Sorbet ijs maken met citroen
Met het warme weer is een fris ijsje het allerlekkerst. Dit citroen sorbetijs is heel eenvoudig om te maken en maak je zelfs zonder ijsmachine. Je leest hier precies hoe!
10 M + 12 U wachttijd
Ingrediƫnten
Voor porties
-
5 biologische citroenen
-
400 ml water
-
250 gr fijne kristalsuiker
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd van twee citroenen de schil eraf en doe dit in een steelpannetje met het water en de suiker. Verwarm het tot de suiker helemaal is opgelost.
-
Laat de āsiroopā dan afkoelen en haal de citroenschillen eruit.
-
Snijd nu alle vijf de citroenen doormidden en pers het sap eruit. Voeg het sap toe een de siroop en mix het goed door. Giet het daarna in een bak die in de vriezer kan.
-
Laat het ijs minimaal 12 uur in de vriezer staan. Haal het net voordat je het wilt serveren uit de vriezer en maak er mooie bolletjes van. Serveer in een leuke scoop en garneer met verse muntblaadjes en/of extra citroenrasp.
Heeft het gesmaakt?
2 stemmen
Ook lekker