Tip champignons

Hoe maak je champignons het beste schoon en hoe bewaar je ze?

Was de champignons nooit onder de kraan maar borstel ze schoon met een zachte tandenborstel of met een speciaal borsteltje.

Bewaar deze bekende soort paddenstoelen in de koelkast afgedekt met plastic. Sluit ze niet volledig af maar houd een kleine opening zodat ze niet gaan schimmelen.

Champignons zuigen zich tijdens het begin van het bakken vol met vocht en olie. Gebruik daarom maar een beetje olie of boter in de pan en ga deze niet extra toevoegen want even later laten ze het vocht weer los.

Er zijn in grote lijnen 3 soorten champignons:

  • witte champignons: de algemene en meest bekende variant, meestal verkrijgbaar van fijn tot groot formaat
  • kastanje champignons: deze zijn bruin van kleur en hebben een iets nootachtige smaak.
  • portobello’s: groot van formaat en bevatten vaak extra smaak, ideaal om te vullen
Bewaar
Print
Deel

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Reacties

Laat je reactie achter

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.