Ga naar de inhoud
Tomatentaart met pesto

Tomatentaart met pesto

Deze hartige tomatentaart met een Italiaanse twist is een van mijn favorieten! De combinatie van sappige tomaten, romige pesto-roomkaas vulling en verse basilicum zorgt voor die heerlijke mediterrane smaak. Ik maak hem graag als lunch of bijgerecht, maar hij doet het ook goed als borrelhapje.

25 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 1 rol deeg hartige taart
  • 4 middelgrote tomaten
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 handje basilicum
  • 200 gr roomkaas
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 2 eieren
  • Balsamico crĆØme

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een ingevette of bekleedde taartvorm met het deeg


  2. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met het paneermeel om te voorkomen dat de bodem nat wordt.


    tomatentaart-01 tomatentaart-02 tomatentaart-04
  3. Snijd de tomaten in dunne plakjes en laat ze even uitlekken op keukenpapier om overtollig vocht te verwijderen.


  4. Meng in een kom de roomkaas, eieren en pesto tot een glad mengsel. Breng op smaak met een snufje zout en peper.


  5. Giet het roomkaasmengsel over de bodem van het deeg en verdeel de plakjes tomaat er gelijkmatig overheen.


    tomatentaart-03 tomatentaart-05 tomatentaart-06
  6. Bak de taart 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is en stevig aanvoelt.


  7. Laat de taart iets afkoelen en garneer met verse basilicumblaadjes en een paar strepen balsamico crĆØme.


  8. Je kunt de tomatentaart afgedekt in de koelkast bewaren en binnen 2 dagen opeten.


  9. Tip: het is leuk om af te wisselen met verschillende groottes en kleuren tomaat.


    Serveer de tomatentaart met een salade of soep er bij als maaltijd