Recepten in 60+ minuten

Recepten in 60+ minuten

Recepten die je met ongeveer een uurtje klaar hebt. Voor de liefhebbers van slow cooking of als je een wat specialer gerecht wil maken. Van stoofschotels en lasagnes tot bijzondere taarten en trifle die je even moet laten opstijven. Bij veel recepten is de bereidingstijd kort, maar de gerechten hebben nog oventijd of opstijftijd nodig.

Populair

Indonesische rendang basisrecept

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten en stap voor stap foto's

Hoofdgerecht

10 min + 3 uur stooftijd

4-5 pers.

Griekse moussaka

Lekkere Griekse ovenschotel met laagjes gegrilde aubergine, aardappel en een kruidige gehaktsaus onder een laagje romige bechamelsaus

Hoofdgerecht

45 min + 45 min

4 pers.

Carrot cake

Basisrecept met stap voor stap foto’s voor een heerlijke kruidige en luchtige carrot cake ofwel worteltaart met een frisse roomkaas frosting

Bakrecept

30 min + 1 uur oventijd

10-12 pers.

Nieuw

Mini galette met aardbeien

Geniet van heerlijke mini galettes met aardbeien, perfect als traktatie of dessert. Gemaakt met een knapperige korst en frisse, zoete aardbeien. Lekker met wat slagroom of een bolletje ijs als toetje.

Bakrecept

30 min + 30 min oventijd + 1 uur wachten

4 stuks

Havermout cups met chocolade

Deze chocolade pinda cups zijn zulke lekkere en makkelijke snacks! Altijd handig om een voorraadje in je vriezer te hebben liggen. En je hebt maar een paar basis ingrediënten nodig. Maak ze zelf met dit recept.

Tussendoortjes

25 min + 1 uur vriezer

10 stuks

Frambozen crumble cake

Ik maakte deze lekkere frambozen crumble cake, met een heerlijke combinatie van zachte cake en krokante crumble. Lekker als genietmomentje tussendoor bij een kopje koffie of thee.

Bakrecept

40 min + 1 uur oventijd

10 pers.

Zeeuwse bolussen

Ontdek hoe je zelf heerlijke Zeeuwse bolussen maakt met dit eenvoudige recept. Met ingrediënten als boter, melk, basterdsuiker en kaneel maak je deze traditionele lekkernij. Perfect voor een gezellige traktatie bij de koffie of thee.

Bakrecept

25 min + 10 min oventijd + 1 uur 30 min rijzen

12 stuks

Pesto broodjes

Geniet van zelfgebakken pesto broodjes, perfect voor elke gelegenheid! Met een vleugje knoflook en Parmezaanse kaas, gevuld met heerlijke pesto en afgebakken in de oven. Leuk bij de borrel, een high tea of Pasen.

Hapjes en snacks

25 min + 20 min oventijd + 1 uur 15 min rijzen

12 stuks

Zalm broodrolletjes

Heerlijke zalm broodrolletjes die je in 20 minuutjes al hebt gemaakt. Met slechts 3 ingrediënten maak je deze hapjes die lekker zijn voor bijvoorbeeld een feestje, borrel of high tea.

Hapjes en snacks

20 min + 1 uur koelkast

10 stuks

Uitgelicht recept

Lasagne bolognese

Hoofdgerecht

1 uur + 45 min oventijd

4 pers.

Het traditionele recept voor lasagne bolognese met een kruidige gehaktsaus en een romige bechamelsaus.

Bekijk recept

Hoofdgerechten 60+ minuten

Bobotie recept

Maak zelf een heerlijk Zuid-Afrikaans gerecht met dit bobotie recept! Een eigen kruidenmix zorgt voor een authentieke smaak, zonder pakjes en zakjes. Met sperziebonen, abrikoos en appel.

Hoofdgerecht

30 min + 45 min oventijd

4 pers.

