Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Naanbrood met 4 ingrediënten

Met dit super makkelijke recept maak je dit luchtige naanbrood, gemaakt in een handomdraai en perfect bij een curry of Indiase maaltijd!

Ingrediënten

Bereiding

 Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg samen in een kom met de yoghurt, een snuf zout en 2 eetlepels olie. Kneed dit ongeveer 3 minuten goed door met de hand of met een keukenmachine. Maak nu een bal van het deel. Bestrooi je werkblad en je handen met wat bakmeel. Verdeel het deeg nu in 5 porties en rol ze uit met een deegroller of met je hand.

 Verhit een grillpan of koekenpan, zonder olie toe te voegen. De olie zit namelijk al in het deeg. Bak het deeg nu gaar in ongeveer 2-3 minuten per kant. Het deeg zal een beetje rijzen tijdens het bakken.

 Tip: Voor een hartig deeg kun je ook kruiden zoals basilicum, oregano of komijnzaadjes toevoegen in het deeg.

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×