Tips pasta

Hoeveel pasta moet je ongeveer per persoon aanhouden en hoe voorkom je dat pasta gaat plakken?

100 gram pasta op 1 liter water
100 gram per persoon (hoofdgerecht)
50 gram per persoon (voorgerecht)
Verse pasta 125 gram per persoon

Voorkom dat de pasta aan elkaar blijft plakken tijdens het koken door genoeg water te gebruiken in de pan. Voeg ook een snufje zout toe. Het is een fabel dat de pasta niet gaat plakken als je olie bij het water doet.

Om pasta al dente (met een stevige bite) te koken haal je 2 minuten van de kooktijd af die op de verpakking staat aangegeven.

Koude pasta is vaak wat saai van smaak. Voeg voor extra smaak aan de pasta een bouillonblokje, tijm of knoflook toe tijdens het koken. Ideaal om je pastasalade op smaak te brengen.

Roer na het afgieten van de pasta een klontje kruidenboter door de pasta. Hierdoor geef je snel en makkelijk een lekkere knoflook smaak aan de pasta.

Bekijk hier al mijn pastarecepten

Bewaar
Print
Deel

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Reacties

Laat je reactie achter

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.