Gele curry met gegrilde kip van de Big Green Egg

Dat je met de Big Green Egg veel meer kan dan alleen barbecueën vertelde ik al in eerdere blogs. Maar nu gaan we ook de proef op de som nemen door een curry in zijn geheel te bereiden op de EGG, inclusief naanbrood. En dat was super leuk om te doen!

De curry bereid ik in de Green Dutch Oven, een gietijzeren pan die perfect is voor stoofschotels, soepen en om te braden. Een leuk detail is dat je de deksel ook apart kunt gebruiken als ondiepe pan of bakvorm voor cakes of toetjes bijvoorbeeld. Dit had ik eerder moeten weten toen ik mijn appel ananas crumble maakte laatst.

Maar nu is het tijd voor curry! Dit gerecht is ideaal om te delen en gezellig samen te eten. Zo kwamen mijn zusje en haar vriend bij ons eten, en terwijl je gezellig aan tafel kletst met je gasten doet de Big Green Egg zijn werk. Zie het als een soort buitenkeuken. En het hoeft geen 30 graden te zijn om hem te gebruiken. Door de dikke keramieken wand heeft de temperatuur van buitenaf geen invloed op de temperatuur binnen in de EGG. Ook handig als je bijvoorbeeld een herfstige stoofschotel wil maken of winterse soep. Kijk voor nog meer leuke ideeën en inspiratie op de site van Big Green Egg.

Voor de curry gebruikte ik een kant en klare pasta voor gele curry. Je kunt hem natuurlijk ook zelf maken maar ik ging deze keer voor makkelijk en snel. Ik gebruikte een pasta van Blue Elephant, deze was wel behoorlijk pittig (dus dan weet je dat :)). Voor de naanbroden gebruikte ik mijn super simpele recept met maar 2 basis ingrediënten. De broden grill je op de Big Green Egg terwijl het pannetje er ook op staat, dat is extra snel. Ook de kip grill je voordat hij de curry ingaat even op de stainless steel grid, zo krijgt deze een extra lekkere smaak en blijven de sappen beter behouden wat een extra mals resultaat geeft. En als laatste gooi je de partjes ananas ook nog even op de grill voor een extra zoet resultaat. Deze waren een heerlijke frisse aanvulling op de spicy curry.

Recept gele curry met gegrilde kip
HOOFDGERECHT – 45 MIN – 4 PERSONEN

Ingrediënten
1 x gele curry pasta
400 gr kippendijen
1 grote rode paprika
300 gr kikkererwten uit blik of zak.
1 eetlepel tomatenpuree
1 ui
2 tenen knoflook
200 ml kokosmelk
100 ml water
Verse koriander
½ ananas
Scheut zonnebloemolie

Naanbrood (3 stuks):
175 ml roeryoghurt


1 eetlepels olie
250 gr zelfrijzend bakmeel (+ extra om voor de werkbank )
Snuf zout

Materialen
Big Green Egg
Dutch oven (gietijzeren pan)
ConvEGGtor

Bereiding
Begin met het maken van het naanbrood. Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg samen in een kom met de yoghurt, een snuf zout en olie. Kneed dit ongeveer 3 minuten goed door met de hand of met een keukenmachine. Maak nu een bal van het deel. Bestrooi je werkblad en je handen met wat bakmeel. Verdeel het deeg nu in 3 porties en rol ze uit met een deegroller of met je hand. Leg de plakken deeg zolang op een bord en dek af met folie.

gele curry gegrilde kip big green egg

Zet de gietijzeren pan op de grill van de Big Green Egg zodra deze 200 graden is. Gebruik hierbij de convEGGtor om indirect te koken. Laat het pannetje even goed warm worden. Leg ondertussen ook de naanbroden op de grill rondom het pannetje. Bak deze in 3 a 4 minuten bruin aan beide zijdes en gaar van binnen en haal er daarna voorzichtig af. Bestrooi de kip met een snufje peper en zout en leg dan op de grill rondom het pannetje.

Doe een beetje olie in het pannetje en voeg de currypasta toe en fruit deze aan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze aan. Giet dan de kokosmelk en water toe en roer de tomatenpuree er door. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Voeg dan de paprika in reepjes toe en de gegrilde kip (deze hoeft nog niet geheel gaar te zijn). Doe de deksel weer op de pan en sluit de EGG en laat 15 minuten pruttelen. Voeg op het laatst de uitgelekte kikkererwten toe en warm nog even door. Leg op dat moment ook de ananas in partjes rondom het pannetje en grill mee. Garneer de curry voor het serveren met wat koriander en serveer met de naanbroden en gegrilde ananas.

Voor deze samenwerking heb ik producten gratis opgestuurd gekregen in ruil voor een artikel. Maar dit beïnvloed mijn mening niet en blijft eerlijk en oprecht.


Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Gisele 27 juni 2018 om 10:25

Hoi Sandra, Wat een leuk recept is dit zeg! Nu hebben wij een gewone Weber bbq. Denk jij dat de curry ook op een gewone bbq goed gaar wordt? Groetjes, Gisele