Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Shakshuka

Arabisch gerecht met gepocheerde eieren in een licht pittige groente-tomatensaus

Ingredienten
3 teentjes knoflook
2 blikken tomatenblokjes a 400 gram
1 theel gemalen komijn
½ theel paprikapoeder
1 blaadje laurier (heel)
1 aubergine
1 rode en 1 groene paprika (of andere kleur)
4 a 6 eieren
1 ui
1 eetl olijfolie
50 gr feta kaas
Verser koriander
2 groene pepers uit pot
 
Materialen
Hapjespan o.i.d
 
Bereiding
Hak de knoflook, ui en peper fijn en bak deze in de olijfolie. Snijd de paprika en aubergine in kleine blokjes en voeg deze toe. Doe na 5 min de tomatenblokjes erbij en breng op smaak met komijn, paprikapoeder, laurierblad en peper en zout.
 
shakshuka 01
shakshuka 01
shakshuka 01
shakshuka 01
Laat de saus ongeveer 20 min pruttelen en verwijder het laurierblaadje. Maak met een lepel kuiltjes in de saus en breek hier de eieren in. Laat de eieren in ongeveer 10 tot 12 min op laag vuur met deksel stollen. Bestrooi de bovenzijde met feta en grof gehakte koriander.

Geinspireerd op de shakshuka van Yotam Ottolenghi

 

Beoordeling (70 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread