Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Shakshuka

Arabisch gerecht met gepocheerde eieren in een licht pittige groente-tomatensaus

Ingredienten
3 teentjes knoflook
2 blikken tomatenblokjes a 400 gram
1 theel gemalen komijn
½ theel paprikapoeder
1 blaadje laurier (heel)
1 aubergine
1 rode en 1 groene paprika (of andere kleur)
4 a 6 eieren
1 ui
1 eetl olijfolie
50 gr feta kaas
Verser koriander
2 groene pepers uit pot
 
Materialen
Hapjespan o.i.d
 
Bereiding
Hak de knoflook, ui en peper fijn en bak deze in de olijfolie. Snijd de paprika en aubergine in kleine blokjes en voeg deze toe. Doe na 5 min de tomatenblokjes erbij en breng op smaak met komijn, paprikapoeder, laurierblad en peper en zout.
 
shakshuka 01
shakshuka 01
shakshuka 01
shakshuka 01
Laat de saus ongeveer 20 min pruttelen en verwijder het laurierblaadje. Maak met een lepel kuiltjes in de saus en breek hier de eieren in. Laat de eieren in ongeveer 10 tot 12 min op laag vuur met deksel stollen. Bestrooi de bovenzijde met feta en grof gehakte koriander.

Geinspireerd op de shakshuka van Yotam Ottolenghi

 

Beoordeling (62 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel