Mosterdsoep – romig en licht pittig

Lekkere romige soep op basis van aardappel en prei met een licht pittige smaak van mosterd

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Hak de prei in ringetjes. Snijd de aardappels in stukken van 3 cm. Verhit de boter in een (soep)pan. Voeg de aardappel en prei toe en roerbak een paar minuutjes. Roer de mosterd erdoor en voeg dan het water toe en breng aan de kook. Laat het bouillonblokje in de soep oplossen en kook alles 15 minuutjes.

 Pureer als de aardappel gaar zijn alles fijn met een staafmixer. Giet de room erbij en roer nogmaals goed door. Proef of de soep goed op smaak is en misschien nog een snufje peper, zout of een beetje mosterd mist. Garneer de soep eventueel met een beetje extra room of wat ringetjes prei.

355 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.