
Gezonde dadelrepen
Zelf dadelrepen maken is heel eenvoudig en vaak een stuk lekkerder en gezonder dat die uit de supermarkt. Dit recept is helemaal plantaardig en zonder geraffineerde suikers. Ideaal als tussendoortje!
15 M voorbereidingstijd + 25 M oventijd + 30 M wachttijd
Ingrediƫnten
Voor repen
-
300 gr dadels ( ontpit )
-
100 gr havermout
-
200 gr gemengde noten
-
75 gr pompoenpitten
-
2 eetlepels notenpasta ( of pindakaas )
-
Een snufje zout
-
1 theelepels koek-speculaas kruiden
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Ontpit de dadels en leg ze in een kom met heet water. Laat het 10 minuten staan.
-
Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een vierkante bakvorm van 20×20 cm met bakpapier.
-
Doe de havermout, noten, koek- en speculaaskruiden en een snufje zout in de keukenmachine en mix tot het kruimelig is maar niet helemaal fijn.
-
Voeg daarna de geweekte dadels, pompoenpitten en de notenpasta toe en mix tot de dadels mooi gepureerd zijn. Voeg een scheutje water toe als het te droog is.
-
Verdeel het mengsel in de vierkante bakvorm. Leg nog een vel bakpapier erbovenop en druk het geheel stevig aan met een glas of je handen, zodat de repen goed compact worden.
-
Zet de bakvorm daarna in de oven en bak 25 minuten. Haal daarna uit de oven en laat minimaal 30 minuten afkoelen voordat je ze in repen snijdt.
-
Snijd daarna in 10 gelijke repen en bewaar ze tot een week in de koelkast. Langer bewaren? Dat kan tot wel 3 maanden in bakje in de vriezer.
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 234
- vet 15,6 gr
- verzadigd vet 1,9 gr
- koolhydraten 15,2 gr
- w.v. suikers 10,4 gr
- vezels 3 gr
- eiwit 5,4 gr
- zout 0,005 gr
Ook lekker