3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Tijdens de zomer is een salade als lunch ideaal! Het is lekker licht, fris, makkelijk en gezond. In deze blog vind je 3 lekkere saladerecepten en tips voor de lekkerste en snelste zomerse (lunch)salades.

Hieronder vind je de recepten voor een heerlijke Oosterse salade met edamame, quinoa salade met frambozen en een halloumi salade met perzik. Allemaal bomvol smaak en lekker zomers. Daarnaast geef ik een paar handige tips hoe je de perfecte zomerse lunchsalade maakt.

Op voorraad

Als het warm is heb je vaak geen zin om lang in de keuken te staan of om nog uitgebreid boodschappen te doen. Daarom is het handig om bepaalde ingrediënten altijd in huis te hebben voor een salade. De mini’s van Bonduelle met groenten, peulvruchten of granen zijn hiervoor ideaal! Je hoeft alleen het blikje open te trekken en toe te voegen aan je salade. Een verpakking bevat twee mini blikjes, precies genoeg om je salade een gezonde en lekkere boost te geven. De producten van Bonduelle worden gestoomd in het blikje, waardoor er minder vocht in zit en dus smaak, bite, kleur en de gezonde voedingstoffen optimaal behouden worden. Ze zijn er in verschillende varianten: Crispy mais, kikkererwten, rode kidneybonen, edamame bonen, rode bietenblokjes, jonge velderwtjes, quinoa en spelt.

Leuke_Recepten_afbeelding_Bonduelle_Mini

Zomer fruit

Volop genieten van de zomer op je bord? Kies dan voor fruit uit dit seizoen. Tijdens de zomer is het fruit extra zoet en sappig van smaak en daarom heerlijk in je salade. Ga bijvoorbeeld voor een van deze zomerse fruitsoorten: aardbeien, frambozen, perzik, meloen, kersen, bramen, abrikozen of mango.

Salade vullender maken

Misschien vind je een salade te licht voor de lunch, er zijn dan genoeg ingrediënten die je kan toevoegen zoals extra vezels, koolhydraten en/of eiwitten, en ga het liefst voor volkoren producten maar ook peulvruchten zorgen voor een lang verzadigd gevoel zoals koude pasta, kikkererwten, brood croutons, quinoa, couscous, avocado, rijst, linzen, een gekookt eitje of noten.

Tip: op zoek naar meer salade inspiratie? Kijk dan op de site van Bonduelle voor nog meer lekkere recepten.

Quinoa salade met framboos

Snelle salade die in 5 minuutjes gemaakt is met sla, quinoa en heerlijke frambozen. De feta geeft het een lekkere hartige smaak.

Ingrediënten voor 2 salades
2 mini blikjes Bonduelle Quinoa
125 gr frambozen
50 gr feta
1 avocado
50 gr sla
4 eetlepels amandelen
Verse munt

Dressing:
Sap van 1 limoen
4 eetlepels olijfolie
Snuf peper en zout
1 eetlepel honing

Bereiding
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Meng de sla met de quinoa en wat blaadjes munt en meng hier de dressing door. Verdeel over kommen of borden. Verdeel de frambozen er over. Snijd de avocado in plakjes en serveer op de salade. Kruimel de feta er over en garneer met de amandelen.

Tip: je kunt de quinoa koud uit het blikje eten, maar je kunt hem ook 30 seconden opwarmen in een bakje in de magnetron voor een lauwwarme salade.

Halloumi salade met gegrilde perzik

Lekkere lichte maar vullende vegetarische maaltijdsalade met gegrilde halloumi kaas, perzik en een frisse en kruidige dressing

Ingrediënten voor 2 salades
2 mini blikjes Bonduelle kikkererwten
225 gr halloumi kaas
2 perziken
Handje pecannoten
75 gr veldsla
100 gr groene asperges tips
10 cherrytomaatjes

Dressing
2 eetlepels olijfolie
1 snuf komijn
1 eetlepel citroensap
Snuf peper en zout

Bereiding
Verhit de grillpan en besmeer met een beetje olie. Grill de groene aspergetips 3 minuutjes. Haal ze uit de pan en grill vervolgens de in plakjes gesneden halloumi. Bak vervolgens ook de partjes perziken in de grillpan tot ze mooie strepen hebben.
Verdeel de sla over 2 borden. Laat de kikkererwten uitlekken en meng met de sla. Verdeel hier de gegrilde asperges en in partjes gesneden cherrytomaat over. Voeg vervolgens ook de partjes gegrilde perzik en halloumi toe. Garneer de halloumi salade met wat pecannoten.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en besprenkel de halloumi salade hiermee.

Oosterse salade met edamame en mango

Deze vegan salade heeft een lekkere dressing met zure, zoute en zoete smaken waardoor alles een heerlijke umami smaak krijgt

Ingrediënten voor 2 salades
2 mini blikjes Bonduelle Edamame bonen
125 gr taugé
50 gr peen julienne
1 komkommer
1 mango
Handje cashewnoten

Dressing
2 eetlepels sojasaus
1 limoen
2 eetlepel sesamolie
1 eetlepel agave siroop

Bereiding
Snijd de komkommer met een mandoline of kaasschaaf in hele dunne plakjes. Meng ze door de taugé en peen julienne. Snijd de mango in reepjes en schep er ook door.

Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Giet over de groenten en meng er lichtjes door. Verdeel over borden of kommen. Hak de cashewnoten grof en verdeel samen met de uitgelekte edamame bonen over de salade.

Tip: wil je er een maaltijdsalade van maken? Voeg dan wat blokjes tempeh aan toe en serveer eventueel met wat rijst.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Bonduelle.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Bonduelle.

Vind je dit leuk?
2 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Frieda 1 augustus 2021 om 08:13

Heel lekker,

Janine 30 juli 2021 om 14:11

De Halloumi salade met gegrilde perzik, ziet er wel erg lekker uit!🤩 Dank je wel voor het delen.🌺

Anita 29 juli 2021 om 23:26

Gezond en lekker

Scherpereel Marguerite 31 juli 2021 om 23:37

Ziet er erg smakelijk uit en ga die salades proberen

Sandra - LeukeRecepten 11 augustus 2021 om 11:13

Super! Smakelijk alvast :)

Laura 29 juli 2021 om 21:26

Super