Ga naar de inhoud
Aardappelkoeken met andijvie

Aardappelkoeken met andijvie

Met aardappels kun je zo veel kanten op! Ik schreef een tijd geleden al een blog over 12 ideeën met aardappels. Nu heb ik daar nog een heerlijk idee aan toe gevoegd: aardappelkoeken.

11 februari 2016

Sandra

Dit zijn een soort smeuïge koeken van aardappelstamppot met een lekker krokant gebakken korstje. Door er bijvoorbeeld kaas en wat mosterd aan toe te voegen geef je ze een lekkere en hartige smaak. In dit recept heb ik gebruik gemaakt van de kookaardappels van CêlaVíta. Deze zijn al geschild en kort voorgegaard, hierdoor zijn ze snel klaar en zijn er geen conserveringsmiddelen of kunstmatige toevoegingen nodig. Lekker makkelijk dus!

Tips:

  • Vind je het een gedoe om de koeken te vormen en je handen vies te maken. Schep dan gewoon wat stamppot direct in de pan en druk deze iets plat. Zo krijg je geen perfecte ronde koeken maar ze smaken net zo lekker.
  • Niet zo’n andijvie-fan? Probeer deze aardappelkoeken eens met spinazie of prei. Of voeg gebakken spekjes toe voor een compleet gerecht en een extra bite.
  • Deze koeken zijn best machtig, rekenen daarom ongeveer maximaal 2 koeken per persoon. Ook lekker met een stukje vlees of vis en eventueel een salade.

Aardappelkoeken met andijvie

BIJGERECHT – 20 MIN KOKEN + 15 MIN BEREIDEN – 8 TOT 10 STUKS

Ingrediënten
900 gr kruimige aardappels CêlaVíta
Klontje boter
Klein scheutje melk
150 gr bloem
1 ei
75 gr geraspte kaas
200 gr andijvie
2 theelepels mosterd
flinke snuf peper en zout

Bereiding
Breng een pan met water aan de kook en voeg de aardappels toe en kook deze in ca 20 min gaar. Giet ze af en stamp ze samen met de boter, melk, mosterd, peper en zout fijn. Voeg op het laatst ook de andijvie, kaas en het ei toe. Schep dan de bloem er door. Is je stamppot-mengsel nog erg zacht voeg dan een beetje extra bloem toe.

Vorm met je handen koeken en leg deze op een bord met een laagje bloem of schep de stamppot direct in een pan met een beetje boter. Bak de aardappelkoeken ca. 3 tot 5 minuten aan beide zijdes tot ze iets bruin en krokant zijn.

Dit is een gesponsord artikel