Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tip champignons

Hoe maak je champignons het beste schoon en hoe bewaar je ze?

Was de champignons nooit onder de kraan maar borstel ze schoon met een zachte tandenborstel of met een speciaal borsteltje.

Bewaar deze bekende soort paddenstoelen in de koelkast afgedekt met plastic. Sluit ze niet volledig af maar houd een kleine opening zodat ze niet gaan schimmelen.

Champignons zuigen zich tijdens het begin van het bakken vol met vocht en olie. Gebruik daarom maar een beetje olie of boter in de pan en ga deze niet extra toevoegen want even later laten ze het vocht weer los.

Er zijn in grote lijnen 3 soorten champignons:

  • witte champignons: de algemene en meest bekende variant, meestal verkrijgbaar van fijn tot groot formaat
  • kastanje champignons: deze zijn bruin van kleur en hebben een iets nootachtige smaak.
  • portobello’s: groot van formaat en bevatten vaak extra smaak, ideaal om te vullen

Reacties

Laat je reactie achter

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×