
Speculoos ontbijttaartje
Dit ontbijttaartje met Speculoos is echt mijn favoriete manier om de dag lekker zoet te beginnen. Het is snel gemaakt, voedzaam, het vult goed en je huis ruikt meteen heerlijk!
5 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor portie
-
45 gr havermout ( of havermeel )
-
125 ml plantaardige melk
-
0.5 banaan ( geprakt )
-
1 theelepel gebroken lijnzaad
-
0.5 theelepel koek-speculaas kruiden
-
1 eetlepel ahornsiroop
-
1 theelepel vanille extract
-
0.5 theelepel bakpoeder
-
1 eetlepel speculoos pasta
-
1 snufje zout
-
1 speculaasjes
-
amandelschaafsel ( optioneel )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 175°C.
-
Doe de havermout of het havermeel, plantaardige melk, geprakte banaan, lijnzaad, ahornsiroop, vanille-extract, koek-speculaas kruiden, bakpoeder en een snufje zout in een kom en meng goed door.
-
Schep het beslag in een kleine ovenschaal.
-
Voeg een lepeltje speculoospasta toe in het midden van het mengsel. Het zal grotendeels in het midden van het taartje zitten, maar een beetje blijft bovenop zichtbaar.
-
Verkruimel het speculaaskoekje en verdeel dit over het beslag heen.
-
Zet het schaaltje in de oven en bak het taartje 20-25 minuten. Prik met een tandenstoker in het midden om te testen of het taartje gaar is.
-
Laat het taartje een paar minuten afkoelen en serveer meteen! Garneer optioneel met wat amandelschaafsel.
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Ook lekker