Vegan kapsalon

Veganize dit fastfood gerecht met vegan shoarma, laagjes ovenfriet en vegan kaas met een snelle zoetzure salade erbij.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Salade
Toppings

Bereiding

Verwarm de oven voor op de temperatuur volgens de verpakking van de ovenfriet.

Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd eventuele grotere radijsjes een keer door de helft en daarna in plakjes.

Rasp de wortel mits je geen peen julienne hebt gekocht.

Snijd de komkommer in dunne halve maantjes.

Voeg de rest van de salade ingrediënten toe en hussel goed door elkaar. Bewaar zo lang in een afgesloten bakje of weckpot in de koelkast.

Verdeel de ovenfriet over de bakplaat zodat je één laag hebt. Bak volgens de bereidingswijze. Hussel halverwege een keer door elkaar.

Neem een grote koekenpan en bak de vegan shoarma op medium hoog vuur voor ongeveer 5 à 10 minuten totdat ze goudbruin zijn.

Haal de friet uit de oven en verdeel een laagje friet in een ovenschaal. Verdeel er wat kaas over en vervolgens weer friet. Herhaal dit tot de friet op is.

Verdeel er vervolgens de shoarma over en nog wat kaas. Zet het gerecht nog ongeveer 5 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Hak de peterselie grof.

Zodra de kaas gesmolten is, verdeel je er nog de salade, peterselie, de knoflooksaus en eventueel sambal naar smaak overheen.

Tips: Laat de schep salade die je pakt een klein beetje uitlekken voordat je deze over je kapsalon doet. Door het inleggen van de groenten wordt er veel vocht onttrokken, maar dat wil je niet allemaal in je gerecht hebben.

Maak je vegan knoflooksaus zelf in een mum van tijd. Meng 85 gr plantaardige Griekse yoghurt, 1 eetlepel vegan mayonaise, 0.5 eetlepel agavesiroop (of andere plantaardige zoetmaker), snuf peper en zout, 0.5 eetlepel citroensap, 2 tenen knoflook (geperst) en een handje (verse) bieslook goed door elkaar en smullen maar.

Voor een glutenvrije variant vervang je de vegan shoarma door oesterzwammen in shoarmakruiden te bakken.

8 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Charlotte

Mijn recepten zijn zo veel mogelijk met ingrediënten uit het seizoen, want dan zijn ze het lekkerst. Ook motiveer ik je om wat vaker lokale producten te kopen en geef ik tips hoe je minder voedsel en afval kunt verspillen.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!