Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tips biefstuk

Hoe bak je een biefstuk rare, medium of well-done? En hoe breng je dit lekkere stuk vlees lekker op smaak?

Biefstuk bakken: Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen. verwarm de pan op middel hoog vuur en smelt een klontje (room)boter totdat deze goudbruin wordt. Leg de biefstuk in de pan en schroei hem aan bijdoe kanten dicht. Laat hem daarna nog op een lager vuur 3 minuten doorbakken voor rare, 5 minuten voor medium en 8 minuten voor well- done. Ga niet met een vork in het vlees prikken, het is belangrijk dat alle sappen binnen blijven.

Leg biefstukken niet direct vanuit de pan op het bord maar wikkel hem 5 minuten in aluminium folie.

Gebruik eens een klontje kruidenboter in plaats van boter, zo krijgt je biefstuk een lekkere knoflook smaak.

Kruid de biefstuk voor of na het bakken met wat zeezout en vers gemalen zwarte peper. Ook lekker in combinatie met tijm, rozemarijn of salie.

Reacties

Laat je reactie achter

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×