Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Guacamole

Een romige en gezonde groene dip gemaakt van avocado en tomaat

Ingrediënten
  • 2 avocado’s
  • 1 tomaat
  • Snuf chili
  • Snuf zout
  • 2 eetlepels limoensap
  • ¼ rode ui

Bereiding
Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit en de schil. Prak het vruchtvlees fijn. Voeg het limoensap toe voor een frisse smaak en het verkleuren van de avocado. Snijd de rode ui in kleine stukjes en de tomaat ook. Verwijder het vocht en de pitjes van de tomaat en voeg de tomatenblokjes en ui toe aan de avocado. Breng de guacamole op smaak met een snuf zout en chili naar smaak. Bewaar de guacamole afgedekt in de koelkast max 2 dagen. Lekker om met een tortilla chipje in te dippen.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (27 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette