
Gepofte aardappels met zure room
Het recept voor perfect gepofte aardappels uit de oven. Serveer ze met zure room en verse kruiden. Ook lekker van de bbq.
10 M + 1 U
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
2 grote aardappels
-
1 eetlepel olijfolie
-
zout & peper
-
125 gr verse zure room
-
0.5 theelepel knoflookpoeder
-
Snuf zwarte peper
-
Handje verse bieslook
-
handje verse peterselie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200Ā° graden.
-
Neem 2 aardappels van gelijke grootte zodat ze tegelijk klaar zijn. Maak met een vork gaatjes in de aardappels. Leg ze vervolgens op aluminiumfolie en besprenkel met de olijfolie, zout en peper.
-
Vouw het aluminiumfolie dicht en doe de aardappels voor 1 uur op 200Ā° graden in de oven.
-
Meng ondertussen de zure room met de knoflook en zwarte peper en knip de kruiden fijn. Schep die er ook doorheen.
-
Als de aardappels klaar zijn, snijd ze dan in en doe de zure room erboven op. Maak af met wat extra verse kruiden en zwarte peper.
-
Tip: Ook lekker van de bbq. Leg ze dan tussen de kolen en onthoud goed welke kant je ze opdraait, zodat ze gelijk garen.
Heeft het gesmaakt?
23 stemmen
Ook lekker