
Shakshuka
Heerlijk vegetarisch pannetje met tomatensaus en puntpaprika met licht gestolde eieren, lekker om met brood in te dippen
35 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
400 ml tomatenblokjes
-
3 eieren
-
2 puntpaprika
-
1 ui
-
2 teentjes knoflook
-
Snuf komijn
-
snuf paprikapoeder
-
olie om te bakken
-
peper en zout
-
verse peterselie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een grote pan.
-
Voeg de komijn en paprikapoeder toe.
-
Snijd de puntpaprikaās in kleine blokjes en bak een paar minuten mee.
-
Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuutjes pruttelen. Breng de saus op smaak met peper en zout.
-
Maak 3 kuiltjes in de saus en laat hier de eieren in glijden. Laat ze stollen naar gewenste dikte, hard of zachtgekookt. Doe de deksel op de pan om dit te versnellen.
-
Garneer met wat peterselie en serveer met wat brood.
-
Tip: dit gerecht wordt oorspronkelijk als ontbijt gegeten maar kan ook heel goed als lunch of avondmaal genuttigd worden
Heeft het gesmaakt?
1319 stemmen
Ook lekker