Aardappelkoeken met andijvie

Met aardappels kun je zo veel kanten op! Ik schreef een tijd geleden al een blog over 12 ideeën met aardappels. Nu heb ik daar nog een heerlijk idee aan toe gevoegd: aardappelkoeken.

Dit zijn een soort smeuïge koeken van aardappelstamppot met een lekker krokant gebakken korstje. Door er bijvoorbeeld kaas en wat mosterd aan toe te voegen geef je ze een lekkere en hartige smaak. In dit recept heb ik gebruik gemaakt van de kookaardappels van CêlaVíta. Deze zijn al geschild en kort voorgegaard, hierdoor zijn ze snel klaar en zijn er geen conserveringsmiddelen of kunstmatige toevoegingen nodig. Lekker makkelijk dus!

aardappel idee - aardappel koeken

Tips:

  • Vind je het een gedoe om de koeken te vormen en je handen vies te maken. Schep dan gewoon wat stamppot direct in de pan en druk deze iets plat. Zo krijg je geen perfecte ronde koeken maar ze smaken net zo lekker.
  • Niet zo’n andijvie-fan? Probeer deze aardappelkoeken eens met spinazie of prei. Of voeg gebakken spekjes toe voor een compleet gerecht en een extra bite.
  • Deze koeken zijn best machtig, rekenen daarom ongeveer maximaal 2 koeken per persoon. Ook lekker met een stukje vlees of vis en eventueel een salade.

Aardappelkoeken met andijvie

BIJGERECHT – 20 MIN KOKEN + 15 MIN BEREIDEN – 8 TOT 10 STUKS

Ingrediënten
900 gr kruimige aardappels CêlaVíta
Klontje boter
Klein scheutje melk
150 gr bloem
1 ei
75 gr geraspte kaas
200 gr andijvie
2 theelepels mosterd
flinke snuf peper en zout

Bereiding
Breng een pan met water aan de kook en voeg de aardappels toe en kook deze in ca 20 min gaar. Giet ze af en stamp ze samen met de boter, melk, mosterd, peper en zout fijn. Voeg op het laatst ook de andijvie, kaas en het ei toe. Schep dan de bloem er door. Is je stamppot-mengsel nog erg zacht voeg dan een beetje extra bloem toe.

Vorm met je handen koeken en leg deze op een bord met een laagje bloem of schep de stamppot direct in een pan met een beetje boter. Bak de aardappelkoeken ca. 3 tot 5 minuten aan beide zijdes tot ze iets bruin en krokant zijn.

Dit is een gesponsord artikel

Vind je dit leuk?
7 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Brenda 11 maart 2016 om 21:57

Zou dit willen maken, maar mijn man lust geen kaas. Wat kan ik i.p.v. kaas gebruiken.

Sandra 24 maart 2016 om 11:52

Hoi Brenda De kaas maakt de koeken lekker smeuig maar je kunt de kaas ook weglaten. gr sandra

gena 24 februari 2016 om 15:09

Doe je die andijvie er rauw bij?

Sandra 24 februari 2016 om 21:55

Ja klopt, ik doe de andijvie er rauw bij. Deze is wel fijngesneden en zal door de warmte nog iets zachter worden en slinken.

solspain 17 februari 2016 om 10:57

Hola Sandra,....klaar en duidelijk zijn je recepten...gracias...

Hubertine 16 februari 2016 om 13:13

Wat een leuke,en lekkere, manier om aardappels te serveren. Je kunt er inderdaad mee spelen door verschillende ingrediënten toe te voegen. Zou je de koekjes ook kunnen invriezen? Handig om achter de hand te hebben!

Sandra 16 februari 2016 om 14:10

hoi Hubertine, Ik heb zelf nog niet geprobeerd om de koeken in te vriezen maar kan wellicht wel. Ik zou ze dan wel goed luchtdicht afsluiten voor je ze in de vriezer doet.

m.p 14 februari 2016 om 12:16

Wat is lekker om hierbij te eten?

Sandra 14 februari 2016 om 21:53

Hoi, ik had er zelf gehaktballetjes bij gegeten. Vooral dingen die bij een 'normale' stamppot ook lekker zijn smaken hier goed bij zoals speklapjes, worst of een stukje vis.

Connie 12 februari 2016 om 09:39

Lijkt me geweldig! Ga het vanavond maken!

Sandra 13 februari 2016 om 19:52

Leuk Connie! Ik hoop dat het gesmaakt heeft.