Aardappeltaart met broccoli

Voor degene waarbij aardappels, groente en vlees (AVG) regelmatig op het menu staan maar toch eens iets anders willen proberen heb ik nu een lekkere aardappeltaart verzonnen. Met de bekende ingrediënten maar dan in een iets andere vorm en met een Italiaanse twist.

Het is een makkelijk gerecht dat er ook nog eens leuk uitziet. En wedden dat je kids graag en stuk van deze ‘taart’ proberen. Maar ook voor volwassenen is dit een heerlijke alles in één maaltijd die zo op tafel staat.

De CêlaVíta Smaak van Verse Kruiden aardappelpartjes met basilicum en knoflook zijn een ideale basis voor dit gerecht. Je geeft zo heel makkelijk en snel in combinatie met wat Parmezaan en pijnboompitten een lekkere Italiaanse smaak aan de gehele aardappeltaart. En deze aardappeltjes in schil bevatten overigens alleen kruiden en olie en geen conserveermiddelen. Hierdoor behouden de aardappeltjes hun lekkere en pure smaak.

Tips
Je kunt ook een grote variant maken op de deze aardappeltaart voor ca. 4 tot 6 personen. Verdubbel dan de ingrediënten en gebruik een springvorm van ca 26 cm. Wellicht moet hij ook iets langer in de oven tot hij goed gaar is.

Probeer ook eens gehakt i.p.v. spekjes of vervang de broccoli door courgette.

Recept aardappeltaart met broccoli

HOOFDGERECHT – 25 MIN + 40 OVENTIJD – 2 A 3 PERSONEN

Ingrediënten
450 gr CêlaVíta Smaak van Verse Kruiden basilicum knoflook
200 gr spekblokjes of reepjes
3 eieren
125 ml slagroom
125 gr Griekse yoghurt
250 gr broccoli
1 paprika
1 uitje
2 eetlepels pijnboompitten
Handje geraspte parmezaanse kaas
Olie of boter

Materialen
Springvorm van ca 20 tot 22 cm
Bakpapier
Keukenpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het spek in een droge koekenpan en bak deze 5 minuutjes en laat daarna uitlekken op een keukenpapiertje. Kook de broccoli 3 minuutjes voor in een pan met water en giet af. Snipper de ui en bak deze in een pan met een beetje olie of boter. Voeg de aardappeltjes en de paprika in blokjes toe en roer ze door elkaar zodat de smaken van de kruiden goed mengen. Bak dit twee minuutjes.

Bekleed de onderkant van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met olie of boter. Verdeel het aardappelmengsel, broccoli, spek en wat pijnboompitten om en om in de springvorm. Klop de eieren, slagroom en yoghurt door elkaar met een garde en giet deze er overheen. Bestrooi de schotel met wat Parmezaanse kaas en eventueel wat extra pijnboompitten. Bak de aardappeltaart in ca 40 minuten gaar.

Controleer met een prikker of het eiermengsel goed gestold is en de taart gaar is. Laat hem dan ietsjes afkoelen en snijd met een mes langs de rand van de springvorm en haal hem dan voorzichtig los.

Dit is een gesponsord artikel

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Judith 20 oktober 2017 om 17:03

Heerlijk, het staat hier maandelijks op tafel Zelfs onze 2 dochters smullen er van.

Sandra 23 oktober 2017 om 11:47

Super leuk om te horen :)

su 30 mei 2016 om 21:24

Om zowel warm als koud te serveren?

Gerda 17 mei 2016 om 21:25

Ga het proberen,ziet er lekker uit.

Sandra 19 mei 2016 om 11:53

Dank je gerda

ina 17 mei 2016 om 15:04

Het ziet er heel lekker uit.

Sandra 19 mei 2016 om 11:54

Dank je Ina