Vegan mac ‘n cheese

Deze vegan mac ’n cheese is helemaal plantaardig en zo verrassend goed! Het typisch Amerikaanse gerecht in een ander jasje, maar minstens zo lekker.

Hoofdgerecht

15 min

4 pers.

Wellington bladerdeeg met zoete aardappel

Op zoek naar een heerlijk vegetarisch gerecht dat zowel indruk maakt als heerlijk smaakt? Probeer dan deze wellington met een vulling van o.a. zoete aardappel, een creatieve twist op de klassieke wellington. Dit recept combineert het knapperige van bladerdeeg met de zoetheid van zoete aardappel en een mix van verse groenten en kruiden. Het is perfect voor een feestelijke gelegenheid of kerstdiner.

Hoofdgerecht

40 min + 35 min oventijd

4 pers.

Lunch recepten 60+ minuten

Spinazietaart

Geniet van een verrukkelijk hoofdgerecht met deze smaakvolle spinazietaart. Met bladerdeeg, hartige feta en walnoten is dit een hartige taart die je zeker eens moet proberen! Ook lekker als lunch.

Hoofdgerecht

30 min + 40 min oventijd

4 pers.

Courgettetaart

Proef deze smaakvolle courgettetaart: met knapperig bladerdeeg, een romige vulling met courgette en gedroogde tomaatjes. Een heerlijke hartige taart als hoofdgerecht met salade of een kom soep.

Hoofdgerecht

30 min + 45 min oventijd

3 pers.

Quiche met gorgonzola

Deze heerlijke gorgonzola quiche met spinazie, walnoten en peer is de perfecte keuze voor liefhebbers van hartige en zoete smaken. De romige gorgonzola en de knapperige walnoten vormen een perfecte combinatie met de zachte spinazie en zoete stukjes peer

Hoofdgerecht

20 min + 55 min oventijd

6 pers.

Nagerechten 60+ minuten

Vegan crème brûlée

Dit vegan crème brûlée toetje is niet alleen onwijs lekker, het is ook makkelijk om te maken en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Hier lik je je vingers bij af!

Nagerecht

5 min bereidingstijd + 2 uur rusttijd

4 pers.

Citroen tiramisu met Limoncello

Deze variant op de tiramisu met citroen en limoncello is een heerlijke afsluiter van je diner. Hij is lekker fris van smaak waardoor hij wat lichter is en minder zwaar dan traditionele tiramisu. De basis zijn uiteraard lange vingers, mascarpone en slagroom aangevuld met Limoncello en citroenen. Dit recept is ook leuk om in glaasjes te serveren als feestelijke afsluiter van het kerstdiner.

Nagerecht

30 min + 4 uur opstijven

6 pers.

Pecan pie trifle

Deze makkelijke pecan trifles met Bastognekoeken zijn ideaal als dessert en zijn een mooie afsluiter van een heerlijke maaltijd. Eet smakelijk!

Nagerecht

25 min + 1 uur opstijven

4 pers.

Bakrecepten 60+ minuten

Vegan chocoladecake

Wist je dat je heel gemakkelijk zonder ei, melk en/of boter kunt bakken? Deze chocoladecake is namelijk helemaal vegan, en zo ontzettend smeuïg en smaakvol!

Bakrecept

10 min + 55 min oventijd

10 pers.

Tompouce maken

Zelf tompouce maken? Dat kan! Deze heerlijke gebakjes bestaan uit lagen knapperig bladerdeeg, romige banketbakkersroom en een roze glazuurtopping. Perfect om te delen of gewoon lekker voor jezelf!

Bakrecept

1 uur + 20 min oventijd

8 stuks

Red velvet taart

Verwen jezelf met deze smeuïge red velvet taart, met een romige roomkaas topping en een vleugje cacao. Een perfecte traktatie voor speciale gelegenheden! En super leuk om te maken.

Bakrecept

50 min + 50 min oventijd

10 pers.