
3 x recepten voor bij de paasbrunch
13 april 2017
Sandra Waterschoot
En om deze paasbrunch tot een gezellig en smakelijk festijn te maken bedacht ik 3 lekkere en makkelijke recepten die niet mogen ontbreken tijdens Pasen. Sandwiches met ananas en kip die in de smaak vallen bij jong en oud. Een eiersalade met avocado in een eierdop om als voorafje te serveren of als bijgerecht. En als laatste nog zoete paashaasjes met kaneel om van te smikkelen.



Voor deze paasbrunch deed ik mijn boodschappen bij de PLUS supermarkt. Zij hebben een uitgebreid ontbijt- en paasassortiment met producten van de hoogste kwaliteit. Want met de beste ingrediënten zet je de lekkerste dingen op tafel. Neem bijvoorbeeld de Klaverland kazen, deze zijn extra romig en gemaakt van weidemelk en dat proef je. En je hoeft ook niet meer te balen van te harde en onrijpe avocado’s want de Ready to Eat avocado’s van de PLUS zijn perfect rijp en kunnen zo op brood, in een smoothie of in deze eiersalade dus. Kijk ook op www.plus.nl voor nog veel meer smakelijke recepten voor Pasen en brunch. Smakelijk eten alvast en fijne feestdagen!

Sandwich met ananas en kip
ONTBIJT/LUNCH – 20 MIN – 4 STUKS
Ingrediënten:
8 sneetjes rustiek brood
4 plakken Klaverland kaas
4 plakken gerookte kip
4 blaadjes sla
2 tomaten
4 schijven ananas
Roomkaas naturel (light)
Bereiding:


Besmeer 4 sneetjes brood met een dun laagje roomkaas. Leg hier een blaadje sla op gevolgd door een plakje kaas, schijfjes tomaat, plakje gerookte kip en schijf ananas.


Dek de bovenzijde af met de andere sneetjes brood. Steek er eventueel een prikker door heen.

Paas croissantjes met kaneel
ONTBIJT/LUNCH – 25 MIN + 15 OVENTIJD – 10 STUKS
Ingrediënten:
1 blikje croissantdeeg (groot)
1 ei
1 theelepel kaneel
2 eetlepels suiker
Materialen
Bakpapier
Bereiding:


Verwarm de oven op 180 graden. Rol het croissantdeeg uit de rol uit en druk alle naden goed aan elkaar vast. Snijd het deeg 1 x doormidden zodat je 2 gelijke stukken krijgt. Snijd deze over de lange kant beide in 5 lange repen.


Neem een reep deeg en rol deze met je handen tot een ronde stengel. Neem een stukje deeg van de stengel en rol dit op tot een rondje. Pak de twee uiteinden van de deegstengel en draai deze aan de bovenzijde om elkaar heen als een lus.


Leg het rondje in de opening. Kluts het ei met een vork los en bestrijk de bovenzijde van het deeg hiermee. Roer de suiker en kaneel door elkaar en bestrooi de croissant haasjes hiermee. Bak ze ongeveer 15 min in de oven.

Eiersalade met avocado
ONTBIJT/LUNCH – 30 MIN – 8 PORTIES
Ingrediënten:
4 eieren
1 grote Ready to Eat avocado
Paar takjes verse peterselie
1 theelepel mosterd
1 sjalotje
2 eetlepels yoghurt
Sap van ½ citroen
Peper en zout
Bereiding:


Kook de eieren hard in een pan met water in ca. 8 minuten. Spoel ze daarna af met koud water. Snipper het sjalotje. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.


Pel de eieren en probeer de schaal grotendeels heel te laten om straks in te presenteren. Snijd of prak de eieren grof en schep de avocado blokjes er door heen.


Voeg het citroensap direct toe tegen het verkleuren en schep ook de yoghurt, mosterd, sjalotje en wat fijngesneden peterselie er door. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Serveer de eiersalade in de eierdopjes en in een schaaltje. Lekker als voorafje of op brood.
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met PLUS.
Vind je dit leuk?
1 stem