Tips pasta

Hoeveel pasta moet je ongeveer per persoon aanhouden en hoe voorkom je dat pasta gaat plakken?

100 gram pasta op 1 liter water
100 gram per persoon (hoofdgerecht)
50 gram per persoon (voorgerecht)
Verse pasta 125 gram per persoon

Voorkom dat de pasta aan elkaar blijft plakken tijdens het koken door genoeg water te gebruiken in de pan. Voeg ook een snufje zout toe. Het is een fabel dat de pasta niet gaat plakken als je olie bij het water doet.

Om pasta al dente (met een stevige bite) te koken haal je 2 minuten van de kooktijd af die op de verpakking staat aangegeven.

Koude pasta is vaak wat saai van smaak. Voeg voor extra smaak aan de pasta een bouillonblokje, tijm of knoflook toe tijdens het koken. Ideaal om je pastasalade op smaak te brengen.

Roer na het afgieten van de pasta een klontje kruidenboter door de pasta. Hierdoor geef je snel en makkelijk een lekkere knoflook smaak aan de pasta.

Bekijk hier al mijn pastarecepten

Bewaar
Print
Deel

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Reacties

Laat je reactie achter

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.