Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Naanbrood met 4 ingrediënten

Naanbrood is is een luchtig brood, gemaakt in een handomdraai. Met dit recept kun je het naanbrood in zoete en hartige bereidingen gebruiken.

Ingrediënten
  • 350 ml roeryoghurt


  • 2 eetlepels olie
  • 500 gr zelfrijzend bakmeel (+ extra om voor de werkbank )
  • een snuf zout

Bereiding
Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg samen in een kom met de yoghurt, een snuf zout en 2 eetlepels olie. Kneed dit ongeveer 3 minuten goed door met de hand of met een keukenmachine. Maak nu een bal van het deel. Bestrooi je werkblad en je handen met wat bakmeel. Verdeel het deeg nu in 5 porties en rol ze uit met een deegroller of met je hand.

Naanbrood-1.jpg
Naanbrood-2.jpg
Naanbrood-3.jpg

Verhit een grillpan of koekenpan, zonder olie toe te voegen. De olie zit namelijk al in het deeg. Bak het deeg nu gaar in ongeveer 2-3 minuten per kant. Het deeg zal een beetje rijzen tijdens het bakken.

Naanbrood-4.jpg
Naanbrood-5.jpg
Naanbrood-6.jpg

Tip: Voor een hartig deeg kun je ook kruiden zoals basilicum, oregano of komijnzaadjes toevoegen in het deeg.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (60 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst