Pastaschelpen met spinazie

Vegetarische pastaschotel met grote pastaschelpen (conchiglioni) gevuld met ricotta en spinazie in een heerlijke tomatensaus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de pastaschelpen in een grote hoeveelheid water in ca 8 minuten beetgaar en giet af.

Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en bak de spinazie beetje bij beetje totdat ie helemaal geslonken is. Laat de spinazie uitlekken in een zeef of vergiet en druk met een lepel het overtollige vocht er uit.

Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan in een beetje olie. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuutjes mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het mengsel op smaak met de italiaanse kruiden, peper en zout. Laat 15 minuten pruttelen.

Snijd ondertussen de spinazie fijn en meng met de ricotta. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en schep er ook door. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Vul de pastaschelpen met het ricotta-spinazie mengsel. Het makkelijkste gaat dit door het uiteinde van de pastaschelpen iets naar binnen te duwen zodat de schelpen wat open gaan staan en dan met een theelepel het mengsel erin te scheppen.

Leg de schelpen in de saus in de ovenschaal. Bestrooi ze met een klein beetje kaas. Bak de pastaschelpen met spinazie 25 minuten in de oven.

Rooster de pijnboompitten en gebruik deze als garnering over het gerecht.

Pastaschelpen met spinazie

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.