Ga naar de inhoud
Bleekselderijsalade met appel

Bleekselderijsalade met appel

Deze romige, frisse en lichtzoete salade van bleekselderij, appel en walnoten is het perfecte bijgerecht voor de lente en zomer. Makkelijk om te maken en lekker voedzaam!

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 8 stengels bleekselderij
  • 2 kleine appels
  • 60 gr yoghurt ( plantaardig )
  • 1 eetlepel mayonaise ( plantaardig )
  • 0.5 theelepel Dijonmosterd
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 20 gr rozijnen
  • 80 gr walnoten
  • peper en zout
  • 1 citroen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak de bleekselderijstengels schoon door ze af te spoelen met water. Haal ook zoveel mogelijk van de slierten vanaf de bovenkant weg. Zet hiervoor je mesjes schuin tegen de bovenkant en trek zo de sliertjes naar onder. Snijd de stengels daarna in dunne plakjes en doe ze in een kom.


  2. Was de kleine appeltjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd de appel met schil in dunne reepjes en doe ze ook in de kom.


  3. Mix in een kommetje of schaaltje de plantaardige yoghurt, vegan mayonaise, mosterd en kerriepoeder. Schep het in de kom en mix het goed met de appel en bleekselderij.


  4. Voeg de rozijnen en walnoten toe en mix nogmaals goed door elkaar.


  5. Breng de salade op smaak met peper, zout en citroenrasp- en sap. Serveer de salade daarna meteen als bijgerecht of bewaar tot 3 dagen, afgedekt, in de koelkast.