Carrot cake

Basisrecept met stap voor stap foto’s voor een heerlijke kruidige en luchtige carrot cake ofwel worteltaart met een frisse roomkaas frosting

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Toping:
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Klop de eieren, zonnebloemolie, basterdsuiker en vanille extract een paar minuten met een mixer door elkaar.

 Zeef het zelfrijzend bakmeel erbij en voeg en zout en kaneel toe en schep met een houten lepel er door. Schep de geraspte wortels door het beslag. Hak de walnoten grofen schep ook door het beslag.

 Leg een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen goed in. Bestuif vervolgens lichtjes met zelfrijzend bakmeel of bloem. Giet het beslag in de vorm en bak de carrot cake 60 minuten in de oven, laat daarna afkoelen.

 Mix de roomkaas en boter samen met het poedersuiker door elkaar tot een egale en romige frosting. Snijd de carrotcake als hij helemaal is afgekoeld horizontaal doormidden. Verdeel ongeveer de helft van de roomkaas frosting over de onderzijde en leg de bovenzijde er weer op. Besmeer nu de bovenzijde met de rest van de roomkaas frosting. Garneer de bovenzijde met een aantal halve walnoten.

 Hoe bewaar je de worteltaart? Zonder de roomkaas frosting goed afgedekt buiten de koelkast. Met frosting in de koelkast. Haal hem een uur voor het serveren uit de koeling om hem op kamertemperatuur te laten komen.

 Tip: vervang de walnoten ook eens door pecannoten. Garneer de carrot cake ook eens met kleine worteltjes van fondant.

 Liever een gezonde versie? Probeer dan deze gezonde(re) carrot cake

carrot-cake
1785 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.