Vis in parmaham uit de oven + review Eenpansgerechten uit de oven

In dit boek word je geïnspireerd om na een lange werkdag een lekkere en voedzame maaltijd op tafel te zetten. Recepten die allemaal in de oven gemaakt worden en geschikt zijn voor het hele gezin, inclusief kids!

Het boek is ingedeeld in verschillende categorieën namelijk; vlees, gevogelte, vis, vegetarisch, veganistisch, bijgerechten en salades en lekker zoet. Op deze manier is er voldoende variatie in het boek en is er voor ieder wat wils. Het zijn allemaal snelle en eenvoudige gerechten, de oven doet immers het werk!

vis parmaham uit de oven boek www.leukerecepten.nl
vis parmaham uit de oven boek www.leukerecepten.nl

De recepten bestaan uit combinaties van verschillende groenten en andere voedselgroepen in de juiste verhoudingen. Daarnaast komen verschillende soorten recepten aan bod. Denk aan lichte recepten zoals een oven frittata en een groentespaghetti uit de oven met tomatensaus en roquefort. Natuurlijk kunnen de familieklassiekers zoals gebakken fajita’s en een groenten risotto niet missen in een familie kookboek. Daarnaast zou het niet compleet zijn zonder echte feestelijke maaltijden. Voorbeelden hiervan zijn lamsvlees met geroosterde wortelen en knolselderij en gebakken camembert met honing, tijm en rauwkorst.

Info: Eenpansgerechten uit de oven is een boek van 143 pagina’s dik en te koop voor een adviesprijs van €19,95.

vis parmaham uit de oven boek www.leukerecepten.nl

Zeeduivel in een jasje van Parmaham met aardappelen en dille

HOOFDGERECHT - 45 MINUTEN - 4 PERSONEN

500 gr krielaardappelen
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel zeezout
1 middelgrote courgette
1 theelepel gedroogde dille
4 zeeduivelmoten a 140-150 gr, zonder vel of graten (of andere witvis)
8 zongedroogde tomatenpartjes op olie
2 theelepels boter
1 eetlepel citroensap
¼ theelepel zwarte peperbolletjes, gekneusd
8 plakjes parmaham

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de aardappelen schoon en snijd in partjes. Leg vervolgens op een bakplaat. Besprenkel met ½ eetlepel olijfolie en bestrooi met ¼ theelepel zout. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd de courgette eerste in de lengte en vervolgens in halve plakjes van 1,5 cm. Voeg de courgetteplakjes toe aan de aardappelen. Besprenkel met de resterende olijfolie. Kruid met het resterende zout en de dille. Roer om. Laat de aardappelen en de courgettes nog 10 minuten bakken.

Bereid intussen de vis voor. Maak een flinke inkeping in de bovenzijde van elke visfilet. Lek de zongedroogde tomaatjes uit en snijd in stukjes. Vul de vis met zongedroogde tomaatjes en ½ theelepel boter. Besprenkel met het citroensap en kruid met de zwarte peper. Rol elke filet in twee plakjes Parmaham.

Leg de vispakketjes op de bakplaat. Laat nog minstens 10 minuten bakken, tot de vis perfect gegaard is. Dien meteen op.

Bewaar
Print
Deel

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Reacties

Laat je reactie achter

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.