3 nieuwe Aziatische soepen + sesamstengels

Vorige week was ik te gast bij een yoga workshop bij de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam met aansluitend een proeverij van een aantal nieuwe Conimex gerechten. Ik was een beetje nerveus van te voren, want dit was mijn allereerste yogales. En ik vroeg me af of dit niet te zweverig zou zijn voor mij en is yoga op blote voeten of op je sokken?

Gelukkig was ik niet de enige daar die nul ervaring had met yoga en kregen we eerst een korte introductie van Johan Noorloos. Bij yoga draait alles om bewustwording en daardoor worden ook de zintuigen scherper (wat later weer van pas zou komen tijdens het proeven). Daarna mochten we plaatsnemen op de matjes en begonnen we met een aantal houdingen zoals de cobra, child pose en downward facing dog. Ook leerde we de groet ‘Namasté’ waarbij je een lichte buiging maakt. Na de les voelde ik me heel relaxed en rustig. Het is zelfs zo goed bevallen dat ik van plan ben om wekelijks yogales te nemen.

Ondertussen was er een kok aan de slag gegaan met verschillende Oosterse gerechten en hing er een heerlijke geur in de yogaschool. Helemaal zen proefde ik de 3 nieuwe soepen van Conimex: Tom Kha Kai, Pindasoep en Rode Currysoep. En het fijne aan deze soepen is dat je ze alleen even hoeft op te warmen en ze geen toegevoegde smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen bevatten.

Daarna was het de beurt aan de nieuwe Conimex Curry Pastes: Groene Curry, Rode Curry, Massaman Curry, Laksa Curry en Groenten Curry. De een was wat pittiger dan de ander maar allemaal heerlijk van smaak en uiteraard met alleen maar natuurlijke geur-, kleur- en smaakstoffen. Aan het einde kreeg iedereen nog een uitgebreid pakket mee met verse ingrediënten en uiteraard de nieuwe Conimex producten.

Thuis heb ik ze nogmaals uitgebreid geproefd en ik kon het natuurlijk niet laten om mijn eigen draai er aan te geven. Ook maakte ik zelf soepstengels met sesamzaadjes die leuk zijn om er bij te serveren. Hieronder lees je meer over deze Aziatische soepen en vind je een aantal lekkere kooktips.

Indonesische Pindasoep

In Indonesië staat deze soep ook wel bekend als Katjangsoep. Ik was eerst een beetje bang dat hij heel erg naar pindakaas zou smaken, maar dat was zeker niet het geval. Buiten de pinda’s proef je nog veel meer ingrediënten zoals ketjap, frisse gember en een iets pittige touch van Sambal Oelek.

Kooktip: pindasoep (of pindasaus) combineert heerlijk met een hardgekookt ei. En door wat taugé en gebakken uitjes er over te strooien krijgt krijg je een extra crunch. En wie van pittig houd kan nog wat ringetjes rode peper er over strooien.


Thaise Tom Kha Kai

Deze soep is romig en toch licht pittig en fris van smaak. Hij doet me een beetje denken aan kippensoep en champignonsoep met een Oosterse twist van kokosmelk en limoen. Vrij lastig om deze soep in één woord te omschrijven maar hij smaakt echt top, proberen dus zou ik zeggen!

Kooktip:
kook wat verse champignons en paksoi 5 minuten zachtjes mee. Maak de soep af met wat verse koriander en/of limoensap.


Maleisische Rode Currysoep

Dit is mijn favoriet! Hij wordt ook wel Laksasoep genoemd en is een van meest populaire gerechten in Maleisië. De soep is vrij kruidig van smaak maar door de koriander en limoenblad toch heel fris. Verder bevat hij o.a. stukjes kip, kokosmelk en rode paprika.


Kooktip:
ik heb wat reepjes puntpaprika en bosui toegevoegd voor een extra portie groenten. Ook heb ik wat garnalen gebakken en op het laatst toegevoegd, want garnalen en curry zijn altijd een goeie combi!

Recept sesamstengels

20 MIN + 50 MIN WACHTEN + 25 MIN OVENTIJD - 10 STUKS

Ingrediënten
250 gr bloem
130 ml lauwwarm water
3 eetlepels olijfolie
snufje zout
1 ei
½ zakje gist a 7 gr
2 eetlepels (zwarte en witte) sesamzaadjes

Materialen
Bakplaat met bakpapier
Theedoek of folie

Bereiding
Voeg de gist toe aan het water. Doe de bloem met een snufje zout in een kom en schenk het gistmengsel er bij. Voeg de olijfolie toe en kneed tot een soepel deeg. Doe het deeg in een kom en dek af met een vochtige theedoek of plastic folie. Laat ca 40 minuten op een warme plek rijzen (in de oven op 30 graden kan ook).

Verwarm de oven op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem een beetje deeg uit de kom en rol er een lange dunne sliert van en leg op de bakplaat. Klop het eitje los en bestrijk de deegstengels hiermee. Bestrooi met de sesamzaadjes. Dek de stengels nogmaals af met folie of de theedoek en laat nog 10 minuten rijzen. Bak ze daarna mooi goudbruin in ca 25 minuten.

Ben je ondertussen benieuwd geworden naar deze Aziatische gerechten? De Conimex Soepen en Curry Pastes kun je nu vinden in de supermarkt!

Dit is een gesponsord artikel

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel