Ga naar de inhoud
Paksoi stamppot met Oosterse twist

Paksoi stamppot met Oosterse twist

Maak ook een deze verrassend lekkere paksoi stamppot met een Oosterse twist. Heerlijk met kastanjechampignons, cashewnoten en gebakken tempeh. In een half uurtje heb je dit gerecht al op tafel staan.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1000 gr aardappels ( geschild )
  • 400 gr paksoi
  • 2 handjes cashewnoten
  • 100 ml kokosmelk
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 rode peper
  • 1 uitje
  • 2 tenen knoflook
  • 1 Scheutje sojasaus

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Begin met het koken van de aardappels in een ruime hoeveelheid water tot ze zacht zijn, dit duurt ongeveer 15 minuten.


  2. Terwijl de aardappels koken, snijd je de paksoi in reepjes, hak de cashewnoten grof, snijd de kastanjechampignons in plakjes, snipper de rode peper en het uitje fijn, en hak de knoflook.


  3. Verhit een beetje olie in een pan en fruit hierin het uitje, de knoflook en de rode peper tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de kastanjechampignons toe en bak deze tot ze goudbruin zijn.


  4. Voeg de paksoi toe aan de pan en laat deze iets slinken. Blus af met een scheutje sojasaus.


    paksoi stamppot stap 1 paksoi stamppot stap 2 paksoi stamppot stap 3
  5. Giet de aardappels af zodra ze gaar zijn en stamp ze fijn. Voeg de kokosmelk toe om de puree lekker smeuïg te maken. Meng het paksoi-mengsel door de gestampte aardappels. Voeg de cashewnoten toe en meng alles goed door elkaar. Proef of er nog een snuf peper en/of zout nodig is.


  6. Serveer de stamppot met de gebakken tempeh erbovenop en eventueel wat extra cashewnoten.