Ga naar de inhoud
Broodje paddenstoelen shoarma

Broodje paddenstoelen shoarma

Vegetarisch broodje shoarma van geroerbakte gekruide paddenstoelenreepjes. Een ideale vleesvervanger en heerlijk in een pitabroodje.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 5 pitabroodjes
  • 2 portobello’s
  • 150 gr oesterzwammen
  • 3 eetlepels sojasaus ( vegan )
  • 1/2 eetlepel shoarmakruiden
  • 1 teen knoflook
  • 100 gr ijsbergsla
  • 1 rode ui
  • 1/2 komkommer
  • Knoflooksaus ( vegan )
  • olie om te bakken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de portobello’s in reepjes en de oesterzwammen in stukken. Doe ze in een kom en voeg de sojasaus en shoarmakruiden toe. Pers de teen knoflook erbij en meng door elkaar.


  2. Bak indien nodig de pitabroodjes af in de oven of grill.


  3. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de gekruide paddenstoelen ca. 5 minuten tot ze wat geslonken en gebakken zijn.


  4. Snijd de broodjes open. Vul ze met sla, plakjes komkommer, rode ui en de paddenstoelen shoarma. Serveer met wat knoflooksaus.


  5. Ook leuk om een keer zelf knoflooksaus te maken. Probeer dit knoflooksausrecept eens.