Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Wortelsoep

Makkelijk basisrecept voor een lekkere romige wortelsoep met een kruidige touch inclusief leuke variatie tips

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Verhit de olie in een pan. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in de pan. Snijd de wortels in gelijke stukken van ca 3 cm. Voeg ze toe aan de pan. Snijd de tomaat in stukjes en doe bij de wortel. voeg de komijn toe en roerbak een paar minuten.

 Doe de liter groentebouillon er bij. Breng aan de kook en kook ca 15 minuten tot de wortel goed gaar is. Pureer de soep met de staafmixer fijn. Voeg de room toe en roer er door.

 Serveer de soep in kommen en schep de Griekse yoghurt erin en garneer met peterselie of koriander.

 Tip: bak een rood pepertje mee met de ui en knoflook voor een pittige wortelsoep. Of voeg een theelepel garam masala kruiden toe voor een Indiase touch. Ook lekker om de soep te garneren met gebakken spekjes of geraspte wortel.

wortelsoep

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×