Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Lasagnette

Makkelijke en snelle variant op de lasagne zonder oven maar uit de pan met stukjes lasagnebladen in een heerlijke saus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een pan. Bak de ui en knoflook hier in. Snijd de wortel en courgette in kleine blokjes en bak een paar minuten mee. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden.

 Voeg de tomatenblokjes en tomaten frito toe en roer goed door. Voeg een snuf peper en zout toe en scheur wat blaadjes verse basilicum erbij en laat zachtjes pruttelen. Snijd de verse lasagnevellen in repen. Als je harde vellen gebruikt breek je deze in grove stukken.

 Voeg de stukken lasagnevellen toe aan het tomatenmengsel. Kook de lasagnebladen in ca. 15 minuten gaar, dit is een beetje afhankelijk van het type bladen je gebruikt. Voeg eventueel een beetje water toe als het mengsel wat dik wordt.

 Verdeel de ricotta over de lasagnette en garneer met verse basilicum.

 Tip: je kunt ook nog wat (vega)gehakt toevoegen aan de ui en knoflook. Vervang de ricotta ook eens door een handje Parmezaanse kaas.

Lasagnette

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×