Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mosterdsoep

 
 
Begin je diner met deze romige mosterdsoep

Ingrediënten
1 prei
2 middelgrote aardappelen
25 gr boter
4 eetl grove mosterd
2 blokjes voor kippenbouillon
100 ml slagroom
 
Bereiding
Snijd de aardappelen in blokjes en de prei in ringen. Verhit de boter in een grote pan en bak de prei en aardappels 3 minuutjes. Voeg de helft van de mosterd toe en en bak deze even zachtjes mee. Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook. Verkruimel de bouillonblokjes boven de soep en laat alles 20 min zachtjes doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer en roer de slagroom en de rest van de mosterd er door heen. 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×