
Thaise groene curry met peultjes: makkelijk en snel
Makkelijk recept voor Thaise groene curry met peultjes. Gemaakt met (vega)kip en paprika in een licht pittige groene curry saus, geserveerd met rijst en eventueel wat naanbrood. In 25 minuutjes gemaakt!
25 M
Ingrediƫnten: Thaise groene curry
Voor personen
-
250 ml kokosmelk
-
1 limoen
-
200 gr peultjes
-
160 gr kip ( vegetarische )
-
1 x groene curry kruidenpasta ( zelfgemaakt of kant en klaar )
-
1 groene paprika
-
1 ui
-
120 gr rijst
-
Optioneel: ½ rode peper, naanbrood
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Thaise groene curry
-
Hak de ui en paprika fijn. Bak deze in een pan in een klein beetje olie.
-
Voeg de kip en peultjes toe en roerbak ca. 3 minuutjes. Voeg de groene currypasta toe en de kokosmelk. Knijp de limoen uit boven de pan en meng het sap erdoor. Laat de groene curry 10 minuutjes zachtjes pruttelen. Kook ondertussen ook de rijst gaar.
-
Serveer de Thaise groene curry eventueel met wat naanbrood en mocht je het nog wat pittiger willen maken met wat rode peper.
Tips
Welke rijst is lekker bij groene curry?
Jasmijnrijst of basmatirijst zijn allebei erg lekker bij groene curry.
Wat is het verschil tussen groene en gele curry?
Groene curry wordt met groene pepers gemaakt en is daardoor pittiger dan gele curry. Gele curry bevat meer kurkuma en komijn waardoor die iets zoeter is.
Wat is het verschil tussen groene en rode curry?
Het verschil zit vooral in de pepers. In groene curry worden groene pepers gebruikt en in rode curry worden rode pepers gebruikt, hierdoor is groene curry vaak iets pittiger dan rode curry.
Heeft het gesmaakt?
202 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 600
- vet 35 gr
- verzadigd vet 25 gr
- koolhydraten 50 gr
- w.v. suikers 5 gr
- vezels 5 gr
- eiwit 20 gr
- zout 2 gr
Ook lekker