Ga naar de inhoud
Gepofte aardappels met zure room

Gepofte aardappels met zure room

Het recept voor perfect gepofte aardappels uit de oven. Serveer ze met zure room en verse kruiden. Ook lekker van de bbq.

10 M + 1 U

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 2 grote aardappels
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout & peper
  • 125 gr verse zure room
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • Snuf zwarte peper
  • Handje verse bieslook
  • handje verse peterselie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Neem 2 aardappels van gelijke grootte zodat ze tegelijk klaar zijn. Maak met een vork gaatjes in de aardappels. Leg ze vervolgens op aluminiumfolie en besprenkel met de olijfolie, zout en peper.


  3. Vouw het aluminiumfolie dicht en doe de aardappels voor 1 uur op 200° graden in de oven.


  4. Meng ondertussen de zure room met de knoflook en zwarte peper en knip de kruiden fijn. Schep die er ook doorheen.


  5. Als de aardappels klaar zijn, snijd ze dan in en doe de zure room erboven op. Maak af met wat extra verse kruiden en zwarte peper.


  6. Tip: Ook lekker van de bbq. Leg ze dan tussen de kolen en onthoud goed welke kant je ze opdraait, zodat ze gelijk garen.