![Zelf super krokante aardappel wedges maken](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2015/02/aardappel_wedges.jpg)
Zelf super krokante aardappel wedges maken
Zet een kom aardappel wedges voor mijn neus en hij is binnen een minuut op! Ik vind ze zelfs lekkerder dan een portie frieten, je proeft namelijk de aardappel beter. En het is bovendien een gezondere keuze dan frieten uit frituurolie.
24 februari 2015
Sandra
Aardappel wedges
BIJGERECHT – 15 MIN + 45 OVENTIJD – 4 PERSONEN * Ingrediënten 1 kilo vastkokende aardappels, in schil1 theel paprikapoeder3 a 4 eetlepels bloem½ theel gedroogde oreganozeezout en peperscheut olijfolie BereidingVerwarm de oven op 210 graden. Was de aardappels en dek ze droog. Snijd ze (met schil) in wedges. Doe ze in een kom en voeg de paprikapoeder, peper en zout toe en schep door elkaar. Doe daarna de bloem en een flinke scheut olijfolie er bij en hussel de kom goed heen en weer zodat alle aardappels voorzien zijn van een dun laagje bloem.![aardappel wedges 01](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2015/02/aardappel_wedges_01.jpg)
![aardappel wedges 01](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2015/02/aardappel_wedges_02.jpg)
![aardappel wedges 01](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2015/02/aardappel_wedges_03.jpg)
![aardappel wedges 01](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2015/02/aardappel_wedges_04.jpg)
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappels er op. Probeer ze zo goed mogelijk te verspreiden en niet op elkaar te leggen. Zet ze ongeveer 45 min in de oven, draai ze halverwege om. Check altijd even of ze goed gaaren zacht van binnen zijn.
Vind je dit leuk?
50 stemmen
Bedankt voor je stem!