Shakshuka

Heerlijk vegetarisch pannetje met tomatensaus en puntpaprika met licht gestolde eieren, lekker om met brood in te dippen

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een grote pan. Voeg de komijn en paprikapoeder toe. Snijd de puntpaprika’s in kleine blokjes en bak een paar minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuutjes pruttelen. Breng de saus op smaak met peper en zout.

 Maak 3 kuiltjes in de saus en laat hier de eieren in glijden. Laat ze stollen naar gewenste dikte, hard of zachtgekookt. Doe de deksel op de pan om dit te versnellen. Garneer met wat peterselie en serveer met wat brood.

 Tip: dit gerecht wordt oorspronkelijk als ontbijt gegeten maar kan ook heel goed als lunch of avondmaal genuttigd worden

979 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.