Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Inspiratie nodig voor een simpel of juist uitgebreid hoofdgerecht? Hier vind je heerlijke, gezonde hoofdgerechten met vlees, kip, vis, vegetarisch of vegan, die makkelijk thuis te maken zijn. Wil je een klassiek gerecht zoals lasagne of stoofvlees, of juist iets nieuws proberen zoals gevulde varkensrolletjes, Parmezaanse kip of mihoen met gamba’s?

Doperwtenburgers
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min wachten
  • 6 stuks
  • *

Maak zelf deze gezonde doperwtenburgers! Smaakvolle burgers bereid met doperwten, kikkererwten en feta. Serveer op een broodje met yoghurt-muntsaus, gegrilde paprika en sla voor een heerlijke en vullende maaltijd. Lekker met zoete aardappelfriet.

Zomerstamppot met ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Je kunt gerust van stamppot genieten in de zomer met deze lichte en frisse variant met little gem sla, snijbonen en ricotta. Een smeuïge mix van kruimige aardappels, romige ricotta en knapperige groenten. Top het geheel af met hartige spekjes (vega) voor een heerlijke hartige touch. Voedzaam en eenvoudig om te maken.

Griekse pitabroodjes met tzatziki
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 5 stuks
  • *

Lekkere Griekse pitabroodjes met gyros, zelfgemaakte tzatziki, feta en rode ui. Perfect voor een smakelijke en makkelijke maaltijd die je binnen 15 minuten maakt!

Griekse aardappels met feta
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Breng de smaken van Griekenland naar je eigen bord met deze heerlijke Griekse aardappels. Combineer knapperige aardappelschijfjes met feta, rode ui en verschillende kruiden voor een heerlijke maaltijd. Een echte aanrader!

​​Linguine met courgette en pesto
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijk gerecht van linguine met courgette, tomaatjes en burrata, afgemaakt met geroosterde pijnboompitten en verse basilicum. Binnen 25 minuutjes heb je deze eenvoudige en lekkere maaltijd op tafel staan.

Groenteburgers maken
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 6 burgers
  • *

Zelf hamburgers maken met groenten en peulvruchten is zo onwijs makkelijk en ook nog eens een stuk lekkerder dan die uit de supermarkt en bovendien vegan. Heerlijk op een broodje of met jouw favoriete groenten en/of een salade.

Kip teriyaki
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Geniet van de heerlijke smaak van kip teriyaki: malse stukjes kip (of vega) in een zoete en hartige teriyakisaus, geserveerd met gestoomde broccoli en rijst. Top het af met knapperige sesamzaadjes en verse bosuien voor een leuke touch. Een snel en smaakvol gerecht.

Courgettetaart
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Proef deze smaakvolle courgettetaart: met knapperig bladerdeeg, een romige vulling met courgette en gedroogde tomaatjes. Een heerlijke hartige taart als hoofdgerecht met salade of een kom soep.

Cheeseburger maken
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Geniet van een heerlijke klassieke cheeseburger! Ons recept bevat sappige hamburgers met gesmolten cheddar, plakjes tomaat en gebakken rode ui. Perfect voor een gezellige maaltijd of een zomerse barbecue.

Salade met krokant gebakken vis
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke maaltijdsalade met avocado, tomaatjes en gepaneerde stukken kabeljauw. Een lekkere lichte maaltijd met een frisse yoghurtdressing.

Pasta met rode pesto
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Iedereen kent de pasta met groene pesto wel, maar wil je een keer afwisselen dan moet je zeker dit gerecht met rode pesto eens proberen. Een hele andere smaak maar net zo makkelijk en snel klaar!

Courgette ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Lichte en vegetarische ovenschotel met plakjes courgette en aardappel in een romige pestosaus en pijnboompitjes uit de oven. Courgette is een lekkere lichte groente die bijna bij iedereen in de smaak valt en ook in een ovenschotel heerlijk is.

Maaltijdsalade met kruidige kip
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere salade met gemarineerde gebakken stukjes kip en diverse groenten zoals tomaatjes, komkommer en wortel. Een perfecte combinatie met de lichte dressing en krokante stukjes cashewnoot.

Vegan gado gado
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Probeer deze heerlijke vegan gado gado met dit eenvoudige recept! Een Indonesische maaltijdsalade met gebakken stukjes tempeh, knapperige groenten, rijst en zelfgemaakte pindasaus. Een smakelijke en veganistische maaltijd waar je van zult genieten!

Gnocchi met spinazie uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Geniet van een heerlijke vegetarische ovenschotel met gnocchi, verse spinazie en romige ricotta met citroen. Dit eenvoudige recept combineert de smaken van frisse citroen, hartige Parmezaanse kaas en krokante pijnboompitten.

Gevulde Italiaanse bol
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 stuks
  • *

Lekker mediterraans gevuld broodje met gekruid gehakt, gedroogde tomaatjes, feta blokjes en munt

Kip madras
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Maak zelf deze verse kip madras zonder pakjes en zakjes. Een romig en kruidig mengsel van stukjes kip, paprika en appel geserveerd met rijst en boontjes.

Gevulde puntpaprika’s met quinoa
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Gevulde puntpaprika’s uit de oven: heerlijk zoet, kruidig én met een bite van de knapperige amandelen en quinoa. Dit recept is helemaal plantaardig, voedzaam en staat binnen 40 minuten op tafel.

Bloemkoolstamppot met spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Lekker stamppotje van aardappels en bloemkool met een bite van walnoten en (vega) spekjes. Het kleine vleugje mosterd maakt de stamppot extra lekker.

Zelfgemaakte tonijnburgers
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 10 min
  • 2 stuks
  • *

Dit recept is voor heerlijke tonijnburgers. Zelfgemaakt met tonijn uit blik. Bak ze goudbruin en serveer op een broodje met sriracha mayonaise, rucola, tomaat en avocado. Smakelijk!

Hollands pannetje met jachtsaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Maak zelf dit verse pannetje met aardappel, sperziebonen en kip in een lekkere kruidige zelfgemaakte jachtsaus, zonder pakjes of zakjes dus. Een makkelijke AGV maaltijd voor doordeweeks waar iedereen van mee smult.

Regenboog lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke kleurrijke lasagne met laagjes spinazie, tomaat, pompoen en rode biet. Leuk om te serveren en te maken, en bovendien erg lekker door de verschillende smaken.

Vegan kip kerrie met rijst en sperziebonen
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min kooktijd
  • 2 personen
  • *

Zin in een snelle curry? Deze vegan kip kerrie maak je binnen een halfuur, is enorm smaakvol en is makkelijk om in te vriezen. Daarnaast is dit recept ook helemaal plantaardig.

Gevulde paprika’s met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor gevulde paprika met een kruidig mengsel van o.a. rijst, gehakt en maïs met een Mexicaanse twist. Afgemaakt met blokjes feta on top!