Wortelsoep

Makkelijk basisrecept voor een lekkere romige wortelsoep met een kruidige touch inclusief leuke variatie tips

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Verhit de olie in een pan. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in de pan. Snijd de wortels in gelijke stukken van ca 3 cm. Voeg ze toe aan de pan. Snijd de tomaat in stukjes en doe bij de wortel. voeg de komijn toe en roerbak een paar minuten.

 Doe de liter groentebouillon er bij. Breng aan de kook en kook ca 15 minuten tot de wortel goed gaar is. Pureer de soep met de staafmixer fijn. Voeg de room toe en roer er door.

 Serveer de soep in kommen en schep de Griekse yoghurt erin en garneer met peterselie of koriander.

 Tip: bak een rood pepertje mee met de ui en knoflook voor een pittige wortelsoep. Of voeg een theelepel garam masala kruiden toe voor een Indiase touch. Ook lekker om de soep te garneren met gebakken spekjes of geraspte wortel.

218 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!