Zelf super krokante aardappel wedges maken
24 februari 2015
Sandra
Maar het lastige is vaak om ze lekker krokant te krijgen. Met dit recept lukt het mij altijd! Door wat olijfolie met bloem en kruiden te mengen krijg je een dun laagje om de aardappels. Door dit laagje krijgen de aardappeltjes een krokant korstje en blijven ze lekker zacht van binnen. Probeer het zelf!
Tips:
– Gebruik vastkokend aardappels ipv kruimige
– Probeer ook eens andere kruiden zoals rozemarijn, tijm of een snufje chilipeper
– Serveer de aardappeltjes met een knoflooksaus, tomatensaus of meng eens een beetje pesto door creme friache voor een romige pesto-dip
– Controleer na 45 min of de aardappeltjes ook gaar zijn (dit is afhankelijk van de dikte). Zo niet, doe ze nog een paar min terug in de oven
Aardappel wedges
BIJGERECHT – 15 MIN + 45 OVENTIJD – 4 PERSONEN *
Ingrediënten
1 kilo vastkokende aardappels, in schil
1 theel paprikapoeder
3 a 4 eetlepels bloem
½ theel gedroogde oregano
zeezout en peper
scheut olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven op 210 graden. Was de aardappels en dek ze droog. Snijd ze (met schil) in wedges. Doe ze in een kom en voeg de paprikapoeder, peper en zout toe en schep door elkaar. Doe daarna de bloem en een flinke scheut olijfolie er bij en hussel de kom goed heen en weer zodat alle aardappels voorzien zijn van een dun laagje bloem.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappels er op. Probeer ze zo goed mogelijk te verspreiden en niet op elkaar te leggen. Zet ze ongeveer 45 min in de oven, draai ze halverwege om. Check altijd even of ze goed gaaren zacht van binnen zijn.
Vind je dit leuk?
50 stemmen