Ga naar de inhoud
Tips cake bakken

Tips cake bakken

Hoe krijg je een lekkere luchtige cake en zorg je er voor dat hij niet in de vorm blijft plakken?

10 januari 2012

Sandra

Zorg ervoor dat de eieren en boter op kamertemperatuur zijn als je het beslag gaat maken. Als de eieren en boter een uurtje voor gebruik uit de koelkast haalt zorgt dat er namelijk voor dat de cake luchtiger wordt.

Zeef het meel zodat je geen klontjes krijgt en een lekker luchtig resultaat.

Klop de eieren en de boter goed luchtig, het liefst minimaal 5 minuten. Spatel het meel mengsel er bij met een houten lepel en mix dit niet, hierdoor wordt hij namelijk taai.

Als je niet zeker weet of de cake gaar is, prik je er met een sateprikker in. Als je de prikker er schoon uit haalt is de cake gaar.

Als je bakvorm invet met boter en daarna nog bestrooit met wat paneermeel of bloem zorgt dit er voor dat de cake niet blijft plakken aan de vorm als je hem er uit haalt.

Bestrijk de cake met eigeel dan wordt deze mooi bruin van kleur in de oven.