Ga naar de inhoud
Mosterdsoep – romig en licht pittig

Mosterdsoep – romig en licht pittig

Lekkere romige soep op basis van aardappel en prei met een licht pittige smaak van mosterd

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 prei
  • 250 gr aardappel ( geschild )
  • 25 gr boter
  • 2 eetlepels grove mosterd ( of meer )
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 100 ml slagroom of kookroom
  • 1 liter water

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de prei in ringetjes. Snijd de aardappels in stukken van 3 cm. Verhit de boter in een (soep)pan. Voeg de aardappel en prei toe en roerbak een paar minuutjes. Roer de mosterd erdoor en voeg dan het water toe en breng aan de kook. Laat het bouillonblokje in de soep oplossen en kook alles 15 minuutjes.


    mosterdsoep mosterdsoep mosterdsoep
  2. Pureer als de aardappel gaar zijn alles fijn met een staafmixer. Giet de room erbij en roer nogmaals goed door. Proef of de soep goed op smaak is en misschien nog een snufje peper, zout of een beetje mosterd mist. Garneer de soep eventueel met een beetje extra room of wat ringetjes prei.