Zelf super krokante aardappel wedges maken
- 24-02-2015
- 7 reacties
- Sandra
Zet een kom aardappel wedges voor mijn neus en hij is binnen een minuut op! Ik vind ze zelfs lekkerder dan een portie frieten, je proeft namelijk de aardappel beter. En het is bovendien een gezondere keuze dan frieten uit frituurolie.
Maar het lastige is vaak om ze lekker krokant te krijgen. Met dit recept lukt het mij altijd! Door wat olijfolie met bloem en kruiden te mengen krijg je een dun laagje om de aardappels. Door dit laagje krijgen de aardappeltjes een krokant korstje en blijven ze lekker zacht van binnen. Probeer het zelf!
Tips:
- Gebruik vastkokend aardappels ipv kruimige
- Probeer ook eens andere kruiden zoals rozemarijn, tijm of een snufje chilipeper
- Serveer de aardappeltjes met een knoflooksaus, tomatensaus of meng eens een beetje pesto door creme friache voor een romige pesto-dip
- Controleer na 45 min of de aardappeltjes ook gaar zijn (dit is afhankelijk van de dikte). Zo niet, doe ze nog een paar min terug in de oven
Aardappel wedges
BIJGERECHT – 15 MIN + 45 OVENTIJD – 4 PERSONEN *
Ingrediënten
1 kilo vastkokende aardappels, in schil
1 theel paprikapoeder
3 a 4 eetlepels bloem
½ theel gedroogde oregano
zeezout en peper
scheut olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven op 210 graden. Was de aardappels en dek ze droog. Snijd ze (met schil) in wedges. Doe ze in een kom en voeg de paprikapoeder, peper en zout toe en schep door elkaar. Doe daarna de bloem en een flinke scheut olijfolie er bij en hussel de kom goed heen en weer zodat alle aardappels voorzien zijn van een dun laagje bloem.


Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappels er op. Probeer ze zo goed mogelijk te verspreiden en niet op elkaar te leggen. Zet ze ongeveer 45 min in de oven, draai ze halverwege om. Check altijd even of ze goed gaaren zacht van binnen zijn.
wat gebeurt er met de oregano in het recept?
Beste, klinkt lekker. Wanneer voeg je de oregano toe? Samen met de andere kruiden? Groetjes,
Ik ga ze vandaag zeker maken. Mijn dochter is ge op wedges, hopelijk deze ook. Ik mis wel de oregano in je receptbeschrijving, maar ik kan zelf wel raden wanneer ik die toe moet voegen. :)
Moet je de aardappels van te voren kort koken?
Nee, ik heb ze niet voorgekookt. Dit zou de baktijd wel verminderen maar weet niet zeker of ze dan net zo knapperig worden.
Ik ben gek op wedges! En ook ik vind ze lekkerder dan friet, ik ga dit recept zeker proberen. Bedankt!
hallo ik ben Claire , ik neem wel vaker van deze site recepten af het zijn leuke recepten, en ik hoop dat deze site nog meer leuke recepten er op zet nou doei nu ga ik aardappel wedges en een dessert groetjes Claire