Ga naar de inhoud
Miso soep met gyoza’s

Miso soep met gyoza’s

Deze miso soep met gyoza is niet alleen snel en makkelijk te bereiden, maar ook verrassend lekker. Daar houd ik van! Perfect voor een snelle lunch of een lichte avondmaaltijd, en je kunt makkelijk variëren met je eigen favoriete ingrediënten.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 10 gyoza's ( vega )
  • 2 eetlepels miso pasta
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 0.5 eetlepel sesamolie
  • 150 gr kastanjechampignons
  • 1 kleine paksoi
  • 2 tenen knoflook
  • 2 handjes taugé
  • 400 ml water
  • 2 theelepels sesamzaadjes
  • 180 gr tofu blokjes ( optioneel )
  • 2 gekookte eieren ( optioneel )
  • gochujang saus naar smaak ( optioneel )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bak eerst de gyoza’s in een pan volgens de instructies op de verpakking in de zonnebloemolie.


  2. Neem een andere pan en fruit de knoflook, plakjes champignons en in stukjes gesneden paksoi een paar minuten in sesamolie tot ze zacht zijn.


  3. Voeg dan de miso pasta toe samen met 400 ml water en roer goed door. Laat het geheel even sudderen en voeg dan de helft van de taugé toe. Roer het goed door.


    miso soep met gyoza stap 1 miso soep met gyoza stap 2 miso soep met gyoza stap 3
  4. Wanneer de gyoza’s klaar zijn, voeg ze toe aan de miso soep. Garneer de soep met sesamzaadjes en eventueel wat extra taugé en gochujang saus voor een pittige kick.


  5. Wil je de soep meer als maaltijdsoep eten dan kun je bijvoorbeeld wat gebakken tofublokjes of een gekookt eitje toevoegen.


  6. Tip: je kunt de soep maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Ook lekker om vooraf te serveren bij sushi.