Tips cake bakken

Hoe krijg je een lekkere luchtige cake en zorg je er voor dat hij niet in de vorm blijft plakken?

Zorg ervoor dat de eieren en boter op kamertemperatuur zijn als je het beslag gaat maken. Als de eieren en boter een uurtje voor gebruik uit de koelkast haalt zorgt dat er namelijk voor dat de cake luchtiger wordt.

Zeef het meel zodat je geen klontjes krijgt en een lekker luchtig resultaat.

Klop de eieren en de boter goed luchtig, het liefst minimaal 5 minuten. Spatel het meel mengsel er bij met een houten lepel en mix dit niet, hierdoor wordt hij namelijk taai.

Als je niet zeker weet of de cake gaar is, prik je er met een sateprikker in. Als je de prikker er schoon uit haalt is de cake gaar.

Als je bakvorm invet met boter en daarna nog bestrooit met wat paneermeel of bloem zorgt dit er voor dat de cake niet blijft plakken aan de vorm als je hem er uit haalt.

Bestrijk de cake met eigeel dan wordt deze mooi bruin van kleur in de oven.

Bewaar
Print
Deel

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Reacties

Laat je reactie achter

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.