Tour door mijn nieuwe keuken

Wie mij volgt heeft het vast al gezien of gelezen: we zijn verhuisd! Een paar maanden geleden was het zo ver en gingen we over naar ons nieuwe huis dat op dat moment nog verbouwd werd. Het was een hectische tijd maar het huis én de keuken is klaar en kunnen nu genieten! Kijk mee in mijn nieuwe keuken en werkruimte.

In onze nieuwe woning hebben we op de begane vloer een extra werkruimte voor een studio en kantoor wat echt ideaal is. Zo kan Eric makkelijk en snel foto’s maken van de gerechten die uit de keuken komen. De keuken die in het huis zat was eigenlijk nog best prima en heel degelijk. Dus toen hebben we besloten om er een keukeneiland in te laten plaatsen zodat je makkelijk video’s en foto’s kunt maken. Tijdens onze zoektocht kwamen we uit bij Loomans Keukens in Eindhoven. Zij doen ook keukenrenovaties en hebben hele goede service. Ze zijn eerst bij ons alles komen bekijken en op komen meten. Daarna hebben ze een schets gemaakt n.a.v. onze wensen.

Ook hebben we het oude keukenblad laten vervangen door een komposiet blad. Deze heeft een luxe uitstraling en is slijtvast. De kastjes en lades heeft Loomans precies na weten te laten maken van de bestaande keuken. Je ziet geen verschil tussen de ‘oude’ en de ‘nieuwe’ keuken. De lades zijn echt super handig en ik heb nu veel ruimte om al mijn kookspullen in op te bergen.

Verder zat er een fijne oven in en een combimagnetron die we zo hebben gehouden. Omdat we het kookgedeelte hebben verplaatst van achter op het aanrecht naar het keukeneiland hebben we wel voor een nieuwe inductie kookplaat gekozen. Via Loomans kregen we de tip dat er in april een nieuwe kookplaat uitkwam van Miele met een geïntegreerde afzuiging via een rooster in het midden. Zo hadden we geen afzuigkap nodig. Het systeem filtert de lucht en blaast deze onder het keukeneiland weer uit. Hij werkt heel handig en we hebben absoluut geen spijt van deze keuze! En zo hebben we plek voor een paar mooie lampen aan het plafond, deze zijn van het merk Eglo mocht je benieuwd zijn :)

Verder heb ik nog een aantal handige dingen in de keuken die ik graag wil delen mocht je ook toevallig  bezig zijn met een nieuwe keuken. We hadden geluk want in onze nieuwe keuken zat een Quooker. Deze hebben we weer kunnen plaatsen op ons nieuwe keukenblad. Stiekem heb ik er altijd al eentje willen hebben maar nooit eentje gekocht. Ik drink vaak thee dus daar is ie echt ideaal voor! Verder heb ik bij de Ikea van die inzetstukken gehaald voor kruidenpotjes. Deze paste ook in onze lades en de kruidenpotjes van de supermarkt passen hier goed in. Ook hebben we 2 zuignappen gehaald bij de Ikea met haak, zo kun je makkelijk theedoeken ophangen aan de zijkant van het keukenblok en hoef je niet te boren. In op het keukeneiland hebben we nog 2 stopcontacten laten maken d.m.v. een metalen draaischijf. Zo zijn ze mooi weggewerkt en kan ik makkelijk mijn keukenmachine of andere apparaten gebruiken tijdens het filmen. Tip: je kunt er ook vaak voor kiezen om ze aan de zijkant te maken.

In onze keuken hebben we ook een hoekje gecreëerd waar je kunt zitten. bijvoorbeeld om te ontbijten of om recepten te typen. Via Gigameubel vonden we een mooie vierkante industriële bartafel en tevens een gave zwarte servieskast waar we veel props en servies in kwijt kunnen voor de fotoshoots. Het is een echte eyecatcher maar ook erg praktisch en ruim.

Een van de mooiste dingen in ons huis vind ik toch wel de nieuwe stalen deuren en het stalen raamwerk waardoor je vanuit de keuken de woonkamer inkijkt. Deze geven echt een industriële en luxe sfeer aan het huis. Via de site van De Rooy Metaaldesign heb ik eerst een ontwerp gemaakt en vervolgens komen ze opmeten en plaatsen. Ik ben echt super blij met het resultaat maar moet Eric ook credits geven hiervoor want het was zijn idee.

Verder wil ik onze aannemer Ronald van Herk van Themaro uit Eersel bedanken omdat hij altijd voor ons klaar stond, goede adviezen gaf, altijd zijn telefoon oppakte en zijn afspraken nakwam en alles tot in de puntjes geregeld heeft! Een verbouwing en verhuizing geeft altijd stress maar dankzij Ronald was dat gelukkig minder en kunnen we nu genieten van onze mooie woning en veel lekkere recepten koken in onze nieuwe keuken :)

In deze video geef ik een kleine tour door de keuken, deze is een aantal weken eerder opgenomen en had nog geen bordenrek tegen de achterwand.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Odette 16 augustus 2017 om 12:52

Prachtige keuken hoor . Wens je heel veel kook plezier toe . En dat er maar vele nieuwe en leuke recepten mogen ontstaan . Tjuus Odette

Sandra 29 augustus 2017 om 16:38

haha, dat gaat helemaal goed komen!

Tanja van Zuijlen 15 augustus 2017 om 10:16

Prachtige keuken! Ik ben blij te zien dat er nog zoveel mogelijkheden zijn in een bestaande keuken ipv alles te moeten vervangen. Iets om over na te denken voor mijn keuken! Maar het toppunt is wel dat je hondje van dezelfde placemat lijkt te eten als onze katten?

Sandra 16 augustus 2017 om 10:03

Hoi Tanja, Dank je, ja ik vond het ook echt jammer om de keuken helemaal te slopen. En wat grappig dat je dezelfde placemat voor je katten gebruikt, wel handig want er wordt regelmatig geknoeid :)

Fatima 13 augustus 2017 om 13:10

Prachtige keuken Sandra!??

Sandra 16 augustus 2017 om 10:01

Dank je :)

Els 17 augustus 2017 om 14:15

Heel mooie keuken Sandra! Veel kookplezier! Wij hebben ook de keukenindeling behouden en enkel de fronten vervangen. En zo heb je toch ook een nieuwe look. Heel fijn. Grtjes.

Sandra 29 augustus 2017 om 16:37

Hoi Els, ja klopt. als de indeling prima is waarom helemaal vervangen :)