3 x feestelijke voorgerechten met vis voor de Kerst
6 december 2018
Sandra
Als ik vis koop check ik altijd of deze het MSC keurmerk heeft. MSC is een wereldwijde organisatie die samenwerkt met o.a. vissers, wetenschappers en milieuorganisaties om de meest duurzame keuze voor vis en visproducten te promoten. En met de vis in blik van Princes zit je goed, want naast hun hoge kwaliteitseisen zijn veel van hun producten al MSC gecertificeerd en duurzaam gevangen.
Voor de kerst heb ik dus 3 gerechtjes gemaakt met de vis uit blik van Princes die leuk zijn om vooraf aan het kerstdiner te serveren. En ze zijn alle 3 heel makkelijk te maken, vooral de krokante bruschetta’s met ansjovis zijn super snel klaar. Verder maakte ik nog glaasjes met een romige mousse van makreel en avocado, een combinatie die perfect bij elkaar past. En met de komkommerrolletjes met tonijnsalade steel je helemaal de show!
Winactie
Maak ook iets leuks met een van de producten van Princes en maak kans op een super tof kerstpakket met heel veel lekkers. Deel je gerecht op instagram met de hashtag #kerstmetprinces en na 19 december kies ik een winnaar uit met het leukste en mooiste idee. Ik ben heel benieuwd naar jullie creaties, dit kan ook een hoofdgerecht of hapje zijn. Om je op weg te helpen hierbij alvast wat ideetjes: salade met tonijn, risotto met zalm of een quiche met tonijn.
Ook gaan er deze maand (en komende maanden) 15 ambassadeurs aan de slag met de producten van Princes onder de hashtag #princesAmbassadeur. Zij maken deze maand ook iets lekkers voor Kerst dus laat je inspireren.
Makreel mousse in een glaasje
VOORGERECHT /HAPJE – 25 MINUTEN – 6 STUKS
Ingrediënten
2 blikken Princes MSC makreelfilets in water
4 eetlepels mascarpone
Paar takjes peterselie
2 eetlepels citroensap
Snuf peper en zout
Snuf paprikapoeder
Avocado mousse:
2 avocado’s
250 ml zure room
2 eetlepels citroensap
Topping:
Waterkers
Roze peperbessen
Benodigdheden
Keukenmachine
6 kleine glaasjes
Bereiding
Laat de makreel uitlekken en doe in de keukenmachine met de mascarpone, peterselie, citroensap, peper, zout en paprikapoeder. Mix door elkaar tot een mousse. Verdeel over de glaasjes. Maak de keukenmachine schoon en mix hier vervolgens de avocado, 125 ml zure room en citroensap fijn. Verdeel deze groene mousse over de makreelmousse. Schep op ieder glaasje een theelepel zure room en bestrooi met waterkers en wat roze peperkorrels.
Tips: Je kunt dit gerechtje ook een dag van te voren maken, bewaar in de koelkast en gebruik voldoende citroensap in de avocadomousse zodat deze niet gaat verkleuren. Kun je geen roze peperbessen vinden, vervang deze dan ook eens door verse rode besjes of granaatappelpitten voor een echte kerstsfeer.
Komkommer rolletjes met tonijnsalade
VOORGERECHT /HAPJE – 30 MINUTEN – 10 STUKS
Ingrediënten
1 komkommer
2 blikken Princes MSC tonijnmoot in zonnebloemolie
2 eetlepels mayonaise
1 sjalotje
Peper en zout
4 eetlepels yoghurt
1 eetlepel citroensap
Paar takjes peterselie
Takjes rozemarijn of prikkertjes
Benodigdheden
Mandoline of kaasschaaf
Keukenmachine
Bereiding
Laat de tonijn uitlekken en doe in de keukenmachine samen met de mayonaise yoghurt, citroen, snuf peper en zout, sjalotje, citroensap en peterselie. Mix fijn maar draai het niet te lang door. Snijd de komkommer in dunne linten met de mandoline of kaasschaaf. Besmeer een zijde met de tonijnsalade en rol strak, maar zonder al te veel te duwen op. Prik er een prikker of een takje rozemarijn (gedeeltelijk van de blaadjes ontdaan) in. Leg ze op een bordje en serveer direct of bewaar max 1 dag in de koelkast. Let op dat er wel een beetje vocht uit kan komen als ze lang staan.
Tip: Je kunt ook de tonijnsalade de dag van te voren maken en de volgende dag de rolletjes maken.
Bruschetta met ansjovis
VOORGERECHT /HAPJE – 25 MINUTEN – 8 STUKS
Ingrediënten
1 teen knoflook
8 sneetjes brood
1 blikje Princes MSC ansjovisfilets in olijfolie
2 eetlepels kappertjes
16 gedroogde tomaatjes op olie
Handje rucola
Potje pesto
Olie
Bereiding
Bestrijk de broodjes lichtjes met olie. Verhit een grillpan en bak de broodjes licht krokant. Wrijf ze daarna in met het teentje knoflook. Bestrijk met pesto. Verdeel de rucola, tomaatjes en kappertjes er over en de ansjovis. Serveer direct.
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Princes
Vind je dit leuk?
Nog geen stemmen