Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

60 min +

Basisrecept Indonesische rendang
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 3 uur
  • 4-5 personen
  • **

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten en stap voor stap foto's

Vegan lasagne bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Het is helemaal niet moeilijk om een lekkere vegan lasagne bolognese te maken. Gebruik vegan gehakt en maak een vegan bechamelsaus!

Meringue schuimpjes
  • Bakrecept
  • 25 min + 90 min oventijd
  • 50 stuks
  • **

Makkelijk basisrecept voor krokante zelfgemaakte schuimpjes van eiwit, suiker en citroen. Inclusief handige tips en bewaaradvies

Erwtensoep
  • Hoofdgerecht
  • 90 min
  • 6-8 personen
  • **

Makkelijk basisrecept voor Hollandse erwtensoep (ofwel snert) met rookworst, prei en schouderkarbonade, klaar in ca. 1,5 uur.

Gezonde(re) oliebollen uit de oven
  • Hapjes
  • 20 min + 20 min oventijd + 1 uur rijzen
  • 10 stuks
  • **

Deze gezonde(re) oliebollen zijn gemaakt met speltbloem en worden gebakken in de oven, toch zijn ze lekker luchtig en zoet van smaak door de kaneel en appel

Makkelijk basisrecept voor oliebollen
  • Hapjes
  • 45 min + 1 uur rijzen
  • 20 stuks
  • **

Met dit makkelijke recept maak je zelf de lekkerste oliebollen inclusief 5 onmisbare tips voor de lekkerste oliebol of krentenbol!

Kerstboom breekbrood
  • Ontbijt
  • 30 min + 25 min oventijd + 75 min wachten
  • 11 broodjes
  • **

Met pesto en mozzarella gevulde broodjes in de vorm van een kerstboom, een heerlijk recept voor bij het kerstontbijt

Vegetarische wellington
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 35 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Het perfecte vegetarische kerstrecept! Deze vegetarische wellington bestaat uit verschillende groenten zoals spinazie en pastinaak en is omwikkeld met een krokant laagje bladerdeeg

Alcoholvrije stoofperen
  • Bijgerecht
  • 10 min + 90 min
  • 6 stuks
  • **

Deze stoofpeertjes zijn gemaakt met bessensap en zijn dus alcoholvrij! Daarom zijn deze peertjes ook geschikt voor kids en gasten die geen alcohol willen of mogen

Pompoen rollade
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 60 min
  • 4 personen
  • **

Een feestelijk vegetarisch kerstrecept van gevulde flespompoen met spinazie, feta en cranberry’s

Hachee ovenschotel met rode kool
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd + 3 uur stoven
  • 4 personen
  • **

Heerlijke winterse combi van zacht gestoofd hacheevlees met rode kool en aardappelpuree met een krokant korstjes uit de oven.

Cheesecake met speculaas crumble
  • Bakrecept
  • 40 min + 60 min oventijd + opstijven
  • 10 personen
  • **

De romige cheesecake met een vleugje speculaas en kaneel combineert heerlijk met de krokante speculaas kruimel topping en is ook leuk om te serveren met Sinterklaas

Griekse stoofschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3 uur stoven
  • 3-4 personen
  • **

Lekker zacht stoofvlees met een Griekse twist van oregano, paprika en feta

Macaroni ovenschotel
  • 35 min + 35 min oventijd
  • 4-6 personen
  • **

Goed gevulde ovenschotel met macaroni, gehakt en groenten in een kruidige tomatensaus en uiteraard kaas

Madeleines met chocolade
  • Bakrecept
  • 25 min + 10 min oventijd + 1 uur wachten
  • 12 stuks
  • **

Een lekker luchtig Frans gebakje gedoopt in een laagje chocolade met walnotenkruimels

Goulash
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 2 ½ - 3 uur
  • 3 a 4 personen
  • **

Deze goulash is een heerlijk eenpansgerecht met rundvlees, paprika’s en aardappelen die in de saus gegaard worden

Perentaart
  • Bakrecept
  • 35 min + 40 min oventijd
  • 10 stukken
  • **

Deze makkelijke perentaart heeft een knapperige bodem en een lekkere vulling van amandelspijs en gehalveerde peren

Mini calzone pizza’s
  • Hapjes
  • 45 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • **

Kleine gevulde pizza's met een lekkere vulling van o.a. mozzarella en paprika. Lekker als hapje of hartige snack op een feestje!

Marmercake
  • Bakrecept
  • 25 min + 60 min oventijd
  • 10-12 plakken
  • **

Simpel recept voor een lekkere luchtige vanille cake met een swirl van chocolade inclusief stap voor stap foto's

Hachee basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3 uur stoven
  • 4-5 personen
  • **

Hét basisrecept om klassieke hachee te maken, een heerlijk zacht stoofvlees met o.a. uien, laurier en kruidnagels. Lekker met aardappelpuree en rode kool!

Zandkoekjes
  • Bakrecept
  • 30 min + 15 min oventijd + 30 min wachten
  • 30 stuks
  • **

Makkelijk basisrecept voor lekkere krokante zandkoekjes, ook leuk om met de kinderen samen te bakken en te versieren

Vegetarische preitaart
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een super lekkere hartige taart met prei, champignons en oude kaas die makkelijk te maken is, perfect als avondmaaltijd of lunch!

Klassieke appeltaart
  • Bakrecept
  • 45 min + 60 min oventijd
  • 10-12 personen
  • **

Hét basisrecept voor de lekkerste appeltaart met krokante korst en zoete vulling van appel en kaneel, inclusief stap voor stap foto’s, uitleg en tips

Appel crumble
  • Nagerecht
  • 35 min + 50 min oventijd
  • 8-10 personen
  • **

Lekkere warme applecrumble met een krokante kruimellaag en karamelsaus, lekker als gebak of als dessert met een bol ijs

Spaanse paella
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 4 personen
  • **

Stap voor stap heerlijke Spaanse paella maken met kip, chorizo en garnalen, op de BBQ of op je fornuis.

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×