Tips pasta
31 december 2011
Sandra
100 gram pasta op 1 liter water
100 gram per persoon (hoofdgerecht)
50 gram per persoon (voorgerecht)
Verse pasta 125 gram per persoon
Voorkom dat de pasta aan elkaar blijft plakken tijdens het koken door genoeg water te gebruiken in de pan. Voeg ook een snufje zout toe. Het is een fabel dat de pasta niet gaat plakken als je olie bij het water doet.
Om pasta al dente (met een stevige bite) te koken haal je 2 minuten van de kooktijd af die op de verpakking staat aangegeven.
Koude pasta is vaak wat saai van smaak. Voeg voor extra smaak aan de pasta een bouillonblokje, tijm of knoflook toe tijdens het koken. Ideaal om je pastasalade op smaak te brengen.
Roer na het afgieten van de pasta een klontje kruidenboter door de pasta. Hierdoor geef je snel en makkelijk een lekkere knoflook smaak aan de pasta.
Bekijk hier al mijn pastarecepten
Vind je dit leuk?
1 stemmen
Bedankt voor je stem!