Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Shakshuka

Arabisch gerecht met gepocheerde eieren in een licht pittige groente-tomatensaus

Ingredienten
3 teentjes knoflook
2 blikken tomatenblokjes a 400 gram
1 theel gemalen komijn
½ theel paprikapoeder
1 blaadje laurier (heel)
1 aubergine
1 rode en 1 groene paprika (of andere kleur)
4 a 6 eieren
1 ui
1 eetl olijfolie
50 gr feta kaas
Verser koriander
2 groene pepers uit pot
 
Materialen
Hapjespan o.i.d
 
Bereiding
Hak de knoflook, ui en peper fijn en bak deze in de olijfolie. Snijd de paprika en aubergine in kleine blokjes en voeg deze toe. Doe na 5 min de tomatenblokjes erbij en breng op smaak met komijn, paprikapoeder, laurierblad en peper en zout.
 
shakshuka 01
shakshuka 01
shakshuka 01
shakshuka 01
Laat de saus ongeveer 20 min pruttelen en verwijder het laurierblaadje. Maak met een lepel kuiltjes in de saus en breek hier de eieren in. Laat de eieren in ongeveer 10 tot 12 min op laag vuur met deksel stollen. Bestrooi de bovenzijde met feta en grof gehakte koriander.

Geinspireerd op de shakshuka van Yotam Ottolenghi

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×