Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Inspiratie nodig voor een simpel of juist uitgebreid hoofdgerecht? Hier vind je heerlijke, gezonde hoofdgerechten met vlees, kip, vis, vegetarisch of vegan, die makkelijk thuis te maken zijn. Wil je een klassiek gerecht zoals lasagne of stoofvlees, of juist iets nieuws proberen zoals gevulde varkensrolletjes, Parmezaanse kip of mihoen met gamba’s?

Vegetarische risotto met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere smeuïge risotto met geroosterde courgette, wortel en paprika uit de oven. Geserveerd met Parmezaanse kaas. Een perfect vegetarisch diner!

Panzanella met groene asperges
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • *

Deze broodsalade met gegrilde groene asperges en tomaatjes in een heerlijke frisse citroendressing is een lekker lentegerecht en ook ideaal om mee te nemen met een picknick.

Spaghettitaart
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze vegetarische spaghettitaart is een smaakvol en kleurrijk gerecht vol met groenten zoals courgette, paprika in een heerlijke tomatensaus. Volg ons eenvoudige recept en maak de spaghetti al dente, meng met de saus en bak in de oven totdat de spaghettitaart knapperig en goudbruin is.

Aspergeragout
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Geniet van een heerlijke zelfgemaakte romige aspergeragout in een knapperig pasteibakje. Met verse witte asperges en erwtjes, lekker voor een speciale gelegenheid of gewoon voor een gezellig diner thuis.

Tajine met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min kooktijd
  • 5 porties
  • *

De Marokkaanse keuken heeft ontzettend veel bekende gerechten, waaronder de tajine. Deze variant met wortel, kikkererwten en aardappel maak je makkelijk zelf in je eigen keuken en is ook nog helemaal plantaardig.

Ovenschotel met gehakt en aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Probeer deze heerlijke ovenschotel met aardappel, gehakt, prei en champignons. Dit gemakkelijke recept is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd en zit boordevol smaak. De ovenschotel is eenvoudig te bereiden en bevat enkel basisingrediënten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn.

Tortellini met verse spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Maak je volgende diner een hit met dit heerlijke tortellini en spinazie gerecht! Perfect gebakken spek en romige pestosaus. Geef je kookkunsten een boost met dit verrukkelijke Italiaans geïnspireerde gerecht: tortellini met verse spinazie. Kaasachtig, warm, vers en vol van smaak.

Quiche met gorgonzola
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 55 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Deze heerlijke gorgonzola quiche met spinazie, walnoten en peer is de perfecte keuze voor liefhebbers van hartige en zoete smaken. De romige gorgonzola en de knapperige walnoten vormen een perfecte combinatie met de zachte spinazie en zoete stukjes peer

Pizza met ei en spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Ontdek hoe je een heerlijke en voedzame pizza met ei en spinazie maakt. Deze smakelijke vegetarische pizza met een romige laag kruidenroomkaas, groenten en ei is een leuke twist op een klassieke pizza. 

Broccoli stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Op zoek naar een snelle en gemakkelijke maaltijd die boordevol smaak zit? Probeer dit recept voor broccoli stamppot eens. Alles wat je nodig hebt is o.a. broccoli, aardappelen en kruiden om de perfecte combinatie van smaken te creëren. Lekker met wat krokante walnoten. 

Gnocchi in romige champignonsaus
  • Hoofdgerecht
  • 10 min voorbereidingstijd + 15 min kooktijd
  • 2 porties
  • *

Deze romige gnocchi is heerlijk zacht en wordt geserveerd in een romige champignonsaus met spinazie.

Zalm spinazie lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekker recept voor zalm spinazie lasagne. Een makkelijke en verse lasagne met laagjes romige spinazie, plakjes tomaat en zalm, een heerlijke combinatie van pasta, groenten en vis.

Paksoi recept met noedels
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke paksoi roerbak met teriyakisaus geserveerd met noedels, champignons en kip of vega stukjes uit de wok.

Hollandse traybake met aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

In 10 minuten doe je alle voorbereidingen voor deze makkelijke traybake met aardappels, bloemkool en wortel. Lekker met een frisse yoghurtdip met munt.

Kikkererwten curry
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke romige kikkererwten curry met veel groenten en peulvruchten. Lekker, vullend, gezond en bovendien vegetarisch én vegan.

Spruitjestaart
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Maak eens een quiche met spruitjes en (vegetarische) spek. Een lekkere en originele manier om spruitjes te eten.

Kruidige fajitas
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

TexMex tortilla wraps met kruidige kipreepjes (of vega stukjes) en paprika geserveerd met allerlei lekkere toppings zoals zure room, guacamole en tomaat.

Rode bieten pasta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk kleurrijk bordje pasta met een saus van rode biet en geitenkaas geserveerd met rucola en walnoten. 

Verse pizza margherita
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 2 pizza's
  • *

Een simpele pizza kan zo lekker zijn. Zeker als je hem zelf maakt. Deze pizza margherita met tomatensaus en kaas is zo klaar en smaakt extra lekker.

12 x vegetarische pasta's
  • 15-02-2023
  • 0 reacties
  • Gijsje Broekmans

Wat vaker vegetarisch eten? Met pasta's kun je makkelijk vegetarische gerechten maken. Bekijk hier 12 lekkere vegetarische pasta's.

Verse tortellini soep
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 6 personen
  • *

Goed gevulde maaltijdsoep met tortellini pasta, groenten in een romige tomatensaus met Italiaanse twist.

Knolselderijstamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een lekkere knolselderij stamppot met gebakken champignons, stukjes zoete peren en crunchy hazelnoten.

Pasta met gehakt en pesto
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke pasta pesto met gehakt, spinazie en tomaat. Lekker met mozzarella en pijnboompitjes. Super eenvoudig en snel te bereiden.

Vegetarische groentelasagne
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze lasagne zonder vlees bevat heel veel groenten zoals gegrilde courgette, paprika en champignons. Zonder bechamelsaus, maar wel met heerlijke mozzarella.