Zomerse perzikroosjes met fruitspread

Een hele tijd geleden maakte ik appelroosjes die heel goed bij jullie (en mij) in de smaak vielen. Dus het leek me leuk om hier een zomerse variant op te maken met perzik.

En deze zijn stiekem nog lekkerder dan die met appel, en beter gelukt vind ik zelf. Ik had het bladerdeeg wat uitgerold waardoor deze roosjes wat dunner en krokanter zijn geworden. En de stukjes pistache zijn een lekkere crunchy toevoeging en zorgen voor de kleurrijke finisching touch. Het is bijna zonde om ze op te eten, zo mooi vind ik ze!

En de perzikroosjes zien er niet alleen super cute uit, ook de smaak was echt top! Perzik is een lekkere zachte en zoete vrucht waardoor dit gebakje extra lekker fruitig smaakt. Maar ook vanwege Le Fruit, de nieuwe fruitspread van Hero. Deze bevat extra veel fruit en minder suiker dan andere jams. De fruitige abrikozen variant combineert heerlijk bij de perzik en zorgt voor een extra mooie glans op het laatst.

Tip: heb je zelf ook een leuk recept gemaakt met Hero jam waar je enthousiast over bent, stuur hem dan in via de Jam Studio en maak elke maand kans op een KitchenAid Artisan Mixer of de KitchenAid Artisan Blender. Dat maakt het bakken en koken nog een stuk makkelijk en leuker, geloof mij maar!  

 

Recept perzikroosjes

GEBAK – 45 MIN + 30 OVENTIJD - 6 STUKS

Ingrediënten
4 plakken bladerdeeg
1 grote perzik of 2 iets kleinere (eetrijp maar niet te zacht)
3 eetlepels Hero Le Fruit abrikoos
1 eetlepel water
Bloem om te bestuiven
2 eetlepels ongezouten pistachenootjes (fijngehakt)

Materialen
Muffin bakvorm
Mandoline (of scherp mes of kaasschaaf)
Deegroller
Bakkwastje

Bereiding
Verwarm de oven op 190 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de perzik in vieren en verwijder de pit. Snijd ze met een mandoline (of mes of kaasschaaf) in hele dunne plakjes. Bebloem een oppervlak en leg daar de vellen bladerdeeg op. Plak 2 vellen bladerdeeg aan elkaar met een beetje water als ‘lijm’ zodat je een rechthoekig vlak krijgt. Snijd deze in de lange kant in 3 stroken. Rol ze wat dunner uit met de deegroller.

Verwarm de abrikozen fruitspread kort met het water in een bakje in de magnetron of in een pannetje zodat hij wat dunner wordt. Besmeer de stroken deeg hiermee (bewaar wat over is). Leg aan een zijde een aantal plakken perzik dakpansgewijs er op. Bestrooi met wat pistachenootjes en vouw de onderzijde van de stroken over de perzik.

Let op, de perzik moet wel nog boven het deeg uit komen. Rol ze voorzichtig op en druk de uiteindes vast (eventueel met wat water) aan het bladerdeegroosjes. Vet de muffinvorm goed in en zet de roosjes hierin. Bak ze ca. 30 tot 35 min in de oven. Bestrijk ze direct na het bakken met wat overgebleven fruitspread en bestrooi met wat extra pistache.

Dit is een gesponsord artikel.

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Nel 18 september 2016 om 19:26

HEerlijke recepen

Sylvia 12 september 2016 om 14:57

Ik heb deze ooit met appel gemaakt, maar de binnenkant werd toen niet gaar omdat het zo dik opgerold was. Was zo jammer want ze zagen er prachtig uit! Langer in de oven ging ook niet omdat de appel dan te droog en te donker werd. Zou dat kunnen komen omdat ik het bladerdeeg toen niet uitgerold heb?

Sandra 12 september 2016 om 22:42

Hoi Sylvia, als je het bladerdeeg uitrolt krijg je inderdaad een krokanter resultaat. Je kunt ook de oven iets lager zetten en de roosjes er iets langer in doen. veel succes en ik hoop dat deze perzik roosjes nog mooier en lekkerder worden.