Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pastaschelpen met spinazie

Vegetarisch recept met grote pastaschelpen (conchiglioni) gevuld met ricotta, spinazie, pijnboompitten en tomaat.

Ingrediënten
Ongeveer 25 grote pastaschelpen (Conchiglioni)
250 gr ricotta
300 gr verse spinazie
1 bolletje mozzarella, in kleine stukjes
1 ei
1 teentje knoflook
3 eetl pijnboompitten
1 blok tomatenblokjes
4 eetl tomatenketchup
Zout en peper
Scheutje olijfolie
Ca 10 cherrytomaatjes
 
Materialen
Zeef of vergiet
Ovenschaal
 
De grote pastaschelpen zijn niet overal te koop. Probeer het eens bij een delicatesse winkel, bijvoorbeeld La Semolina in Eindhoven
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de pastaschelpen in een grote hoeveelheid water in ca 8 minuten beetgaar en giet af. Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en bak de spinazie beetje bij beetje totdat ie helemaal geslonken is. Laat de spinazie uitlekken in een zeef of vegiet en druk met een lepel het overtollige vocht er uit. Rooster de pijnboompitten in een pannetje zonder olie of boter bruin en laat afkoelen. Snijd de spinazie fijn en meng met de ricotta, ei, pijnboompitten en mozzarella. Breng op smaak met zout en peper. Doe de tomatenblokjes in een ovenschaal en meng met de tomatenketchup. Snijd het teentje knoflook heel fijn of pers uit en meng met de tomatenprut. Breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel de cherrytomaatjes in de tomatenprut. Vul de pastaschelpen met de ricotta-spinazie mengsel. Het makkelijkste gaat dit door de uiteinde van de pastaschelpen iets naar binnen te duwen zodat de schelpen wat open gaan staan en dan met een theelepel het mengsel er in te scheppen. Leg de schelpen tussen de tomaatjes in de ovenschaal. Zet de schaal eerst 20 minuten afgedekt met aluminiumfolie in de oven en haal de laatste 5 minuten de folie weg. Serveer direct, lekker met wat brood, vis of een salade.
 
Beoordeling (35 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread