Lasagnette

Makkelijke en snelle variant op de lasagne zonder oven maar uit de pan met stukjes lasagnebladen in een heerlijke saus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een pan. Bak de ui en knoflook hier in. Snijd de wortel en courgette in kleine blokjes en bak een paar minuten mee. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden.

Voeg de tomatenblokjes en tomaten frito toe en roer goed door. Voeg een snuf peper en zout toe en scheur wat blaadjes verse basilicum erbij en laat zachtjes pruttelen. Snijd de verse lasagnevellen in repen. Als je harde vellen gebruikt breek je deze in grove stukken.

Voeg de stukken lasagnevellen toe aan het tomatenmengsel. Kook de lasagnebladen in ca. 15 minuten gaar, dit is een beetje afhankelijk van het type bladen je gebruikt. Voeg eventueel een beetje water toe als het mengsel wat dik wordt.

Verdeel de ricotta over de lasagnette en garneer met verse basilicum.

Tip: je kunt ook nog wat (vega)gehakt toevoegen aan de ui en knoflook. Vervang de ricotta ook eens door een handje Parmezaanse kaas.

Lasagnette

167 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x lekkere pasta ovenschotels

Broccolischotel met brie
Pastaschelpen met spinazie
Lasagne met paprika

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.