Broodje paddenstoelen shoarma

Vegetarisch broodje shoarma van geroerbakte gekruide paddenstoelenreepjes. Een ideale vleesvervanger en heerlijk in een pitabroodje.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Snijd de portobello’s in reepjes en de oesterzwammen in stukken. Doe ze in een kom en voeg de sojasaus en shoarmakruiden toe. Pers de teen knoflook erbij en meng door elkaar. 

Bak indien nodig de pitabroodjes af in de oven of grill.

Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de gekruide paddenstoelen ca. 5 minuten tot ze wat geslonken en gebakken zijn. 

Snijd de broodjes open. Vul ze met sla, plakjes komkommer, rode ui en de paddenstoelen shoarma. Serveer met wat knoflooksaus.

Ook leuk om een keer zelf knoflooksaus te maken. Probeer dit knoflooksausrecept eens.

18 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!