Gele curry met broccoli

Lekkere kruidige curry met veel groenten die in 35 minuten op tafel staat, geserveerd met bloemkoolrijst en cashewnoten.

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui fijn en fruit aan in een grote wokpan of hapjespan met een beetje olie. Snijd de broccoli in kleine roosjes en voeg toe aan de pan. Hak de puntpaprika in blokjes en bak ook mee in de pan.

  2. Doe dan de currypasta erbij en roerbak een paar minuutjes. Giet de kokosmelk erbij. Laat de gele curry ca. 15 tot 20 minuutjes zachtjes garen, voeg halverwege de uitgelekte kikkererwten erbij.

  3. Kook de bloemkoolrijst gaar in ca. 2 minuten en giet af. Serveer de gele curry met de bloemkoolrijst. Garneer met cashewnoten en koriander.

  4. Tip: lekker met wat naanbrood en/of garnalen meegebakken. Vervang de bloemkoolrijst ook eens met gewone rijst.

  5. Eet je graag vaker curry? Maak dan de currypasta zelf en bewaar dit in porties in de vriezer. Zo heb je altijd zelfgemaakte currypasta in huis.

Heeft het gesmaakt?
155 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!