Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tip champignons

Hoe maak je champignons het beste schoon en hoe bewaar je ze?

Was de champignons nooit onder de kraan maar borstel ze schoon met een zachte tandenborstel of met een speciaal borsteltje.

Bewaar deze bekende soort paddenstoelen in de koelkast afgedekt met plastic. Sluit ze niet volledig af maar houd een kleine opening zodat ze niet gaan schimmelen.

Champignons zuigen zich tijdens het begin van het bakken vol met vocht en olie. Gebruik daarom maar een beetje olie of boter in de pan en ga deze niet extra toevoegen want even later laten ze het vocht weer los.

Er zijn in grote lijnen 3 soorten champignons:

  • witte champignons: de algemene en meest bekende variant, meestal verkrijgbaar van fijn tot groot formaat
  • kastanje champignons: deze zijn bruin van kleur en hebben een iets nootachtige smaak.
  • portobello’s: groot van formaat en bevatten vaak extra smaak, ideaal om te vullen
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (0)

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip