Angus burger met tortilla chips

Laats vroeg ik aan jullie hoe de ultieme festival burger er uit moet zien. En er zijn veel leuke reacties binnen gekomen, dank jullie wel daarvoor! En inmiddels heb ik een winnaar gekozen, lees snel verder.

Zelf heb ik ook op uitnodiging van Hellmann’s mijn allerlekkerste festival burger gemaakt, het recept van deze Sesam Thai burger kun je hier terug vinden. Hellmann’s is zeg maar de koning van de sauzen voor op je burger en mag daarom ook absoluut niet ontbreken op je broodje.

En nu verder naar de winnaar, dit is geworden: Nonie van der Munnik. Gefeliciteerd! Nonie stuurde haar recept voor een burger met een sesambroodje met angus beef, guacamole, tortilla chips en Hellmann’s uiteraard. Ik vond de Mexicaanse smaak combi heel interessant. En ik had nog nooit tortilla chips op mijn burger gegeten, dus ik was erg benieuwd.

Ik kan je vertellen dat dit dus super lekker is, ik begrijp helemaal waarom dit Nonie haar favoriete burger is. Alles klopt gewoon, eerst krijg je een laagje frisse ijsberg sla. Daarna zelfgemaakte romige guacamole met daarop een sappige angus burger (gemaakt van het beste rundvlees). De salsasaus zorgt voor een spicy touch. En daaroverheen komt wat tortilla chips voor een crunchy bite en last but not least een flinke dot romige Hellmann’s. Dat klinkt als een hele mond vol en dat is het ook! De combinatie is echt super, die moet je gewoon proberen. En Nonie dank je wel voor deze super lekkere inzending!

Andere smakelijke inzendingen die het net niet gehaald hebben maar wel zeker het benoemen waard zijn vind je hieronder, uiteraard met een flinke schep Hellmann’s er op. Handig als je nog inspiratie zoekt voor een burger of een BBQ in de planning hebt:

- Burger van de bbq op een sesambroodje met sla, gebakken uitjes, tomaat, avocado en Parmezaanse kaas.

- Kalkoenburger gekruid in kerrie met verse mango en een frisse yoghurt-komkommersaus.

- Portobelloburger, avocado, tomatenjam en gorgonzola.

- Hard bolletje met sla, kipburger, rauwe uiringen, komkommerschijfjes, taugé, pindasaus en gebakken uitjes.

- Zalm burger met avocado sherry tomaatjes sla en gebakken uitjes

Recept Nonie’s angus burger met tortilla chips

HOOFDGERECHT – 4 STUKS

Ingrediënten
4 sesambroodjes
4 angus burgers
½ zak tortilla chips
Pot of fles salsasaus (mild of pittig)
Hellmann’s
Handje ijsbergsla

Guacamole:
2 avocado’s
1 tomaat, in kleine blokjes
1 knoflook, uitgeperst
1 kleine rode peper, fijn gesneden
1 limoen, uitgeperst
peper en zout

Bereiding
Snijd de broodjes doormidden en grill de binnenkant lichtjes. Pureer het vruchtvlees van de avocado en roer de rest van de ingrediënten voor de guacamole er door. Verhit een pan of de BBQ en bak de angus burgers mooi bruin, ze mogen nog iets roze zijn van binnen. Verdeel wat sla over de onderzijde van de broodjes. Schep wat verse guacamole er op. Leg de burger hier vervolgens op en verdeel wat salsasaus er over. Kruimel de tortilla chips er over en schep er een flinke dot Hellmann’s op voor een romig eindresultaat.

Voor een snelle burger kun je ook kant en klare guacamole gebruiken. En bij sommige supermarkten is ook een vers guacamole pakket verkrijgbaar waar alle ingrediënten al in zitten, lekker makkelijk.

Tip van Nonie: serveer voor die unieke smaak een shotje tequila bij de burger. Succes verzekerd!

Dit is een gesponsord artikel

Bewaar
Print
Deel

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Reacties

Laat je reactie achter

Loes 20 juli 2016 om 21:15

Super leuke site

Beantwoorden
Sandra 21 juli 2016 om 12:27

Thanks loes :)

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.