Kikkererwtenstoof met aubergine
Heerlijke kruidige vegetarische stoofschotel met aubergine, kikkererwten en abrikozen
45 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
2 aubergines
-
400 gr kikkererwten
-
1 blikje tomatenpuree
-
3 eetlepels ajvar ( aubergine paprika puree )
-
800 ml tomatenblokjes
-
2 theelepels ras el hanout
-
1 grote ui
-
Snuf komijn
-
scheutje olie
-
snuf peper en zout
-
verse peterselie
-
200 gr gewelde abrikozen
-
275 gr bulger
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200Ā° graden.
-
Snijd de aubergine in stukken. Meng een scheutje olie met komijn, peper en zout. Besprenkel de aubergine met de kruidenolie en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak de aubergine 25 minuten in de oven.
-
Snipper ondertussen de ui. Fruit de ui in een grote pan.
-
Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg dan de tomatenblokjes toe en roer goed door.
-
Voeg de ajvar en ras el hanout toe en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Laat het mengsel 10 minuten pruttelen.
-
Voeg dan de geroosterde aubergine toe en vervolgens de gewelde abrikozen in stukjes en kikkererwten. Laat nog 15 minuten pruttelen.
-
Kook de bulgur gaar.
-
Serveer de kikkererwtenstoof met aubergine samen met de bulger en garneer met wat peterselie.
Heeft het gesmaakt?
114 stemmen
Ook lekker