Gepofte aardappels met zure room

Het recept voor perfect gepofte aardappels uit de oven. Serveer ze met zure room en verse kruiden. Ook lekker van de bbq.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Neem 2 aardappels van gelijke grootte zodat ze tegelijk klaar zijn. Maak met een vork gaatjes in de aardappels. Leg ze vervolgens op aluminiumfolie en besprenkel met de olijfolie, zout en peper.

Vouw het aluminiumfolie dicht en doe de aardappels voor 1 uur op 200° graden in de oven.

Meng ondertussen de zure room met de knoflook en zwarte peper en knip de kruiden fijn. Schep die er ook doorheen.

Als de aardappels klaar zijn, snijd ze dan in en doe de zure room erboven op. Maak af met wat extra verse kruiden en zwarte peper.

Tip: Ook lekker van de bbq. Leg ze dan tussen de kolen en onthoud goed welke kant je ze opdraait, zodat ze gelijk garen.

5 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!