Ga naar de inhoud
Thaise groene curry met peultjes

Thaise groene curry met peultjes

Makkelijk recept voor Thaise groene curry met peultjes. Gemaakt met (vega)kip en paprika in een licht pittige groene curry saus, geserveerd met rijst en eventueel wat naanbrood. In 25 minuutjes gemaakt!

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 250 ml kokosmelk
  • 1 limoen
  • 200 gr peultjes
  • 160 gr kip ( vegetarische )
  • 1 x groene curry kruidenpasta ( zelfgemaakt of kant en klaar )
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 120 gr rijst
  • Optioneel: ½ rode peper, naanbrood

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de ui en paprika fijn. Bak deze in een pan in een klein beetje olie.


  2. Voeg de kip en peultjes toe en roerbak ca. 3 minuutjes. Voeg de groene currypasta toe en de kokosmelk. Knijp de limoen uit boven de pan en meng het sap erdoor. Laat de groene curry 10 minuutjes zachtjes pruttelen. Kook ondertussen ook de rijst gaar.


    Groene curry Groene curry Groene curry
  3. Serveer de Thaise groene curry eventueel met wat naanbrood en mocht je het nog wat pittiger willen maken met wat rode peper.