Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Wortelsoep

Makkelijk basisrecept voor een lekkere romige wortelsoep met een kruidige touch inclusief leuke variatie tips

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Verhit de olie in een pan. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in de pan. Snijd de wortels in gelijke stukken van ca 3 cm. Voeg ze toe aan de pan. Snijd de tomaat in stukjes en doe bij de wortel. voeg de komijn toe en roerbak een paar minuten.

 Doe de liter groentebouillon er bij. Breng aan de kook en kook ca 15 minuten tot de wortel goed gaar is. Pureer de soep met de staafmixer fijn. Voeg de room toe en roer er door.

 Serveer de soep in kommen en schep de Griekse yoghurt erin en garneer met peterselie of koriander.

 Tip: bak een rood pepertje mee met de ui en knoflook voor een pittige wortelsoep. Of voeg een theelepel garam masala kruiden toe voor een Indiase touch. Ook lekker om de soep te garneren met gebakken spekjes of geraspte wortel.

wortelsoep

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×