
Mosterdsoep – romig en licht pittig
Lekkere romige soep op basis van aardappel en prei met een licht pittige smaak van mosterd
25 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 prei
-
250 gr aardappel ( geschild )
-
25 gr boter
-
2 eetlepels grove mosterd ( of meer )
-
1 blokje kippenbouillon
-
100 ml slagroom of kookroom
-
1 liter water
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Hak de prei in ringetjes. Snijd de aardappels in stukken van 3 cm. Verhit de boter in een (soep)pan. Voeg de aardappel en prei toe en roerbak een paar minuutjes. Roer de mosterd erdoor en voeg dan het water toe en breng aan de kook. Laat het bouillonblokje in de soep oplossen en kook alles 15 minuutjes.
-
Pureer als de aardappel gaar zijn alles fijn met een staafmixer. Giet de room erbij en roer nogmaals goed door. Proef of de soep goed op smaak is en misschien nog een snufje peper, zout of een beetje mosterd mist. Garneer de soep eventueel met een beetje extra room of wat ringetjes prei.
Heeft het gesmaakt?
509 stemmen
Ook lekker