Broodje paddenstoelen shoarma
Vegetarisch broodje shoarma van geroerbakte gekruide paddenstoelenreepjes. Een ideale vleesvervanger en heerlijk in een pitabroodje.
20 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
5 pitabroodjes
-
2 portobelloās
-
150 gr oesterzwammen
-
3 eetlepels sojasaus ( vegan )
-
1/2 eetlepel shoarmakruiden
-
1 teen knoflook
-
100 gr ijsbergsla
-
1 rode ui
-
1/2 komkommer
-
Knoflooksaus ( vegan )
-
olie om te bakken
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de portobelloās in reepjes en de oesterzwammen in stukken. Doe ze in een kom en voeg de sojasaus en shoarmakruiden toe. Pers de teen knoflook erbij en meng door elkaar.
-
Bak indien nodig de pitabroodjes af in de oven of grill.
-
Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de gekruide paddenstoelen ca. 5 minuten tot ze wat geslonken en gebakken zijn.
-
Snijd de broodjes open. Vul ze met sla, plakjes komkommer, rode ui en de paddenstoelen shoarma. Serveer met wat knoflooksaus.
-
Ook leuk om een keer zelf knoflooksaus te maken. Probeer dit knoflooksausrecept eens.
Heeft het gesmaakt?
43 stemmen
Ook lekker