
Lasagnette: zonder pakjes
Met dit heerlijke recept voor lasagnette zet je de perfecte pan-lasagne op tafel. Lasagnette is een makkelijke en snelle variant op de lasagne, zonder oven maar volledig uit de pan met stukjes lasagnebladen in een heerlijke saus. Gemakkelijk te maken en in 35 minuten klaar.
35 M
Ingrediƫnten: Lasagnette: zonder pakjes
Voor personen
-
250 gr lasagne bladen ( verse )
-
200 gr wortel
-
Snuf Italiaanse kruiden
-
350 ml tomaten frito
-
400 gr tomatenblokjes
-
1 ui
-
1 teen knoflook
-
400 gr courgette
-
250 gr ricotta
-
verse basilicum
-
snuf peper en zout
-
olie om te bakken
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Lasagnette: zonder pakjes
-
Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een pan. Bak de ui en knoflook hier in. Snijd de wortel en courgette in kleine blokjes en bak een paar minuten mee. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden.
-
Voeg de tomatenblokjes en tomaten frito toe en roer goed door. Voeg een snuf peper en zout toe en scheur wat blaadjes verse basilicum erbij en laat zachtjes pruttelen. Snijd de verse lasagnevellen in repen. Als je harde vellen gebruikt breek je deze in grove stukken.
-
Voeg de stukken lasagnevellen toe aan het tomatenmengsel. Kook de lasagnebladen in ca. 15 minuten gaar, dit is een beetje afhankelijk van het type bladen je gebruikt. Voeg eventueel een beetje water toe als het mengsel wat dik wordt.
-
Verdeel de ricotta over de lasagnette en garneer met verse basilicum.
-
Tip: je kunt ook nog wat (vega)gehakt toevoegen aan de ui en knoflook. Vervang de ricotta ook eens door een handje Parmezaanse kaas.
-
Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Tips
Wat is lasagnette?
Lasagnette is pastasoort dat lijkt op lasagnevellen, maar dan wat kleiner en dunner. Het wordt gebruikt om door een saus te roeren in een pan met groenten en eventueel vlees. Ideaal voor een snelle pan-lasagne.
Wat is het verschil tussen lasagne en lasagnette?
Lasagne maak je meestal in laagjes in een ovenschaal, terwijl lasagnette zonder laagjes direct in een pan wordt gemaakt. Bij lasagnette heb je dus geen oven nodig en bij een lasagne wel. Dat zorgt er ook voor dat een lasagnette een stuk sneller te maken is dan een lasagne.
Welke groenten passen bij lasagnette?
In een lasagnette wordt meestal wortel en courgette toegevoegd. Maar je kunt ook bijvoorbeeld eens afwisselen met paprika, spinazie of broccoli.
Heeft het gesmaakt?
228 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 426
- vet 12 gr
- verzadigd vet 6 gr
- koolhydraten 60 gr
- w.v. suikers 13 gr
- vezels 6 gr
- eiwit 18 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker