Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mosterdsoep

 
 
Begin je diner met deze romige mosterdsoep

Ingrediënten
1 prei
2 middelgrote aardappelen
25 gr boter
4 eetl grove mosterd
2 blokjes voor kippenbouillon
100 ml slagroom
 
Bereiding
Snijd de aardappelen in blokjes en de prei in ringen. Verhit de boter in een grote pan en bak de prei en aardappels 3 minuutjes. Voeg de helft van de mosterd toe en en bak deze even zachtjes mee. Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook. Verkruimel de bouillonblokjes boven de soep en laat alles 20 min zachtjes doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer en roer de slagroom en de rest van de mosterd er door heen. 
Beoordeling (166 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst