Tips (wok)pannen

Hoe maak je pannen het beste schoon en waar let ik op bij het kopen van een pan?

Het beste kun je pannen voorzichtig schoonmaken met warm water en zachtjes afdrogen. Hierdoor voorkom je dat je ze beschadigd. Wil je ze in de vaatwasser doen? Check dan aan de onderzijde of hij wel geschikt is hiervoor.

Gebruik een houten lepel om in de pan te roeren hierdoor voorkom je dat de pan en/of anti aanbak laag beschadigd wordt.

Tegenwoordig is wokken helemaal in. Het is gezond, lekker en gemakkelijk! Goede pannen zijn een must have, dat geldt ook voor de wokpan.  Wokpannen zijn er in allerlei soorten en maten en prijsklassen. Als je een wokpan gaat aanschaffen let dan op de volgende punten:

* Kook je op inductie, gas of keramisch? Kijk eerst of de pan geschikt is voor deze warmtebronnen.
* Een goede antiaanbaklaag is belangrijk
* Goede handvaten en/of steel. Een steel is gemakkelijker om het eten om te gooien.

 

Bewaar
Print
Deel

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Reacties

Laat je reactie achter

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.