Zelfgemaakte crackers + 3 toppings
Ik had nog nooit zelf crackers gemaakt, meestal eet ik ze kant en klaar uit een pak. Maar nu ik weet dat je ze heel makkelijk zelf kunt maken ga ik dit zeker vaker doen. Want ze zijn lekker en ook nog eens gezond. En ik geef 3 verantwoorde topping suggesties voor er op.
30 oktober 2016
Sandra
Basis recept crackers
ONTBIJT/LUNCH – 15 MIN + 30 OVENTIJD – 12 STUKS Ingrediënten 75 gram havermout 100 gram speltmeel 3 eetlepels sesamzaad 3 eetlepels pompoenpitten 3 eetlepels zonnebloem 4 eetlepels lijnzaad 2 eetlepels olijfolie Snuf zout 140 ml lauwwarm water Becel 100% plantaardig Spinazie, gedroogde vijg, sinaasappel en balsamico crème Gerilde aubergine en granaatappelpitten Komkommer, radijs en alfalfa Materialen Bakpapier Bakplaat Deegroller o.i.d. Bereiding Verwarm de oven op 170 graden. Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een kom. De zaden kun je heel laten maar mocht je het willen ook grof hakken. Voeg de olie toe en daarna beetje bij beetje het water en meng tot een stevig mengsel en laat dit een paar minuten staan tot het koel is. Leg een stuk bakpapier op het aanrecht of bakplaat en leg hier het mengsel op en dek af met een ander stuk bakpapier. Rol uit tot een rechthoek van ca. 2 a 3 mm dik. Verwijder het papier.Vind je dit leuk?
1 stem