Ga naar de inhoud
Gele curry met broccoli

Gele curry met broccoli

Lekkere kruidige curry met veel groenten die in 35 minuten op tafel staat, geserveerd met bloemkoolrijst en cashewnoten.

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 1 ui
  • 2 puntpaprika’s
  • 500 gr broccoli
  • 200 gr kikkererwten
  • 70 gr gele currypasta ( kant-en-klaar of zelfgemaakt )
  • 400 ml kokosmelk
  • verse koriander
  • 1 handje cashewnoten
  • olie om te bakken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui fijn en fruit aan in een grote wokpan of hapjespan met een beetje olie. Snijd de broccoli in kleine roosjes en voeg toe aan de pan. Hak de puntpaprika in blokjes en bak ook mee in de pan.


  2. Doe dan de currypasta erbij en roerbak een paar minuutjes. Giet de kokosmelk erbij. Laat de gele curry ca. 15 tot 20 minuutjes zachtjes garen, voeg halverwege de uitgelekte kikkererwten erbij.


  3. Kook de bloemkoolrijst gaar in ca. 2 minuten en giet af. Serveer de gele curry met de bloemkoolrijst. Garneer met cashewnoten en koriander.


  4. Tip: lekker met wat naanbrood en/of garnalen meegebakken. Vervang de bloemkoolrijst ook eens met gewone rijst.


  5. Eet je graag vaker curry? Maak dan de currypasta zelf en bewaar dit in porties in de vriezer. Zo heb je altijd zelfgemaakte currypasta in huis.