Ga naar de inhoud
Vitello tonnato rolletjes

Vitello tonnato rolletjes

Brenda van Brenda Kookt trapte vorige week af met het Bosch Kerstafette menu. Ze maakte een amuse van pastinaak crème met gebakken coquille, een goeie start! En nu neem ik het stokje over en presenteer ik mijn voorgerecht: vitello tonnato rolletjes.

9 december 2016

Sandra Waterschoot

We stellen een heel menu samen: er zijn 4 gangen waarbij elke keer een ander Bosch apparaat gebruikt wordt om iets feestelijks mee te maken. Na mijn voorgerecht komt Linda volgende week met een topper van een hoofdgerecht en Laura sluit het kerstdiner vervolgens af met een zoet dessert.

Ik ging aan de slag met de Bosch Mixx2Go blender. Een kleine maar krachtige blender die ideaal is voor kleine hoeveelheden zoals een saus of een smoothie. En de bijbehorende 2Go bekers zorgen er voor dat je deze heel makkelijk mee kunt nemen. Ook kruiden, kazen of noten chop je in no time fijn in deze kleine krachtpatser.

Als er een gerecht is dat al heel lang op mijn lijstje staat om te maken dan is het wel vitello tonnato. Dit gerecht van dungesneden kalfsvlees met een romige saus van tonijn zie ik regelmatig voorbij komen op de menukaart in restaurants maar ik had hem nog niet eerder zelf gemaakt. En de tonijnsaus leek me meteen een goeie uitdaging, een perfect kerstrecept!

Om mijn eigen draai aan dit recept te geven heb ik rolletjes gemaakt van fricandeau gevuld met sla en tomaat. Daarover gaat wat van de homemade tonijnsaus en kappertjes. Zo heb je in een minuut of 20 een lekker én mooi voorgerecht op tafel staan. De saus kun je ook van te voren maken en maximaal 1 dag bewaren in de koelkast, bijvoorbeeld in de bijgeleverde bekers. De Bosch Mixx2Go is dus ideaal om snel een saus of smoothie te maken. Hij werkt ook nog eens super makkelijk, het apparaat heeft namelijk maar 2 knoppen (kan niet fout gaan). En door het compacte formaat scheelt het je ruimte in de afwasmachine en in je keukenkastje.

Recept vitello tonnato rolletjes

VOORGERECHT – 20 MINUTEN – 6 PERSONEN

Ingrediënten
24 plakken (kalfs)fricandeau ca. 300 gr
50 gr rucola sla
3 theelepels kappertjes
150 gr cherrytomaatjes

Tonijnsaus:
3 eetlepels mayonaise
160 gr tonijn op olie in blik
Snuf peper
Snuf zout
Sap van 1 citroen
4 ansjovis uit blik
2 theelepels kappertjes

Bereiding
Laat de tonijn en ansjovis uitlekken. Doe de ingrediënten voor de saus in de blender en mix tot een gladde saus. Snijd de tomaatjes in vieren en meng door de sla. Neem een plakje fricandeau en een beetje van de salade en rol dit op tot een rolletje. Herhaal dit met de rest en leg er 4 naast elkaar op een bordje. Giet wat van de tonijnsaus er over en verdeel wat kappertjes er op of naast.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Bosch.