Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mosterdsoep

Lekkere romige soep op basis van aardappel en prei met een licht pittige smaak van mosterd

Ingrediënten
  • 1 prei
  • 250 gr aardappel (geschild)
  • 25 gr boter
  • 2 eetlepels grove mosterd (of meer)
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 100 ml slagroom of kookroom
  • 1 liter water

Bereiding
Hak de prei in ringetjes. Snijd de aardappels in stukken van 3 cm. Verhit de boter in een (soep)pan. Voeg de aardappel en prei toe en roerbak een paar minuutjes. Roer de mosterd erdoor en voeg dan het water toe en breng aan de kook. Laat het bouillonblokje in de soep oplossen en kook alles 15 minuutjes.

Pureer als de aardappel gaar zijn alles fijn met een staafmixer. Giet de room erbij en roer nogmaals goed door. Proef of de soep goed op smaak is en misschien nog een snufje peper, zout of een beetje mosterd mist. Garneer de soep eventueel met een beetje extra room of wat ringetjes prei.

mosterdsoep

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×