Tips (wok)pannen

Hoe maak je pannen het beste schoon en waar let ik op bij het kopen van een pan?

Het beste kun je pannen voorzichtig schoonmaken met warm water en zachtjes afdrogen. Hierdoor voorkom je dat je ze beschadigd. Wil je ze in de vaatwasser doen? Check dan aan de onderzijde of hij wel geschikt is hiervoor.

Gebruik een houten lepel om in de pan te roeren hierdoor voorkom je dat de pan en/of anti aanbak laag beschadigd wordt.

Tegenwoordig is wokken helemaal in. Het is gezond, lekker en gemakkelijk! Goede pannen zijn een must have, dat geldt ook voor de wokpan.  Wokpannen zijn er in allerlei soorten en maten en prijsklassen. Als je een wokpan gaat aanschaffen let dan op de volgende punten:

* Kook je op inductie, gas of keramisch? Kijk eerst of de pan geschikt is voor deze warmtebronnen.
* Een goede antiaanbaklaag is belangrijk
* Goede handvaten en/of steel. Een steel is gemakkelijker om het eten om te gooien.

 

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel