Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Guacamole

Een romige en gezonde groene dip gemaakt van avocado en tomaat

Ingrediënten
  • 2 avocado’s
  • 1 tomaat
  • Snuf chili
  • Snuf zout
  • 2 eetlepels limoensap
  • ¼ rode ui

Bereiding
Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit en de schil. Prak het vruchtvlees fijn. Voeg het limoensap toe voor een frisse smaak en het verkleuren van de avocado. Snijd de rode ui in kleine stukjes en de tomaat ook. Verwijder het vocht en de pitjes van de tomaat en voeg de tomatenblokjes en ui toe aan de avocado. Breng de guacamole op smaak met een snuf zout en chili naar smaak. Bewaar de guacamole afgedekt in de koelkast max 2 dagen. Lekker om met een tortilla chipje in te dippen.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (30 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst