Lasagnette
Makkelijke en snelle variant op de lasagne zonder oven maar uit de pan met stukjes lasagnebladen in een heerlijke saus
35 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
250 gr lasagne bladen ( verse )
-
200 gr wortel
-
Snuf Italiaanse kruiden
-
350 ml tomaten frito
-
400 gr tomatenblokjes
-
1 ui
-
1 teen knoflook
-
400 gr courgette
-
250 gr ricotta
-
verse basilicum
-
snuf peper en zout
-
olie om te bakken
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een pan. Bak de ui en knoflook hier in. Snijd de wortel en courgette in kleine blokjes en bak een paar minuten mee. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden.
-
Voeg de tomatenblokjes en tomaten frito toe en roer goed door. Voeg een snuf peper en zout toe en scheur wat blaadjes verse basilicum erbij en laat zachtjes pruttelen. Snijd de verse lasagnevellen in repen. Als je harde vellen gebruikt breek je deze in grove stukken.
-
Voeg de stukken lasagnevellen toe aan het tomatenmengsel. Kook de lasagnebladen in ca. 15 minuten gaar, dit is een beetje afhankelijk van het type bladen je gebruikt. Voeg eventueel een beetje water toe als het mengsel wat dik wordt.
-
Verdeel de ricotta over de lasagnette en garneer met verse basilicum.
-
Tip: je kunt ook nog wat (vega)gehakt toevoegen aan de ui en knoflook. Vervang de ricotta ook eens door een handje Parmezaanse kaas.
-
Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Heeft het gesmaakt?
228 stemmen
Ook lekker