Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zelf super krokante aardappel wedges maken

Zet een kom aardappel wedges voor mijn neus en hij is binnen een minuut op! Ik vind ze zelfs lekkerder dan een portie frieten, je proeft namelijk de aardappel beter. En het is bovendien een gezondere keuze dan frieten uit frituurolie.
Maar het lastige is vaak om ze lekker krokant te krijgen. Met dit recept lukt het mij altijd! Door wat olijfolie met bloem en kruiden te mengen krijg je een dun laagje om de aardappels. Door dit laagje krijgen de aardappeltjes een krokant korstje en blijven ze lekker zacht van binnen. Probeer het zelf!
 
Tips:
– Gebruik vastkokend aardappels ipv kruimige
– Probeer ook eens andere kruiden zoals rozemarijn, tijm of een snufje chilipeper
– Serveer de aardappeltjes met een knoflooksaus, tomatensaus of meng eens een beetje pesto door creme friache voor een romige pesto-dip
– Controleer na 45 min of de aardappeltjes ook gaar zijn (dit is afhankelijk van de dikte). Zo niet, doe ze  nog een paar min terug in de oven
 

Aardappel wedges

BIJGERECHT – 15 MIN + 45 OVENTIJD – 4 PERSONEN *
 
 
Ingrediënten 
1 kilo vastkokende aardappels, in schil
1 theel paprikapoeder
3 a 4 eetlepels bloem
½ theel gedroogde oregano
zeezout en peper
scheut olijfolie
  
Bereiding
Verwarm de oven op 210 graden. Was de aardappels en dek ze droog. Snijd ze (met schil) in wedges. Doe ze in een kom en voeg de paprikapoeder, peper en zout toe en schep door elkaar. Doe daarna de bloem en een flinke scheut olijfolie er bij en hussel de kom goed heen en weer zodat alle aardappels voorzien zijn van een dun laagje bloem.
 
aardappel wedges 01
aardappel wedges 01

aardappel wedges 01

aardappel wedges 01

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappels er op. Probeer ze zo goed mogelijk te verspreiden en niet op elkaar te leggen. Zet ze ongeveer 45 min in de oven, draai ze halverwege om. Check altijd even of ze goed gaaren zacht van binnen zijn.

 

 

Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (4)
Marian - Reageren 04-10-2017 om 15:30 uur

Moet je de aardappels van te voren kort koken?

Sandra - Reageren 11-10-2017 om 12:48 uur

Nee, ik heb ze niet voorgekookt. Dit zou de baktijd wel verminderen maar weet niet zeker of ze dan net zo knapperig worden.

Alyssa - Reageren 02-07-2015 om 8:38 uur

Ik ben gek op wedges! En ook ik vind ze lekkerder dan friet, ik ga dit recept zeker proberen. Bedankt!

claire - Reageren 01-03-2015 om 9:43 uur

hallo ik ben Claire , ik neem wel vaker van deze site recepten af het zijn leuke recepten, en ik hoop dat deze site nog meer leuke recepten er op zet nou doei nu ga ik aardappel wedges en een dessert groetjes Claire

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Noedel bowl met zalm