op smaak met een snuf zout en chili naar smaak. Bewaar de guacamole afgedekt in de koelkast max 2 dagen. Lekker om met een tortilla chipje in te dippen.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (26 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x heerlijke broodjes
  • Hoofdgerecht
Broodje pulled salmon
  • Hoofdgerecht
Broodje kip teriyaki
  • Lunch
Broodje geitenkaas met spek

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Noedel bowl met zalm
Kip shoarma bowl