
Tomatentaart met pesto
Deze hartige tomatentaart met een Italiaanse twist is een van mijn favorieten! De combinatie van sappige tomaten, romige pesto-roomkaas vulling en verse basilicum zorgt voor die heerlijke mediterrane smaak. Ik maak hem graag als lunch of bijgerecht, maar hij doet het ook goed als borrelhapje.
25 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 rol deeg hartige taart
-
4 middelgrote tomaten
-
10 cherrytomaatjes
-
1 handje basilicum
-
200 gr roomkaas
-
2 eetlepels pesto
-
1 eetlepel paneermeel
-
2 eieren
-
Balsamico crĆØme
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een ingevette of bekleedde taartvorm met het deeg
-
Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met het paneermeel om te voorkomen dat de bodem nat wordt.
-
Snijd de tomaten in dunne plakjes en laat ze even uitlekken op keukenpapier om overtollig vocht te verwijderen.
-
Meng in een kom de roomkaas, eieren en pesto tot een glad mengsel. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
-
Giet het roomkaasmengsel over de bodem van het deeg en verdeel de plakjes tomaat er gelijkmatig overheen.
-
Bak de taart 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is en stevig aanvoelt.
-
Laat de taart iets afkoelen en garneer met verse basilicumblaadjes en een paar strepen balsamico crĆØme.
-
Je kunt de tomatentaart afgedekt in de koelkast bewaren en binnen 2 dagen opeten.
-
Tip: het is leuk om af te wisselen met verschillende groottes en kleuren tomaat.
Serveer de tomatentaart met een salade of soep er bij als maaltijd
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Ook lekker