Guacamole

Lekkere guacamole maken? Deze heerlijke romige Mexicaanse dip van avocado is lekker als dip bij nacho's of gebruik de guacamole als topping bij je tortilla wraps of taco's.

Bijgerecht 10 min

ingrediënten

voor 1 kommetje

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit en de schil. Prak het vruchtvlees fijn.

  2. Voeg het limoensap toe voor een frisse smaak en het verkleuren van de avocado.

  3. Snijd de rode ui in kleine stukjes en de tomaat ook. Verwijder het vocht en de pitjes van de tomaat en voeg de tomatenblokjes en ui toe aan de avocado.

  4. Breng de guacamole op smaak met een snuf zout en chili naar smaak en eventueel wat verse koriander.

  5. Tips: Bewaar de guacamole afgedekt in de koelkast max. 2 dagen.

  6. Deze gezonde dip is ook lekker om met een tortilla chipje in te dippen of te serveren bij wraps.


  7. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Heeft het gesmaakt?
269 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!