Zalm piri piri bowl + gratis kookboek ‘groentefeestje’
10 juli 2018
Sandra
Samen met Sofie en Jorrit van de blog Lekkerensimpel en Leonie van Wateenstudentjesavondseet en al onze Insiders maakten we een heleboel verrassende recepten waarbij groenten centraal staan. En dit deden we in samenwerking met Knorr, zij vinden het namelijk ook belangrijk dat er genoeg groente wordt gegeten. Daarom hebben ze nu bij elk Wereldgerecht een recept met minimaal 200 gram groenten p.p..
Ook deze heerlijke zalmbowl (die overigens ook in het boek staat) bevat veel groenten, zoals wortel, broccoli en tomaat. In combinatie met de gele rijst en kruidige piri piri zalm heb je een heerlijk bordje (of bowl) met voldoende groenten. Als basis heb ik
Knorr Wereldgerecht Kip Piri Piri gebruikt en hier een leuke eigen twist aan gegeven. Je hoeft dus niet altijd precies het recept op de verpakking te volgen. En om jullie daar nog verder mee te inspireren staan er in het kookboek ‘Groentefeestje’ nog veel meer nieuwe en verrassende gerechten, in totaal 45 recepten. Waaronder dus een heleboel recepten die ik heb bedacht, gemaakt, gefotografeerd en geproefd! En mijn kip tandoori bowl (en handen haha) staan op de cover, hoe leuk is dat!
Goed nieuws! Het kookboek ‘Groentefeestje’ is nu (vanaf 9 juli 2018) gratis te verkrijgen bij aankoop van 2 Knorr Wereldgerechten. Maar op = op! De actie loopt in verschillende actieweken bij de volgende winkels: Boni, Boon, Coop, Deen, Dirk van den Broek, DekaMarkt, Hoogvliet, Jan Linders, Plus,Poiesz, EMTE, Nettorama, Spar, Dagwinkel en Troefmarkt.
Zalm piri piri bowl
HOOFDGERECHT – 30 MINUTEN – 2 A 3 PERSONEN
Ingrediënten:
1 x Knorr Wereldgerecht kip piri piri
300 gr zalm (2 stuks)
2 gegrilde paprika’s (uit pot of zelf geroosterd)
250 gr broccoli roosjes
150 gr (gele)cherrytomaatjes
1 citroen
100 gr wortel julienne
Bereiding:
Bereid de rijst uit de Knorr verpakking met de kruidenmix. Meng de marinademix met de aangegeven hoeveelheid olie en besmeer de zalm hiermee en laat even marineren. Kook de broccoliroosjes 6 minuutjes in een pan met water. Snijd de tomaatjes doormidden en paprika in reepjes. Verhit een grillpan en bak de zalm aan een zijde ca. 4 minuten. Draai hem dan voorzichtig om en bak ook de andere zijde nog 3 minuutjes. Schep de rijst in een gedeelte van een grote kom. Voeg de wortel julienne, broccoli, cherrytomaatjes en paprika in gedeeltes toe. Meng de mix voor de marinade door elkaar met olie en water. Besprenkel de groenten hiermee. Schep de zalm op de bowl en serveer met een partje citroen.
Tips:
Je kunt de zalm ook bereiden in de oven op 200 graden. Bak hem in ca. 10 tot 15 minuten gaar, afhankelijk van de dikte.
Voor een vegetarische variant vervang je de zalm door tofu.
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Knorr.Vind je dit leuk?
1 stem