60 min +

Recepten die met ongeveer een uurtje op tafel staan. Een langere bereidingstijd, voor een speciaal gerecht.

Passievrucht cheesecake
  • Bakrecept
  • 30 min voorbereiding + 10 min oventijd + 6 uur opstijftijd
  • 10 personen
  • **

Heerlijke frisse no bake cheesecake met een bodem van Bastogne en vulling van o.a. passievrucht en roomkaas.

Aperol spritz ijsjes
  • 10 min voorbereiding + 6 uur vriestijd
  • 6 stuks
  • *

Dol op Aperol Spritz? Probeer dan deze zelfgemaakte ijsjes met Aperol. Klaar in 10 minuten. Leuk op een feestje of borrel.

Shakshuka met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 6 personen
  • **

Een heerlijke vegetarische schotel met eieren die je in de saus laat garen. Lekker veel groenten en een midden Oosterse touch.

Vanille roomijs maken
  • Nagerecht
  • 10 min + 6 uur opstijven
  • 8 porties
  • *

Met maar 3 ingrediënten en zonder ijsmachine maak je super makkelijk heerlijk vol en romig ijs dat makkelijk schepbaar is. Lekker op een zomerse dag of feestelijk tijdens Kerst.

Gepofte aardappels met zure room
  • Bijgerecht
  • 10 min + 1 uur
  • 2 stuks
  • **

Het recept voor perfect gepofte aardappels uit de oven. Serveer ze met zure room en verse kruiden. Ook lekker van de bbq.

Spaanse paella
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • **

Stap voor stap heerlijke Spaanse paella maken met kip, chorizo en garnalen. Lekker van de BBQ of gewoon op je fornuis.

Cobbler met rood fruit
  • Nagerecht
  • 25 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekker Amerikaans toetje van warm fruit zoals appel, frambozen en bramen onder een laagje licht krokant deeg. Lekker met ijs of een dot slagroom.

Pulled pork maken
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 6 uur 30 min + 30 min
  • 6 personen
  • **

Stap voor stap heerlijk sappig langzaam gegaard varkensvlees maken in de BBQ of in de oven. Heerlijk op een broodje!

Salmorejo (koude Spaanse soep)
  • Voorgerecht
  • 20 min + 1 uur koelen
  • 4-6 personen
  • *

Het romige zusje van de populaire gazpacho: salmorejo. Een heerlijke koude Spaanse soep uit Andalusië met verse rijpe tomaten.

Zelfgemaakte ice tea
  • Drankjes
  • 10 min + 6 uur wachttijd
  • 4 tot 6 glazen
  • *

Deze gezonde homemade icetea is heerlijk verfrissend op een warme dag. Met weinig voorbereiding en maar 3 basisingrediënten zet je een heerlijk verfrissend drankje op tafel.

Spareribs uit de oven en van de BBQ
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 2 uur 30 min bereiden
  • 4 tot 6 personen
  • *

Hoe maak je de lekkerste spareribs? Hier vind je het recept voor een heerlijke zoete licht pittige sparerib marinade en een uitgebreide uitleg voor het bereiden van spareribs in de oven en op de barbecue

Gemarineerd buikspek van de BBQ
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oven + 3 uur marineren
  • 4 personen
  • **

Dit stuk buikspek gemarineerd in sinaasappel en rozemarijn is het hoogtepunt van een gezellig BBQ avondje

Polenta cake met citroen en blauwe bessen saus
  • Bakrecept
  • 25 min + 40 min oventijd + 10 min afkoelen
  • 12 personen
  • **

Met polenta en amandelmeel maak je deze heerlijke met honing gezoete cake met de smaken citroen en verse tijm. Serveer het met een makkelijk te bereiden blauwe bessensaus. Ook fijn, de cake is gluten- en lactosevrij.

Mango ijs met kokos
  • Nagerecht
  • 15 min + 6 uur opstijven
  • 4 porties
  • *

Heerlijk romig zelfgemaakt ijs (zonder ijsmachine) met de tropische smaken van mango en kokos. De perfecte combinatie van frisse zomerse maken samen in één ijssmaak.

Quiche met asperges
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke hartige taart met een vulling van groene en/of witte asperges, zachte geitenkaas en een vleugje citroen, lekker als lunch of avondmaal.

Citroen kokos cheesecake
  • Bakrecept
  • 25 min + 1 uur 10 min oventijd
  • 12 personen
  • **

Bak deze heerlijke frisse cheesecake met lemoncurd en een vleugje kokos in de oven. De bodem is gemaakt van speculaasjes. Klinkt als een heerlijke combi toch?

Pasta pesto ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Lekkere en makkelijke pastaschotel met pesto, courgette, tomaatjes en mozzarella uit de oven. In 35 minuten voorbereid om in de oven te gaan.

Lactosevrije kwarktaart
  • Bakrecept
  • 15 min + 4 uur
  • 10 personen
  • **

Een heerlijke kwarktaart, maar dan lactosevrij en met een knapperige bodem van speculoos koekjes.

Aardbeientaart
  • Bakrecept
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 10 personen
  • **

De perfecte zomerse taart; luchtige biscuittaart met slagroom topping en verse aardbeien. Ook lekker voor Moederdag.

Ziti al forno met gehaktballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze Italiaanse pastaschotel met zelfgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus en lekker veel mozzarella is ultiem genieten.

Aardbeientaartjes
  • Nagerecht
  • 40 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • **

Prachtige en lekkere aardbeien tartelettes met een krokante bodem, een frisse citroen roomvulling en een topping van verse aardbeien.

Gezond chocolade ijs
  • Nagerecht
  • 10 min + opstijven
  • 3 porties
  • *

Lekker verantwoord genieten van dit zelfgemaakte chocolade ijs (zonder ijsmachine) op basis van banaan, cacao en een beetje pindakaas.

Aardbeien bavarois
  • Nagerecht
  • 25 min + 3 uur wachten
  • 4 stuks
  • **

Lekkere frisse bavarois gemaakt met maar 5 ingrediënten waaronder aardbeien met room, een perfect zomers dessert

Griekse moussaka
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 45 min
  • 4 personen
  • **

Lekkere Griekse ovenschotel met laagjes gegrilde aubergine, aardappel en een kruidige gehaktsaus onder een laagje romige bechamelsaus