Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tips biefstuk

Hoe bak je een biefstuk rare, medium of well-done? En hoe breng je dit lekkere stuk vlees lekker op smaak?

Biefstuk bakken: Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen. verwarm de pan op middel hoog vuur en smelt een klontje (room)boter totdat deze goudbruin wordt. Leg de biefstuk in de pan en schroei hem aan bijdoe kanten dicht. Laat hem daarna nog op een lager vuur 3 minuten doorbakken voor rare, 5 minuten voor medium en 8 minuten voor well- done. Ga niet met een vork in het vlees prikken, het is belangrijk dat alle sappen binnen blijven.

Leg biefstukken niet direct vanuit de pan op het bord maar wikkel hem 5 minuten in aluminium folie.

Gebruik eens een klontje kruidenboter in plaats van boter, zo krijgt je biefstuk een lekkere knoflook smaak.

Kruid de biefstuk voor of na het bakken met wat zeezout en vers gemalen zwarte peper. Ook lekker in combinatie met tijm, rozemarijn of salie.

Reacties

Laat je reactie achter

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×