Tips biefstuk

Hoe bak je een biefstuk rare, medium of well-done? En hoe breng je dit lekkere stuk vlees lekker op smaak?

Biefstuk bakken: Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen. verwarm de pan op middel hoog vuur en smelt een klontje (room)boter totdat deze goudbruin wordt. Leg de biefstuk in de pan en schroei hem aan bijdoe kanten dicht. Laat hem daarna nog op een lager vuur 3 minuten doorbakken voor rare, 5 minuten voor medium en 8 minuten voor well- done. Ga niet met een vork in het vlees prikken, het is belangrijk dat alle sappen binnen blijven.

Leg biefstukken niet direct vanuit de pan op het bord maar wikkel hem 5 minuten in aluminium folie.

Gebruik eens een klontje kruidenboter in plaats van boter, zo krijgt je biefstuk een lekkere knoflook smaak.

Kruid de biefstuk voor of na het bakken met wat zeezout en vers gemalen zwarte peper. Ook lekker in combinatie met tijm, rozemarijn of salie.

Bewaar
Print
Deel

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Reacties

Laat je reactie achter

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.