Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tips biefstuk

Hoe bak je een biefstuk rare, medium of well-done? En hoe breng je dit lekkere stuk vlees lekker op smaak?

Biefstuk bakken: Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen. verwarm de pan op middel hoog vuur en smelt een klontje (room)boter totdat deze goudbruin wordt. Leg de biefstuk in de pan en schroei hem aan bijdoe kanten dicht. Laat hem daarna nog op een lager vuur 3 minuten doorbakken voor rare, 5 minuten voor medium en 8 minuten voor well- done. Ga niet met een vork in het vlees prikken, het is belangrijk dat alle sappen binnen blijven.

Leg biefstukken niet direct vanuit de pan op het bord maar wikkel hem 5 minuten in aluminium folie.

Gebruik eens een klontje kruidenboter in plaats van boter, zo krijgt je biefstuk een lekkere knoflook smaak.

Kruid de biefstuk voor of na het bakken met wat zeezout en vers gemalen zwarte peper. Ook lekker in combinatie met tijm, rozemarijn of salie.

3 x heerlijke broodjes
  • Hoofdgerecht
Broodje pulled salmon
  • Lunch
Broodje geitenkaas met spek
  • Hoofdgerecht
Broodje kip teriyaki
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (0)

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Noedel bowl met zalm
Kip shoarma bowl