Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tip champignons

Hoe maak je champignons het beste schoon en hoe bewaar je ze?

Was de champignons nooit onder de kraan maar borstel ze schoon met een zachte tandenborstel of met een speciaal borsteltje.

Bewaar deze bekende soort paddenstoelen in de koelkast afgedekt met plastic. Sluit ze niet volledig af maar houd een kleine opening zodat ze niet gaan schimmelen.

Champignons zuigen zich tijdens het begin van het bakken vol met vocht en olie. Gebruik daarom maar een beetje olie of boter in de pan en ga deze niet extra toevoegen want even later laten ze het vocht weer los.

Er zijn in grote lijnen 3 soorten champignons:

  • witte champignons: de algemene en meest bekende variant, meestal verkrijgbaar van fijn tot groot formaat
  • kastanje champignons: deze zijn bruin van kleur en hebben een iets nootachtige smaak.
  • portobello’s: groot van formaat en bevatten vaak extra smaak, ideaal om te vullen
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (0)

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread