Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tips cake bakken

Hoe krijg je een lekkere luchtige cake en zorg je er voor dat hij niet in de vorm blijft plakken?

Zorg ervoor dat de eieren en boter op kamertemperatuur zijn als je het beslag gaat maken. Als de eieren en boter een uurtje voor gebruik uit de koelkast haalt zorgt dat er namelijk voor dat de cake luchtiger wordt.

Zeef het meel zodat je geen klontjes krijgt en een lekker luchtig resultaat.

Klop de eieren en de boter goed luchtig, het liefst minimaal 5 minuten. Spatel het meel mengsel er bij met een houten lepel en mix dit niet, hierdoor wordt hij namelijk taai.

Als je niet zeker weet of de cake gaar is, prik je er met een sateprikker in. Als je de prikker er schoon uit haalt is de cake gaar.

Als je bakvorm invet met boter en daarna nog bestrooit met wat paneermeel of bloem zorgt dit er voor dat de cake niet blijft plakken aan de vorm als je hem er uit haalt.

Bestrijk de cake met eigeel dan wordt deze mooi bruin van kleur in de oven.

3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (0)

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst