Feestelijke Paas prikkers met scones en broodrolletjes

Versier je paastafel met deze mooie en lekkere prikkers van scones en broodrolletjes met mascarpone, Hero jam en fruit. In deze blog vind je beide recepten en tips om ze te maken en serveren.

Misschien is de paastafel dit jaar een stuk kleiner omdat je het niet met heel de familie kunt vieren, maar dat betekent niet dat er niets lekkers op hoeft te staan. In tegendeel, laten we er juist iets moois van maken in deze moeilijke periode. En deze vrolijke paas prikkers zijn daar ideaal voor en ook kids zullen het fantastisch vinden. Misschien willen ze ook wel helpen met het maken van de prikkers.

Om jullie de optie te geven tussen een makkelijk en een iets uitgebreider recept heb ik 2 verschillende prikkers gemaakt. Eentje met broodrolletjes die makkelijk te maken zijn en waar je maar 4 ingrediënten voor nodig hebt. Of ga voor de prikkers met zelfgemaakte scones die iets meer moeite kosten maar wel echt superlekker zijn. Hoewel deze scone prikkers ook niet zo heel veel tijd in beslag nemen want het deeg is in een paar minuten gemaakt en de scones hoeven maar 12 minuten in de oven.

Voor de vulling van de broodrolletjes en scones heb ik gekozen voor romige mascarpone en frisse jam en de prikkers aangevuld met diverse soorten fruit. Omdat het Paas prikkers zijn leek het me leuk om vooral voor gele kleuren te gaan en gebruik te maken van ananas en mango. En voor de jam heb ik gekozen voor Hero Minder Zoet Abrikozen. Deze is lekker fris van smaak en bevat 40% minder suiker en bovendien geen zoetstoffen. Hierdoor vind ik dat je de smaak van het fruit nog beter proeft. Zoek je nog meer inspiratie voor op de paastafel? Kijk dan ook eens op de Hero Jamstudio voor nog meer lekkere recepten met jam.

Kun je de prikkers ook al een dag van tevoren bereiden? De scones kun je ook al een dag van voren bakken en in een gesloten trommel bewaren zonder ze door te snijden of te beleggen. Dat kun je op de dag zelf doen. De broodrolletjes kun je al een dag van tevoren maken maar nog niet snijden. Je legt dus de rolletjes in aluminiumfolie een nachtje in de koelkast en snijdt deze op de dag zelf in plakjes. Het is dan wel lekker om ze een half uurtje buiten de koelkast op kamertemperatuur te laten komen.

Hoe serveer je de prikkers? Je kunt de prikkers met scones en broodrolletjes op 2 manieren serveren, gewoon plat op een bord leggen of ergens in prikken. Ik heb gekozen voor een halve appel die je plat op een bord legt, deze kun je als de prikkers verwijderd zijn ook nog in stukken snijden en opeten. Maar je kunt ook voor een meloen gaan of ze in een hoog glas zetten. Wil je ze extra feestelijk maken dan kun je er ook nog een mooi geel lintje omheen knopen.

Ik wens iedereen mooie paasdagen en dat we er voor elkaar mogen zijn, ook al kan dat misschien niet letterlijk.

Recept prikkers met scones

ONTBIJT – 30 MINUTEN + 12 MINUTEN OVENTIJD – 12 SCONES/ 6 PRIKKERS

Ingrediënten
200 gr bloem + om te bestuiven
1 zakje bakpoeder a 16 gr
1 snufje zout
50 gr boter
1 zakje vanillepoeder
150 ml melk
6 eetlepels mascarpone
6 eetlepels Hero Minder Zoet Abrikozen
1 mango of een bakje van ca 200 gr
12 druiven

Benodigdheden
6 prikkers
Bakplaat met bakpapier
Uitsteekvormpje van ca 5 cm

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Zeef de bloem, bakpoeder, vanillesuiker en zout in een kom. Wrijf met je handen de boter erdoor totdat deze helemaal is opgenomen in de bloem. Schenk de melk erbij en roer tot een beslag.

Bloem een werkvlak in en leg het deeg hierop. Bebloem je handen en kneed het beslag tot een deeg. Gebruik bloem om het plakken tegen te gaan. Rol of duw het deeg uit tot een lap van ca 1,5 cm dik.

Steek er met een glas of vorm van ca 5 cm rondjes uit. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en zet ze ongeveer 12 min in de oven. De scones moeten flink rijzen maar ook gaar zijn vanbinnen. Laat ze grotendeels afkoelen.

Snijd de scones doormidden. Besmeer de onderzijde met mascarpone en daarop de Minder Zoet Abrikozen. Rijg nu eerst een druif, bovenzijden scone, mango, besmeerde onderzijde scone aan een prikker en herhaal dit nog een keer. Maak ook de andere prikkers. Serveer de scone prikkers direct.

Tip: in plaats van bloem kun je ook zelfrijzend bakmeel gebruiken + een half zakje bakpoeder (8 gr).

Recept prikkers met broodrolletjes

ONTBIJT – 25 MINUTEN + 1 UUR OPSTIJVEN – 12 ROLLETJES/ 6 PRIKKERS

Ingrediënten
4 sneetjes brood
4 eetlepels mascarpone
4 eetlepels Hero Minder Zoet Abrikozen
12 stukjes ananas

Benodigdheden
6 prikkers
Aluminiumfolie
Deegroller

Bereiding
Neem 2 sneetjes brood en snijd hier de korstjes af. Leg de sneetjes naast elkaar en laat ca 1 cm overlappen. Rol met een deegroller het brood plat en druk extra goed op de plek waar de 2 sneetjes elkaar overlappen.

Besmeer de aaneengeplakte lappen eerst met een laag mascarpone en daarna met Hero Minder Zoet Abrikozen. Rol op via de korte kant. Wikkel het broodrolletjes stevig in aluminiumfolie en leg ca. 1 uur in de koelkast (of langer).

Haal de rolletjes uit de folie en snijd in plakjes. 6 plakjes per rolletje zodat je 12 stuks hebt.

Rijg de rolletjes om en om met een stukje ananas aan een prikker. Serveer ze direct.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Hero.

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel