Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Naanbrood met 4 ingrediënten

Naanbrood is is een luchtig brood, gemaakt in een handomdraai. Met dit recept kun je het naanbrood in zoete en hartige bereidingen gebruiken.

Ingrediënten
  • 350 ml roeryoghurt


  • 2 eetlepels olie
  • 500 gr zelfrijzend bakmeel (+ extra om voor de werkbank )
  • een snuf zout

Bereiding
Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg samen in een kom met de yoghurt, een snuf zout en 2 eetlepels olie. Kneed dit ongeveer 3 minuten goed door met de hand of met een keukenmachine. Maak nu een bal van het deel. Bestrooi je werkblad en je handen met wat bakmeel. Verdeel het deeg nu in 5 porties en rol ze uit met een deegroller of met je hand.

Naanbrood-1.jpg
Naanbrood-2.jpg
Naanbrood-3.jpg

Verhit een grillpan of koekenpan, zonder olie toe te voegen. De olie zit namelijk al in het deeg. Bak het deeg nu gaar in ongeveer 2-3 minuten per kant. Het deeg zal een beetje rijzen tijdens het bakken.

Naanbrood-4.jpg
Naanbrood-5.jpg
Naanbrood-6.jpg

Tip: Voor een hartig deeg kun je ook kruiden zoals basilicum, oregano of komijnzaadjes toevoegen in het deeg.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (52 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette