Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

60 min +

Spanakopita
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 35 min oventijd
  • 6-8 personen
  • **

Recept voor Griekse spinazietaart gemaakt met knapperig filodeeg gevuld met o.a. spinazie en feta, inclusief stap voor stap foto’s

Stokbrood maken
  • 25 min + 20 min oventijd + 2 uur rijzen
  • 2 stuks
  • **

Een makkelijk recept om zelf een heerlijk vers stokbrood te bakken, lekker met wat kruidenboter of voor de lunch

Brood bakken - basisrecept
  • Ontbijt
  • 30 min + 40 min bakken + 2 uur rijzen
  • 1 brood
  • ***

Makkelijk stap voor stap basisrecept voor het bakken van heerlijk luchtig brood inclusief foto’s en veel handige tips

Bananencake met pecan
  • Bakrecept
  • 25 min + 55 oventijd
  • 9 personen
  • **

Makkelijk en simpel recept voor bananencake met bananen verwerkt in het beslag en gekarameliseerde bananen on top! Dat is dubbel genieten!

Melkbroodjes
  • Ontbijt
  • 20 min + 20 min oventijd + 2,5 uur rijzen
  • 6 stuks
  • **

Heerlijk recept voor zelfgemaakte zachte broodjes die licht zoet smaken en makkelijk in de oven te bereiden zijn

Zelf falafel maken
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 10-12 stuks
  • **

Super lekkere zelfgemaakte falafel balletjes op basis van kikkererwten en kruiden, inclusief stap voor stap uitleg en foto’s. Lekker op een pita broodje of wrap!

Witlof schotel met puree
  • Hoofdgerecht
  • 35 min bereiding + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Romige aardappelpuree met bieslook met daarop witlof rolletjes met ham en gegratineerde kaas uit de oven

Salmorejo (koude Spaanse soep)
  • Voorgerecht
  • 20 min + 1 uur koelen
  • 4-6 personen
  • *

Heerlijk koude Spaanse soep uit Andalusië met tomaat: salmorejo, het romige zusje van de populaire gazpacho

Vanille roomijs maken
  • Nagerecht
  • 10 min + 6 uur opstijven
  • 8 porties
  • *

Met maar 3 ingredienten en zonder ijsmachine maak je super makkelijk heerlijk vol en romig ijs dat makkelijk schepbaar is.

Gezond chocolade ijs
  • Nagerecht
  • 10 min + opstijven
  • 3 porties
  • *

Lekker verantwoord genieten van dit zelfgemaakte chocolade ijs (zonder ijsmachine) op basis van banaan en cacoa.

Mango ijs met kokos
  • Nagerecht
  • 15 min + 6 uur opstijven
  • 4 porties
  • *

Heerlijk romig zelfgemaakt ijs (zonder ijsmachine) met tropische smaken van mango en kokos

Mango kokos ijsjes
  • Nagerecht
  • 10 min + 6 uur bevriezen
  • 6 stuks
  • *

Heerlijke zelfgemaakte tropische waterijsjes, verfrissend en een heerlijk tussendoortje op een warme dag. Ook ideaal voor kids!

Spareribs uit de oven en van de BBQ
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + marineren + 2,5 uur bereiden
  • 4 tot 6 personen
  • *

Hoe maak je de lekkerste spareribs? Hier vind je het recept voor een heerlijke zoete licht pittige sparerib marinade en een uitgebreide uitleg voor het bereiden van spareribs in de oven en op de barbecue

Pindakaas ijsjes
  • Nagerecht
  • 10 min + 6 uur bevriezen
  • 6 stuks
  • *

Lekkere romige en gezonde ijsjes op basis van bananen, yoghurt en pindakaas! Een lekker tussendoortje, ook ideaal voor kinderen.

Filodeeg driehoekjes met geitenkaas
  • Hapjes en snacks
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 15 stuks
  • **

Krokante hapjes van filodeeg met een zachte vulling van geitenkaas, honing en stukjes walnoot. Een ideaal borrelhapje voor op een feestje.

Glutenvrije quiche met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min wachten + 60 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een glutenvrije quiche met een bodem met een gezonde twist op basis van kikkererwten en een lekkere vulling van spinazie, zongedroogde tomaat en geitenkaas!

Watermeloen ijsjes
  • Nagerecht
  • 10 min + 6 uur bevriezen
  • 10 stuks
  • *

Frisse zomerse waterijsjes met maar 4 ingredienten op basis van watermeloen en peer, lekker dorstlessend en gezond!

Soto ajam - Indonesische kippensoep
  • Hoofdgerecht
  • 2 uur
  • 4 personen
  • **

Makkelijk recept voor Indonesische soto ajam gemaakt met kippenbouten gegaard in bouillon geserveerd met o.a. rijst, mihoen, ei en selderij

Vegan chocolademousse
  • Nagerecht
  • 20 min + 3 uur opstijven
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijke luchtige chocolademousse die 100% plantaardig is en maar 4 ingrediënten bevat

Yoghurtcake met limoen
  • Bakrecept
  • 25 min + 60 min oventijd
  • 1 cake
  • **

Frisse cake met een zachte structuur door de yoghurt en zonnebloemolie

Gezonde Snickers
  • Bakrecept
  • 35 min + 3 uur wachten
  • 6 stuks
  • **

Zelfgemaakte, gezondere Snickers van dadels, pindakaas, pinda’s en pure chocola. Verantwoord genieten!

Aspergemousse in een glaasje
  • Voorgerecht
  • 25 min + 1 uur opstijven
  • 2 a 3 stuks
  • **

Leuk voorgerechtje of amuse van een zachte mousse van asperges en slagroom geserveerd met gerookte zalm

Griekse moussaka
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 45 min
  • 4 personen
  • **

Lekkere Griekse ovenschotel met laagjes gegrilde aubergine, aardappel en een kruidige gehaktsaus onder een laagje romige bechamelsaus

Glutenvrije pizza met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur + 20 min oventijd + 1 uur rijzen
  • 2 stuks
  • **

Een heerlijk knapperige glutenvrije pizza met extra groenten in het pizzadeeg, en gegrilde groenten en geitenkaas om het af te maken!

Pide met spinazie en feta
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min oventijd + 45 min rijzen
  • 2 stuks
  • **

Dit ovale Turkse broodje is meestal gevuld met gehakt maar deze vegetarische versie met spinazie en feta is een heerlijke variant!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×