Pastaschelpen met spinazie

Vegetarische pastaschotel met grote pastaschelpen (conchiglioni) gevuld met ricotta en spinazie in een heerlijke tomatensaus

Hoofdgerecht 25 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de pastaschelpen in een grote hoeveelheid water in ca 8 minuten beetgaar en giet af.

  2. Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en bak de spinazie beetje bij beetje totdat ie helemaal geslonken is. Laat de spinazie uitlekken in een zeef of vergiet en druk met een lepel het overtollige vocht er uit.

  3. Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan in een beetje olie. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuutjes mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het mengsel op smaak met de italiaanse kruiden, peper en zout. Laat 15 minuten pruttelen.

  4. Snijd ondertussen de spinazie fijn en meng met de ricotta. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en schep er ook door. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Vul de pastaschelpen met het ricotta-spinazie mengsel. Het makkelijkste gaat dit door het uiteinde van de pastaschelpen iets naar binnen te duwen zodat de schelpen wat open gaan staan en dan met een theelepel het mengsel erin te scheppen.

  6. Leg de schelpen in de saus in de ovenschaal. Bestrooi ze met een klein beetje kaas. Bak de pastaschelpen met spinazie 25 minuten in de oven.

  7. Rooster de pijnboompitten en gebruik deze als garnering over het gerecht.

Heeft het gesmaakt?
471 stemmen Bedankt voor je stem!