Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

60 min +

Pindakaas ijsjes
  • Nagerecht
  • 10 min + 6 uur bevriezen
  • 6 stuks
  • *

Lekkere romige en gezonde ijsjes op basis van bananen, yoghurt en pindakaas! Een lekker tussendoortje, ook ideaal voor kinderen.

Filodeeg driehoekjes met geitenkaas
  • Hapjes
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 15 stuks
  • **

Krokante hapjes van filodeeg met een zachte vulling van geitenkaas, honing en stukjes walnoot. Een ideaal borrelhapje voor op een feestje.

Glutenvrije quiche met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min wachten + 60 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een glutenvrije quiche met een bodem met een gezonde twist op basis van kikkererwten en een lekkere vulling van spinazie, zongedroogde tomaat en geitenkaas!

Soto ajam - Indonesische kippensoep
  • Hoofdgerecht
  • 2 uur
  • 4 personen
  • **

Makkelijk recept voor Indonesische soto ajam gemaakt met kippenbouten gegaard in bouillon geserveerd met o.a. rijst, mihoen, ei en selderij

Vegan chocolademousse
  • Nagerecht
  • 20 min + 3 uur opstijven
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijke luchtige chocolademousse die 100% plantaardig is en maar 4 ingrediënten bevat

Yoghurtcake met limoen
  • Bakrecept
  • 25 min + 60 min oventijd
  • 1 cake
  • **

Frisse cake met een zachte structuur door de yoghurt en zonnebloemolie

Gezonde Snickers
  • Bakrecept
  • 35 min + 3 uur wachten
  • 6 stuks
  • **

Zelfgemaakte, gezondere Snickers van dadels, pindakaas, pinda’s en pure chocola. Verantwoord genieten!

Aspergemousse in een glaasje
  • Voorgerecht
  • 25 min + 1 uur opstijven
  • 2 a 3 stuks
  • **

Leuk voorgerechtje of amuse van een zachte mousse van asperges en slagroom geserveerd met gerookte zalm

Griekse moussaka
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 45 min
  • 4 personen
  • **

Lekkere Griekse ovenschotel met laagjes gegrilde aubergine, aardappel en een kruidige gehaktsaus onder een laagje romige bechamelsaus

Glutenvrije pizza met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur + 20 min oventijd + 1 uur rijzen
  • 2 stuks
  • **

Een heerlijk knapperige glutenvrije pizza met extra groenten in het pizzadeeg, en gegrilde groenten en geitenkaas om het af te maken!

Pide met spinazie en feta
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min oventijd + 45 min rijzen
  • 2 stuks
  • **

Dit ovale Turkse broodje is meestal gevuld met gehakt maar deze vegetarische versie met spinazie en feta is een heerlijke variant!

Carrot cake
  • Bakrecept
  • 30 min + 60 min oventijd + afkoelen
  • 10-12 personen
  • **

Basisrecept met stap voor stap foto’s voor een heerlijke kruidige en luchtige carrot cake ofwel worteltaart met een frisse roomkaas frosting

Zalm spinazie lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Makkelijke verse lasagne met laagjes romige spinazie, plakjes tomaat en zalm, een heerlijke combinatie van pasta, groenten en vis

Gevulde zoete aardappels met broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 60 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Heerlijke gezonde en voedzame zoete aardappels gevuld met broccoli en quinoa geserveerd met een yoghurtsaus

Appel kaneel cake
  • Bakrecept
  • 20 min + 60 min oventijd
  • 10 plakken
  • **

Makkelijk basisrecept voor een lekkere luchtige appelcake met stukjes appel en een vleugje kaneel

Gyoza / dumplings met kip
  • Voorgerecht
  • 60 min
  • 30 stuks
  • ***

In dit recept zie je met stap voor stap foto's hoe je deze heerlijke dumplings (ook wel gyoza genoemd) inclusief dipsaus makkelijk zelf maakt!

Glutenvrije chocolade taartjes
  • Bakrecept
  • 30 min + 2 uur afkoelen
  • 4 stuks
  • **

Een heerlijk recept voor glutenvrije chocolade kokos taartjes met een krokante bodem en een zachte vulling

Ovenschotel met hutspot
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Heerlijke winterse maaltijd uit de oven van gebakken spekjes en paprika onder een laagje gegratineerde hutspot

Boeuf bourguignon
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 3 uur stoven
  • 4 personen
  • **

Heerlijk recept voor deze Franse stoofschotel met rundvlees en champignons gestoofd in o.a. rode wijn

Koolhydraatarme shepherds pie
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een winterse, verwarmende plantaardige en koolhydraatarme ovenschotel geïnspireerd op de Britse Shepherds pie. Bij koolhydraatarme recepten wordt vaak gebruik gemaakt van vis, vlees, zuivel of ei. Deze ovenschotel laat zien dat je ook heerlijk plantaardig koolhydraatarm kunt eten!

Glutenvrije cake met appel
  • Bakrecept
  • 30 min + 50 min oventijd
  • 10 plakken
  • **

Een heerlijke glutenvrije appelcake gevuld met stukjes appel, rozijnen, kaneel en speculaaskruiden.

Indonesische rendang basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 3 uur
  • 4-5 personen
  • **

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten en stap voor stap foto's

Vegan lasagne bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Het is helemaal niet moeilijk om een lekkere vegan lasagne bolognese te maken. Gebruik vegan gehakt en maak een vegan bechamelsaus!

Meringue schuimpjes
  • Bakrecept
  • 25 min + 90 min oventijd
  • 50 stuks
  • **

Makkelijk basisrecept voor krokante zelfgemaakte schuimpjes van eiwit, suiker en citroen. Inclusief handige tips en bewaaradvies

Erwtensoep
  • Hoofdgerecht
  • 90 min
  • 6-8 personen
  • **

Makkelijk basisrecept voor Hollandse erwtensoep (ofwel snert) met rookworst, prei en schouderkarbonade, klaar in ca. 1,5 uur.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×