Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tips pasta

Hoeveel pasta moet je ongeveer per persoon aanhouden en hoe voorkom je dat pasta gaat plakken?

100 gram pasta op 1 liter water
100 gram per persoon (hoofdgerecht)
50 gram per persoon (voorgerecht)
Verse pasta 125 gram per persoon

Voorkom dat de pasta aan elkaar blijft plakken tijdens het koken door genoeg water te gebruiken in de pan. Voeg ook een snufje zout toe. Het is een fabel dat de pasta niet gaat plakken als je olie bij het water doet.

Om pasta al dente (met een stevige bite) te koken haal je 2 minuten van de kooktijd af die op de verpakking staat aangegeven.

Koude pasta is vaak wat saai van smaak. Voeg voor extra smaak aan de pasta een bouillonblokje, tijm of knoflook toe tijdens het koken. Ideaal om je pastasalade op smaak te brengen.

Roer na het afgieten van de pasta een klontje kruidenboter door de pasta. Hierdoor geef je snel en makkelijk een lekkere knoflook smaak aan de pasta.

Bekijk hier al mijn pastarecepten

Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (0)

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Mini kerst quiches
Poffertjes sandwiches met ijs
Panna cotta met frambozen in een glaasje
Eendenborst met cranberry compote
Mini kerstboom pizza’s