Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kikkererwtenstoof met aubergine

Heerlijke kruidige vegetarische stoofschotel met aubergine, kikkererwten en abrikozen

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de aubergine in stukken. Meng een scheutje olie met komijn, peper en zout. Besprenkel de aubergine met de kruidenolie en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak de aubergine 25 minuten in de oven.

 Snipper ondertussen de ui. Fruit de ui in een grote pan. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg dan de tomatenblokjes toe en roer goed door. Voeg de avjar en ras el hanout toe en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Laat het mengsel 10 minuten pruttelen.

 Voeg dan de geroosterde aubergine toe en vervolgens de gewelde abrikozen in stukjes en kikkererwten, laat nog 15 minuten pruttelen. Kook de bulger gaar. Serveer de kikkererwtenstoof met aubergine samen met de bulger en garneer met wat peterselie.

aubergine-stoof

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×