10 x tips om je lunch mee te nemen

Ook onderweg wil je lekker en gezond lunchen. En omdat ik niet elke dag hetzelfde wil eten probeer ik zoveel mogelijk te variëren met de lunch die ik meeneem. Maar hoe houd je dit onderweg nou lekker? Ik geef je wat tips.

Dat is toch jammer: een warme, uitgedroogde of zompige lunch wanneer je onderweg bent. Gelukkig zijn er manieren om ervoor te zorgen dat je lunch lekker vers en smakelijk blijft, zelfs als je de hele dag onderweg bent. In deze blog vind je praktische tips en trucs. Zoek je inspiratie voor lekkere lunchrecepten? Kijk dan in de blog met 10 x lunch voor onderweg.

10 x tips om je lunch mee te nemen:

1. Koop wat handige bakjes. Er zijn ook bakjes te koop met een koelelement, dat is fijn om je lunch koel te houden.

2. Maak van tevoren belegde broodjes of wraps met je favoriete ingrediënten en neem ze mee in een bakje. Op die manier heb je een snelle en makkelijke lunch. Extra tip: snijd bijvoorbeeld komkommer in reepjes, zodat het makkelijker eet en minder snel van je broodje/wrap valt.

3. Bewaar je dressings en sauzen in een apart bakje. Een salade wordt snel slap als je de dressing van tevoren al over de salade doet.

4. Als je avondeten over hebt is dit perfect voor je lunch de volgende dag. En veel kun je ook koud eten, zoals pasta, wraps, salade of een stuk quiche. Erg lekker en voedzaam tegelijk!

5. Wees creatief! Een plak bananenbrood, snackgroenten en een handje noten kun je ook lekker eten tijdens je lunch.

6. Neem genoeg water mee. Voeg in de ochtend ijsklontjes aan het water toe om het goed koud te houden. Ook helpt het om je waterfles in te pakken in aluminiumfolie, zo blijft het langer koud.

7. Eet je graag soep? Verwarm je soep dan in de ochtend en neem het mee in een thermosfles. De soep zal een paar uurtjes warm blijven. Je kunt natuurlijk ook koude soep maken, zoals gazpacho.

8. Neem groente, crackertjes en hummus mee: snijd groenten zoals wortel, paprika en selderij in stukjes en neem wat hummus mee om te dippen.

9. Wil je salade meenemen of op je broodje doen? Neem dan harde groenten zoals spinazie of ijsbergsla in plaats van zachte slasoorten zoals rucola of bladsla. De harde groenten blijven langer goed.

10. Wil je toch iets opwarmen? Vaak kun je bij een tankstation of supermarkt onderweg wel wat opwarmen in een magnetron.

Vind je dit leuk?
4 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel