Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

AVG-tje maar dan anders: aardappeltaart met broccoli

Voor degene waarbij aardappels, groente en vlees (AVG) regelmatig op het menu staan maar toch eens iets anders willen proberen heb ik nu een lekkere aardappeltaart verzonnen. Met de bekende ingrediënten maar dan in een iets andere vorm en met een Italiaanse twist.

Het is een makkelijk gerecht dat er ook nog eens leuk uitziet. En wedden dat je kids graag en stuk van deze ‘taart’ proberen. Maar ook voor volwassenen is dit een heerlijke alles in één maaltijd die zo op tafel staat.

De CêlaVíta Smaak van Verse Kruiden aardappelpartjes met basilicum en knoflook zijn een ideale basis voor dit gerecht. Je geeft zo heel makkelijk en snel in combinatie met wat Parmezaan en pijnboompitten een lekkere Italiaanse smaak aan de gehele aardappeltaart. En deze aardappeltjes in schil bevatten overigens alleen kruiden en olie en geen conserveermiddelen. Hierdoor behouden de aardappeltjes hun lekkere en pure smaak.

Tips
Je kunt ook een grote variant maken op de deze aardappeltaart voor ca. 4 tot 6 personen. Verdubbel dan de ingrediënten en gebruik een springvorm van ca 26 cm. Wellicht moet hij ook iets langer in de oven tot hij goed gaar is.

Probeer ook eens gehakt i.p.v. spekjes of vervang de broccoli door courgette.

Recept aardappeltaart met broccoli

HOOFDGERECHT – 25 MIN + 40 OVENTIJD – 2 A 3 PERSONEN

Ingrediënten
450 gr CêlaVíta Smaak van Verse Kruiden basilicum knoflook
200 gr spekblokjes of reepjes
3 eieren
125 ml slagroom
125 gr Griekse yoghurt
250 gr broccoli
1 paprika
1 uitje
2 eetlepels pijnboompitten
Handje geraspte parmezaanse kaas
Olie of boter

Materialen
Springvorm van ca 20 tot 22 cm
Bakpapier
Keukenpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het spek in een droge koekenpan en bak deze 5 minuutjes en laat daarna uitlekken op een keukenpapiertje. Kook de broccoli 3 minuutjes voor in een pan met water en giet af. Snipper de ui en bak deze in een pan met een beetje olie of boter. Voeg de aardappeltjes en de paprika in blokjes toe en roer ze door elkaar zodat de smaken van de kruiden goed mengen. Bak dit twee minuutjes.

Bekleed de onderkant van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met olie of boter. Verdeel het aardappelmengsel, broccoli, spek en wat pijnboompitten om en om in de springvorm. Klop de eieren, slagroom en yoghurt door elkaar met een garde en giet deze er overheen. Bestrooi de schotel met wat Parmezaanse kaas en eventueel wat extra pijnboompitten. Bak de aardappeltaart in ca 40 minuten gaar.

Controleer met een prikker of het eiermengsel goed gestold is en de taart gaar is. Laat hem dan ietsjes afkoelen en snijd met een mes langs de rand van de springvorm en haal hem dan voorzichtig los.

Dit is een gesponsord artikel

Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (7)
Judith - Reageren 20-10-2017 om 17:03 uur

Heerlijk, het staat hier maandelijks op tafel Zelfs onze 2 dochters smullen er van.

Sandra - Reageren 23-10-2017 om 11:47 uur

Super leuk om te horen :)

su - Reageren 30-05-2016 om 21:24 uur

Om zowel warm als koud te serveren?

Gerda - Reageren 17-05-2016 om 21:25 uur

Ga het proberen,ziet er lekker uit.

Sandra - Reageren 19-05-2016 om 11:53 uur

Dank je gerda

ina - Reageren 17-05-2016 om 15:04 uur

Het ziet er heel lekker uit.

Sandra - Reageren 19-05-2016 om 11:54 uur

Dank je Ina

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette