Recepten in 60+ minuten

Recepten in 60+ minuten

Recepten die je met ongeveer een uurtje klaar hebt. Voor de liefhebbers van slow cooking of als je een wat specialer gerecht wil maken. Van stoofschotels en lasagnes tot bijzondere taarten en trifle die je even moet laten opstijven. Bij veel recepten is de bereidingstijd kort, maar de gerechten hebben nog oventijd of opstijftijd nodig.

Perencake met kaneel
  • Bakrecept
  • 25 min + 1 uur oventijd
  • 10 personen
  • *

Deze heerlijke perencake is perfect voor elke gelegenheid. Met een vleugje kaneel en stukjes krokante pecannoten zal hij zeker in de smaak vallen.

Vegetarische groentelasagne
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze lasagne zonder vlees bevat heel veel groenten zoals gegrilde courgette, paprika en champignons. Zonder bechamelsaus, maar wel met heerlijke mozzarella.

Ovenschotel met kip en broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Ben je op zoek naar een heerlijke ovenschotel die snel en gemakkelijk te maken is? Kijk dan niet verder dan dit recept met sappige kip, broccoliroosjes en smaakvolle kruiden - allemaal samenkomend in een maaltijd die in slechts 30 minuten voorbereiding klaar is.

Quiche met spinazie en brie
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een lekkere combi van groene groenten, zachte brie en hartige cashewnoten gecombineerd in een hartige taart. Om je vingers bij op te eten.

Bananenbrood met appel en rozijnen
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 50 min oventijd
  • 12 plakken
  • *

Gezond tussendoortje van bananenbrood gemaakt met speltmeel met stukjes appel en rozijnen. Lekker, gezond en snel voorbereid.

Wrap rolletjes met serranoham
  • Hapjes en snacks
  • 15 min + 1 uur opstijven
  • 14 stuks
  • *

Deze rolletjes van wortel wraps zijn de perfecte hapjes tijdens een tapas maaltijd. De vulling bestaat uit avocado, serranoham en pijnboompitten.

Kaneelkoekjes
  • Bakrecept
  • 25 min + 20 min oventijd + 30 min wachttijd
  • 24 stuks
  • *

Lekkere krokante koekjes met een swirl van kaneelsuiker. Makkelijk te maken met basisingrediënten.

Donuts
  • Hapjes en snacks
  • 30 min + 1 uur 15 min rijzen
  • 10 stuks
  • *

Donuts zelf maken? Dat kan perfect met dit makkelijke basisrecept. Het resultaat mag er zijn: heerlijke luchtige donuts met een lekker laagje suiker.

Meringue schuimpjes recept
  • Bakrecept
  • 25 min + 1 uur 30 min oventijd
  • 50 stuks
  • *

Maak ook eens dit heerlijke meringue schuimpjes recept met maar een paar ingrediënten. Makkelijk basisrecept voor krokante zelfgemaakte schuimpjes van eiwit, suiker en citroen. Inclusief handige tips en bewaaradvies.

Dulce de leche kerstdessert
  • Nagerecht
  • 3 uur 25 min + 50 min oventijd + 45 min wachttijd
  • 8 personen
  • *

Spectaculair kerstdessert met zelfgemaakt dulce de leche ijs, cake en pistachekoekjescake

Lactosevrije mousse
  • Nagerecht
  • 20 min + 2 uur opstijftijd
  • 2 personen
  • *

Op zoek naar een lactosevrij Kerst dessert? Maak dan deze eenvoudige aardbeien mousse met lactosevrije slagroom.

Bananenbrood met rood fruit
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 1 uur
  • 12 plakken
  • *

Heerlijk zoet bananenbrood met dadels en rood fruit. Dit bananenbrood is een erg lekker tussendoortje. Gezoet met natuurlijke suikers zoals dadels.

Carpaccio wraps
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 1 uur wachttijd
  • 18 stuks
  • *

Gezellig borrelhapje van tortilla wraps met carpaccio, Parmezaanse kaas en pesto. Ook lekker als lunch.

Baked alaska recept
  • Nagerecht
  • 40 min + 8 uur invriezen
  • 8 personen
  • *

Deze spectaculaire ijstaart met ijs onder een laag cake en gebrand meringue schuim wordt ook wel omelette sibérienne genoemd en maak je met maar 5 ingrediënten. Een heerlijk kerstdessert.

Groentestrudel met spinazie
  • Voorgerecht
  • 30 min + 35 min oventijd
  • 1 strudel
  • *

Knapperig bladerdeeg met een heerlijke vulling van o.a. spinazie, ricotta en walnoten. Een heerlijk gerecht voor de feestdagen of een ander dinertje.

Tomatentartaar met burrata
  • Voorgerecht
  • 35 min + 30 min marineren
  • 4 personen
  • *

Een feestelijk en heerlijk voorgerecht van gemarineerde tomatenblokjes met zachte burrata en krokante stukjes Parmezaan.

Lamsrack met kruidenkorst
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur 30 min
  • 4 personen
  • *

Maak indruk met dit kerstrecept van lamsracks met een groene kruidenkorst, gepofte zoete aardappel en spruiten

Bananenbrood gezond recept
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 50 min oventijd
  • 1 cake
  • *

Maak zelf een gezond en lekker bananenbrood met dit makkelijk basisrecept met maar 7 ingrediënten! Natuurlijk gezoet door banaan en een snufje kaneel.

Vegan panna cotta met rood fruit
  • Nagerecht
  • 10 min bereidingstijd + 2 uur rusttijd
  • 4 porties
  • *

Dit overheerlijke toetje maak je met maar een paar ingrediënten en kun je makkelijk van tevoren klaarmaken. Daarbij ziet het er ook nog eens prachtig uit.

Pecan pie
  • Bakrecept
  • 50 min + 30 min oventijd
  • 8
  • *

Pecannotentaart met een krokante bodem met een zoete en zachte vulling van karamel en pecannoten

Gevulde koeken met amandelspijs
  • Bakrecept
  • 40 min + 15 min oventijd + 1 uur rusten
  • 6 stuks
  • *

Bak zelf deze fantastische gevulde koeken met een zachte vulling van spijs. Lekker krokant van buiten en zacht van binnen

Speculaasmousse
  • Nagerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk speculaas dessert van een luchtige mousse met Speculoos, speculaaskruiden en laagjes speculaas in een glaasje

Luchtige chocolade parfait
  • Nagerecht
  • 20 min + 2 uur wachttijd
  • 4 personen
  • *

Dit kerstdessert bestaat uit romige chocolade in ijsvorm, makkelijk en zonder ijsmachine te maken

Mini beef wellington
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Deze makkelijke 1 persoons variant op de beef wellington met varkenshaas en spek is ideaal voor de kerst.